Магията на изтока - тема 69

• 24 947
  • 724
  •   1
Отговори
# 180
  • MJF
Mystery to Iunakare  не се сещам да съм го мяркала тук.
Tuon, да ти на напомня за онзи филм дето скоро ми подаде и аз го изгледах- с яка в класната стая. Сега да не ровя за точното име. Тъй де, нали ремонтира/чисти списъци скоро та ....за всеки случай да ти напомня. Wink
Щото филма е симпатичен и заслужава.

# 181
Не го ли коментирах?
Може и да не съм пропуснала тук.Ще провера и ако не съм ще го направя.
Понякого ме хваща мързел и не пиша коментари за всичко,което гледам.Също и за тайско,че май само аз го гледам,освен ако много ме е развълнувало. Innocent

# 182
  • MJF
Аааа значи си го изгледала. Не , не си го изкоментирала тук, щях задължително да видя. Naughty
Добра разходка беше тази в този филм, във всящо едно отношение.

# 183
Blush
Ще видя какво съм писала (ако съм) в другия си форум и ще копирам,но ми хареса.

Когато кралят на Тайланд отива на работа с метрото като обикновен гражданин.В негово присъствие всички трябва да се покланят,дори и съпругите му.Освен това ако някой говори против кралското семейство го очакват до 14 г. затвор.
Скрит текст:

# 184
  • вятърничава
Tuon, доста неудобно изглежда с белите униформи на пода.
Но по-добре да си мълча, че да не ни трият и тук.
Train все по-интересен става. Полицайката - инспекторка ми харесва повече от прокурорката. И много е интересно едни и същи персонажи в двата свята как се развиват.

ross, много приятен финал на Yukionna to Kani wo Kuu (2022), финалния кадър с намигване. ГГ много ми допаднаха, не ми се искаше да свършва, поразтеглих гледането и аз като Шош.

# 185
Като цяло е много неудобно със сегашния им император на тайландците.
Преди година имаше големи протести точно срещу монархията(първо започнаха срещи правителството) и тогава полицията използваше водна струя срещу протестиращите.В следващите дни будистките монаси направиха жива верига между полицията и протестиращите,за да ги защитят.В будизма не трябва да се наранява монах.
Скрит текст:

Монашеството в Тайланд е задължително за всеки мъж и може да се извърши в рамките на един месец след навършването на 18г.
Незнам защо помня подобни неща и защо въобще ги написах.

Шош,ето Lunana: A Yak in the Classroom
Гледала съм тай сериал за учител в отдалечено планинско село,който също много ми хареса.
Незнам защо ми напомни за Postmen in the Mountains .Като усещане,защото историите нямат нищо общо освен. Може би защото и в двата случая героите имаха нужда да опознаят работата и хората,за да ги обикнат.
На пръв поглед историята е съвсем обикновена ,с обикновени герои,но  режисьорът бавно и спокойно ни показва разликите между света долу и света горе,между туристите и жителите на региона.Показва културата,вярванията,надеждите,мечтите на хората.Простото щастие без телефон и ток. Дори последиците на глобалното затопляне,алкохолизма и Хималаите.Филмът е красив,природните гледки са зашеметяващи.
Това е филм за училище и виждаме децата,които учат без черни даски и учебници.Това също е филм за себеоткриването.
Честно казано бях разочарована,че пътешествието на учителя го доведе до Австралия,но все пак това бе негова мечта и накрая изпя песента от отдалеченото бутанско село.
Ако не друго знам какви обувки носи Брат Пит

bb6,да,давай,после ще стигнеш и до много любимия ми Dark.
Да,корейците изграждат приличен  свят,с малко разлки,които са съществени за историята и протичането и,но не задълбават с това защо и как се случва минаването през световете.

# 186
Royal Sister Returns

Опитах да го гледам, но и това е някакъв кошмар, в който дори И Лонг е с друг глас (озвучен?!?). Поредното китайско безумие.
Във филмите му не е така. Има толкова отличаващ се и запомнящ се глас, а тези идиоти го озвучават, за бога.... И това е в по-старите му сериали, но явно след Guardian и 2018 г. нещата са се променили.

Three Bold Siblings - епизоди 7 и 8

Героинята на Хана е поредната корейска глупачка, която се чудиш как е станала на 40 години и се е докарала до това положение? Роклите, с които обличат героинята са безумни, като някаква леличка дошла с машина на времето от 50-те и 60-те.
Върза се на лъжите на чичо си и веднага вкарахме интригата с дълг от 200 хиляди долара (кошмар). Трябваше да намесим и акулите, нямаше начин. То, ако в корейски сериал никой не връща чужд заем, за какво изобщо да снимаме продукцията?! И, разбира се, винаги се появява някой богаташ, който да помогне на злочестата глупачка.
И нещо, което ме изненада в сериала дотук - вече имаме цели три изневери. Брееййй, много са дори за корейци. Едната двойка беше разкрита, втората и третата се точат.

# 187
  • MJF
Animal Penguin 2 също изгледан.
Скрит текст:
"Първия пингвин" засега още е почти напълно сам, то атомен ледоразбивач трябва да си с толкоз затъпели/вкаменени и от този сорт "монолити". Дълбоооко "вкоренени" бол "октоподи". Иди ги помръдни. Tired Rolling Eyes . При гледката на такива хора на живо винаги се чудя как се гледат в огледалото като са сами със себе си. И колкото по-големи са като възраст толкоз по ми е чудно. Rolling Eyes
Рос, сега като се върнах и те прочетох ми стана ясен надписа - "преди 10 години" с който започнаха и двете серии.

Да бе, вярно че може да се сетим покрай Lunana: A Yak in the Classroom за  Postmen in the Mountains. Съвсем на място. М/у двата има много прилики като идея, послания .
Скрит текст:
И на мен тази автралийската част на края не ми хареса много. Но по-скоро като изпълнение на екрана - какво бе подбрал човека- филм да снима/покаже в нея.

Последна редакция: вт, 18 окт 2022, 10:01 от Шошулчо

# 188
Всичко е в детайлите. Казвала съм ти го стотици пъти що се отнася до японска продукция, независимо дали е филм или сериал. Помни го.
Телефоните са с капачета, не си обърнала внимание и на телевизорите, както и това, че историята се разказва от детето, Сусуму, но вече като голям. Отбелязах, че историята е по действителни японски събития (четох повече) и как рибарите постигат истински успех успявайки да продадат рибата по този начин, и то без "помощта" на Тако (октопода). Социално ангажиран сериал с отличен човешки пример в тези нечовешки времена, в които живеем.

Абе, не ядат риба съвременните японци. Наблягат на месо, а не като едно време и това се отбеляза на няколко пъти в сериала. Искат да обърнат повече внимание и на този съвременен японски проблем.

# 189
Шош,режисьорът на Lunana: A Yak in the Classroom има филм по темата за отдалечено училище - Love in the 1980s.Гледала съм неговия Xuan Zang,който съм гледала без да зам кой е създателя му.
Обаче се сетих и за Balzac and the Little Chinese Seamstress отново с подобна тема. И също японския Тhe Island Teacher.
Явно обичам тази тематика.

# 190
  • MJF
Аха, аз наясно от картината че сме в миналото време. Но по-конкретно за това за което писа - действителната част още като го представяше сериала - сега вече като изгледала двете серии и върнала се да те прочета изкоментирах, че  ги "навързах нещата и всичко ясно".
Аз за яденето на риба и въобще морските дарове , особено от тези всичките нации и хора дето живеят до моретата , океаните и сие имам особено мнение. То не може да се множим до 7 милиарда и отгоре и все на океана да чакат и да живеят от него една камара народ на тази планета. Peace това голяма и отделна тема. Та си признавам че съм пас по голямо съчуствие на гилдиите в тази сфера.
Но как човек да успява да лавира  в тази човешка,  бюрократична и каква ли още не  джунгла. Ей това с удоволствие ще проследя. Винаги е полезно да се онагледят примери. Пък човек/зрителя току виж и използвал някой в свой плюс/угода.
Иначе "Каквото си надробиш това ще сърбаш" е коментара ми към цялата тази ситуация с непрекъснатото намоножаване и в същото време затриване на околната ни среда.

Да, така и от горния ми коментар направо в другата част Smiley плавен преход с околната среда. Мда , Balzac and the Little Chinese Seamstress също чудесен в това направление. Този Love in the 1980s ще взема да го потърся.
И аз обичам тази тематика. "Лекувам се "с нея , особено като се уморя от "октоподи" на живо. В сериала който гледаме с Рос, просто един закостенял корумпиран циник и от този сорт бе наречен метафорично октопод, та това прозвище много ми допадна, намирам го за 100% сполучливо и го приватизирам. Влиза ми в речника. Wink

# 191
Пиши до Си Дзинпин и Нарендра Моди да си намалят поданиците, и да спрат да се размножават като мухи. Пиши и на Джоко Уидодо.
Японците намаляват скорострелно, с тях опасност няма.
Ама ти личи, че си от планината, а не от морето. Не разбираш проблемите.
Аз, като човек роден и израснал, живял и живеещ само край голямата вода, разбирам отлично казуса, който засягат в този сериал и защо го правят. Имам рибари във фамилията, познати, така че този тако си го има и в наши дни, тук и сега, а не само в Япония. Навсякъде край голямата вода има по един тако.

Последна редакция: вт, 18 окт 2022, 18:48 от rossonera

# 192
Тези японци ни риба ядат,ни саке пият.
# Sake Viva

# 193
Kimi no Hana ni Naru - епизод 1

Днес започна и е точно това, което очаквах, ни японски милиметър встрани. Анего и хана йори данго (кака със симпатични момчета).
Фумия Такахаши е позагладил още косъма след Saiai, сладур, а Цубаса я обичам прекалено много, за да пропусна сериал/ филм с нея.
Забавно и приятно начало, още повече, че не огледах добре каста и когато се появи Наото Такенака в ролята на шачо (директор) и Мари Нацуки (Саяка-сан от Okaeri, Mone) широка усмивка и удоволствие се появиха на лицето ми. Обичам ги тези двамата, още повече заедно, в комплект.

След японският сигурно ще се появят и корейски римейк, тайвански римейки, китайски римейк и тайландски римейк на историята.

Фумия Такахаши е нахаканото айдълче Дан Сагами, с което Цубаса вече си има проблеми/ притеснения, хаха, но са забавни.

И да поясня... Сериалът ще излиза директно на английски, мисля, че го мярнах по Нетфликс Япония, не обърнах голямо внимание.
Още утре ще е наличен, освен че и блиц ще го превежда на английски, ако вече и сама не се е отказала, след като тези дни се появи новината, че сериалчето ще се разпространява и в световен мащаб.

# 194
  • MJF
Хм, на тази снимка хич не я разпознах Саяка - сан но по глас бих я познала Smile

Общи условия

Активация на акаунт