Кога един батко става чичко?

• 1 622
  • 25
  •   1
Отговори
# 15
  • София/Севлиево
Темата ми е аналогична с тази за лелката.И понеже там подхвърлих въпросът,но бе подминат направо си питам с отделна тема.Вие сте ...
ПП-ММ е на 44 и още минава за батко,та освен възраст очаквам да изредите други неща...
ПП 2-като малка 40+ хората ми се струваха баби и дядовци,сега даже 60+ ми младеят(самата аз съм почти на 40).

Батко, ама за кого? За племенниците си на под 25 сигурно, ама за някой пъпчив тийн  си е чичка.

Племенничките ми-на 9 и 7 ,го наричат бате(а на мен ми викат леля,ама майка им(моя сестра) и баща им тъй ги научиха)...На приятели децата също му казват бате и името, много рядко "чичо".
На мен определението на Цветемое за "чичко"много ми хареса,тъй ги виждам и аз без значение от годините...

# 16
На 15 бях убедена, че на 40 години човек е стар. Просто стар. Смятах, че възрастта на любовта е към 14-15 години, тия старчоци ми бяха нелепи да се влюбват.
Между 40, 50 и 60 не виждах никаква разлика - все дъртаци.

# 17
На 15 бях убедена, че на 40 години човек е стар. Просто стар. Смятах, че възрастта на любовта е към 14-15 години, тия старчоци ми бяха нелепи да се влюбват.
Между 40, 50 и 60 не виждах никаква разлика - все дъртаци.

В гимназията си говорехме как мъжете като станат на 40 и спре да им става...

# 18
  • Наблизо
Хаха станция,за какво сте мислели.
На нас 40 годишните ни се струваха като динозаври..
Абе кога почва да ги алармира простата мъжете и да не вдигат винаги самолета?

# 19
Абе кога почва да ги алармира простата мъжете и да не вдигат винаги самолета?

Поне докато не станат на  70 не е въпрос на възраст, а на здраве, диета, затлъстяване, вредни навици, отвращение от партньора. И най-вече запускане и мързел. Функцията прави органа и като се започне с отлаганията интервалите стават все по-дълги и накрая Нова година почва да се случва по-често от секса Wink

# 20
И какво и е на думата "господин" , че трябва да се ползват "батко" или "чичо"? Освен ако хората не са роднини и им харесва да се чичосват. Същото с леля и кака. Липса на елементарно възпитание.

# 21
И какво и е на думата "господин" , че трябва да се ползват "батко" или "чичо"? Освен ако хората не са роднини и им харесва да се чичосват. Същото с леля и кака. Липса на елементарно възпитание.
Ами смешно е 15-16-годишен младеж да го наречеш "господин". За мен е "младеж", а за децата ми - "батко".
Аз да попитам какво пък толкова невъзпитано има в това обръщение, че не схващам?
Това явно е от липсата ми на елементарно възпитание Laughing

# 22
Ами явно е голяма липсата, защото в заглавния пост става въпрос за 44г мъж, които от 30г не е пъпчив младеж на 16г... та има мъже имат внуци на 44г. ... та за някой 44г мъж може и да е дядо.

Аз никога не съм лельосвала и чичосвала непознати хора.

# 23
Ами явно е голяма липсата, защото в заглавния пост става въпрос за 44г мъж, които от 30г не е пъпчив младеж на 16г... та има мъже имат внуци на 44г. ... та за някой 44г мъж може и да е дядо.

Аз никога не съм лельосвала и чичосвала непознати хора.
Ами явно не си прочела цялата тема, защото отдавна не става въпрос конкретно за примера от първия пост, а се говори по принцип.
А и откъде това самочувствие да квалифицираш хората кой какви липси имал?
Изключително възпитано наистина, направо съм очарована от комуникацията с такъв фин и възпитан човек! И ако продължаваш да не схващаш иронията, толкова по-зле...

# 24
Ами очаровай се , тъкмо да спреш да обиждаш непознати хора като ги чичосваш и да към 16г младеж ... обръщението е господин.

# 25
Аз гледам да внимавам малко с прекаляването с какосване и баткосване, за да не стане както навремето с една приятелка на баба ми, т.нар. "кака Еленка" - която в един сюблимен момент била запитана от моя милост: "Ти не си ли малко дъЛтичка?"
Та уж веджди да изпишем на каката/баткото, пък да го поставим с тази своя деликатност в неудобна ситуация, когато изуменото дете започне да задава директни и не особено тактични въпроси.

Общи условия

Активация на акаунт