Коледни подаръци 2022/2023

• 79 347
  • 734
  •   1
Отговори
# 120
  • München, Deutschland
А самите кошници откъде купувате?
Най-голям избор на кошници офлайн съм виждала в Джъмбо. Иначе по моя идея майка ми вече опакова един кашон (без горната му страна) в подаръчна хартия и в такава кутия подарява. Тъй като и при нас са застъпени кошниците последните години, ако всяка година получаваш по една кошница, особено големите и от повече от едно семейство, става много обемно за съхранение, затова картоне.ите кутии, които да се хвърлят без скрупули после.

# 121
  • София
А самите кошници откъде купувате?

И аз от Джъмбо или "рециклирам". Т.е. ползвам кошници, в които ние сме получавали подаръци и само ги преопаковам. И също ползвам различни кутии, кашончета, интересни обемни многократни чанти за пазар и всякакви подобни, които украсявам празнично.

# 122
Fever, пончотата за които говориш и аз много ги харесвам. Бих купила на мъжа ми това с вълка, но нямам идея как мъж би излязъл с такова по улиците без да го зяпат...

# 123
  • София
Има такива шалове, жилетки и шапки. Можеш да вземеш от тях. Виждала съм младежи с такива и изглеждат много добре на тях. На зрял мъж ми е странно и на мен.

# 124
Допълнително към списъка за 18г. госпожица:
Раница, много я хареса, че има различни варианти за носене. Сега са намалени:
Скрит текст:

Миксер за Фрапе
Машинка за суши

# 125
  • München, Deutschland
Споделям само едно впечатление за машинките за суши, тъй като и на мен ми подариха. Ами, никога не бих я ползвала. За мен е неуважение към начина, по който оригинално се приготвя този продукт. Сушито е храна с толкова стара традиция и до ден днешен се прави с тази типична бамбукова рогозка. По-добре, ако човекът е фен на готвене, Япония, суши, да се подари сет с клечки, рогозка за навиване, опаковка суши ориз, опаковка нори и примерно един Кикоман сос, отколкото машинка за суши...

Не го казвам да се заяждам, но просто искрено се зачудих, когато на мен ми подариха такава машинка и досега си стои в кутията.

# 126
Купих днес за добавка към коледните подаръци тефтери за писане на рецепти от Пепко. Доста прилични са. Цена 10,00 лв.
Скрит текст:
Ще напиша името на бъдещия собственик и мисля, че ще се получи добре. Извинявам се за обърнатите снимки, но не мога да ги оправя. Blush

В началото има няколко подобни страници.

# 127
  • София
На мен ми пристигнаха днес албумите със снимки:

И взех от джъмбо някое дребни коледни играчки за подарък:

# 128
Прочетох ви и вече мога официално да се включа. Мисля скоро да започна с покупките, защото не искам в последния момент да се струпа всичко.
Ще събирам идеи за подаръци за:
- мъжа ми - нямам идея още какво да е. Ние всяка година си разменяме коледни писма, в които посочваме какво бихме искали, като винаги има и изненади. Най-любимото му нещо (освен нас, разбира се) е футболът, но не знам дали ще мисля в тази посока.
- децата - батко на 6г и бебе на почти 6м ще е тогава. Баткото те първа ще разширява списъка, та ще видим какво ще измисли. Освен желаното има и изненади. А Малчо още не може да си каже и ще го измислим и за него.
- майка ми - тя е с различни интереси (плетене, сладкарство), но да кажем в момента най-вече плете играчки и други неща. Ако има и други плетачки приемам идеи какво би й било потребно.
- баща ми - може би най-много би се зарадвал на бутилка хубаво вино/уиски или нещо свързано с тях, но идея нямам какво.
- брат ми - Една ужасно педантична Дева. Май би се радвал най-много на дрехи, защото все не му стигат, но сама няма как да му избера. Обича фитнеса, а от скоро ходи и да рита. Може нещо закачливо в тази посока...
- свекървата - трудна ми е. Досега все парфюми, козметика, нещо за домакинството. Нямам идея още.
- свекър ми - а пък за него абсурд да измисля. Ще карам синът му да помисли.
- зълвата и зетя - за нея още не знам, но трябва да е супер мега гига марково. Grinning На зетя мисля за някакви домашни чехли или нещо такова.
- племенницата на 14г - пари ще са със сигурност.
- извън семейство и роднини за деца на 2г и 5г - за тях мисля да накарам майка ми да им изплате играчка + някоя дрешка + книжка + шоколад

За себе си бих желала книги, както обикновено. За друго в момента не се сещам.

# 129
Прочетох ви и вече мога официално да се включа. Мисля скоро да започна с покупките, защото не искам в последния момент да се струпа всичко.
Ще събирам идеи за подаръци за:
- мъжа ми - нямам идея още какво да е. Ние всяка година си разменяме коледни писма, в които посочваме какво бихме искали, като винаги има и изненади. Най-любимото му нещо (освен нас, разбира се) е футболът, но не знам дали ще мисля в тази посока.
- децата - батко на 6г и бебе на почти 6м ще е тогава. Баткото те първа ще разширява списъка, та ще видим какво ще измисли. Освен желаното има и изненади. А Малчо още не може да си каже и ще го измислим и за него.
- майка ми - тя е с различни интереси (плетене, сладкарство), но да кажем в момента най-вече плете играчки и други неща. Ако има и други плетачки приемам идеи какво би й било потребно.
- баща ми - може би най-много би се зарадвал на бутилка хубаво вино/уиски или нещо свързано с тях, но идея нямам какво.
- брат ми - Една ужасно педантична Дева. Май би се радвал най-много на дрехи, защото все не му стигат, но сама няма как да му избера. Обича фитнеса, а от скоро ходи и да рита. Може нещо закачливо в тази посока...
- свекървата - трудна ми е. Досега все парфюми, козметика, нещо за домакинството. Нямам идея още.
- свекър ми - а пък за него абсурд да измисля. Ще карам синът му да помисли.
- зълвата и зетя - за нея още не знам, но трябва да е супер мега гига марково. Grinning На зетя мисля за някакви домашни чехли или нещо такова.
- племенницата на 14г - пари ще са със сигурност.
- извън семейство и роднини за деца на 2г и 5г - за тях мисля да накарам майка ми да им изплате играчка + някоя дрешка + книжка + шоколад

За себе си бих желала книги, както обикновено. За друго в момента не се сещам.
И при мойта зълва е така 😂 .. Спряла съм се на един подаръчен комплект парфюм на Cartier и една малка чанта на Tommy Hilfiger, че напоследък почти всичко и е на тази марка. За бебето и мойто ще е на 6м. тогава ще му вземеме столче за хранене, че и без това от друго няма нужда. За мъжа ми вече съм взела долнище и горнище на Calvin Klein, че носи предимно само анцузи и все няма дрехи ( и той като жените ) И подаръчен комплект парфюми на Armani. За най-близката ми приятелка съм взела Комплект на Rituals. Иначе за мъжа ми ще довзема коледни шоколадови работи, че обожава Дядо Коледовци , календари и т.н 😂 на това ще се израдва най-много.. за останалата част от семейството все още не съм решила, но най-сложните вече съм ги измислила.

# 130
Аз днес получих тези коледни лъжички и вилички за подаръци. Бързо дойдоха. На живо ми харесват, не знам при ползване как ще са.
Скрит текст:
BGN 4.87  29%OFF | 4PCS Christmas Spoon with Cift Box Stainless Steel Coffee Spoon Set Christmas Pendant Dessert Scoop Teaspoon Kitchen Tableware
https://a.aliexpress.com/_mr0IEWU

Много готина идея!
Тези дали са същите https://olele.bg/product/komplekt-6-broya-zlatisti-lazhichki-i-v … ni-figurki-51333/... Доста надценка ми се струва, а нямам опит с поръчки от Али Експрес, за съжаление.

Аз се включвам със следните предложения за подаръци - планер, персонализирана дървена дъска, албуми/календарчета.

# 131
  • София
Ако някой случайно не е разбрал, от петък до неделя ще има 30% на лего в Комсед. Аз вече съм напълнила кошницата. 🤣

# 132
Ако някой случайно не е разбрал, от петък до неделя ще има 30% на лего в Комсед. Аз вече съм напълнила кошницата. 🤣

Във връзка с Лего-то да споделя впечатленията си, че легото в Комсед понякога е доста по-скъпо от същото в немския Амазон. Не съм сравнявала всичко, но горе-долу имам идея кое колко струва, защото често купувам. А през август сравнявах конкретни модели, защото синът ми искаше да ме измуфти с един конструктор в България, и цената в Амазон беше два пъти по-ниска. Не знам как стои въпросът с доставките до България, но си заслужава една бърза съпоставка.

# 133
  • там където има винаги вятър
...................
Аз се включвам със ......... персонализирана дървена дъска, ..............
Миналата година поръчах за приятелско семейство и за ММ/за своята не знаеше и беше изненада/
..........................
........................
Тая седмица в Лидл има много видове, с чаши, без чаши - все ще се изпие. Аз купих на двамата зетя по една бутилка, по нататък ще взема я бадеми, я шамфъстък, ще мисля и как/къде ...кутия, кошница/трябва да е нещо, което ако не се изхвърли, поне да се ползва/ Thinking

Зълва ми е лесна - с големи деца е, така че ще е нещо общо. Мин.година взех бутилка вино +..., тая пак ще заложа на алкохол, но може би някакъв ликьор +....

Започвам да се "блъскам" за приятелското семейство Rolling Eyes Ще трябва да си погледна списъците от минали години, да не се повторя. Домашните сладки са лесни, но може пък да ги пропусна тая година.

# 134
  • Plovdiv, Bulgaria
Покажете какви тефтери за рецепти имате, ползвате или харесвате. Мисля на Коледа да си направя подарък тефтер за рецепти например.

Какъв е този тефтер за рецепти? Моят син, на 15, много обича да готви и има кулинарен блог в Инстаграм, та това ми допадна като идея ?

Аз тази година освен за семейството ще купувам и за приемното семейство на малкия ми син, който учи в чужбина.  Нахвърляла съм идеи, но по-късно ще пиша. В тази връзка не си намерих контактите на една дама от София, за която разбрах от тук в поредната Коледна тема преди няколко години. Изработваше дървени играчки за елха, с надписани имена. Играчките бяха фини и прекрасно опаковани в хартия и кутия. Та ако някой се сети как е името й във Фейсбук, моля да ми помогне?

Общи условия

Активация на акаунт