Магията на изтока - тема 69

• 24 980
  • 724
  •   1
Отговори
# 195
Като заговорих за Саяка-сан, че сега ще гледам първи епизод на Reibai Tantei Jozuka Hisui.
Да знаеш, че нашето глуповато Моне сега се изживява като ghost whisperer по японски, хаха. В неделя започна и дори преводът на английски вече е готов (взе го същата филипинка, която превежда и Пингвинът), но сега го чеква за грешки и утре ще го пусне. Ако имаш интерес, можеш да видиш и в тази светлина нашата синя птичка (синоптичка) от Кесеннума и то отново заедно с Коджи Сето.
Всъщност, ти си ги гледала вече двамата заедно, като тандем в друг сериал - Toumei na Yurikago. Помниш ли го? Коджи беше лекар-гинеколог, а тя акушерка. Сериалът с бебетата от 2018 г. Помня отлично, че го гледа и финално му помърмори, хаха.

Ето ти нещо за пиене от един твой японски приятел.

# 196
  • MJF
Помня го да. Помня и критиката . Тя беше провокирана именно от Kiyohara Kaya - Моне. Нейната склонност към една маниерност и в онази ѝ героиня и в Моне. Едно и също и на двете места не ми харесваше у актрисата и туй то. Мда.
Хехе виждам Oikawa Mitsuhiro Smiley

# 197
Да, Мицко е детектив. Опасен е както винаги, хаха.

И твоята любима Мокоми (Фука Кошиба) е тук. Тя е в ролята на асистентка на нашата медиумка, която разкрива различни случаи.
Абе, имах чувството, че гледам Castle, Bones и Ghost Whisperer в едно и чаках само Дейвид Бореанас да се появи отнякъде, но не, всичко е по японски, а Коджи и на 34 години прилича на ученик.

Кая Кийохара е пораснала, някак превърнала се е малко повече в жена, а не заблуденото момиче, което помним. Промяна, като че ли има, но дали е към добро - ще кажа на финала на сериала.

# 198
  • MJF
Хм, Мокоми - Фука Кошиба от тази снимка въобще няма да я разпозная. Ама въобще Thinking . Помня смътно че след Мокоми я гледах в нещо друго и беше в различно амплоа от Мокоми.

Еми след толкоз тикане къде ли не то ....крайно време някаква промяна у Кая Кийохара да има. Neutral Face

# 199
Ако реша да догледам китайски сериал в чиито първи епизод родителите на главния герой умират,роднини заграбват имуществото му и е принуден да преподавал в отдалечено училище,а там срещат старата си любов,която вече има по-висок социален статус.Всичко това се развива по време на културната революция,тагнат е като драма и може да се преведе "Докато смъртта ни раздели"...Дали има поне някакъв шанс да са живели щастливо преди смъртта?

# 200
  • вятърничава
Tuon, Joy Че един ковид ли ще ги уплаши! 50 или 100 епизода?
Тrain все повече ми харесва,държи в напрежение,постоянно непредвидими обрати,този убиец ме изненада,ако е той,защото ми остават още 4 епизода до края.Юн Ши-юн много добре се справя
Скрит текст:
в двете роли,прави ги различни като характери и темперамент.
А с брата на прокурорката играха и в It's Beautiful Now, бяха братовчеди. Той беше пухкав и недодялън добряк,баща на 3 деца,жена му все не беше доволна от него.
Какво по ImpSmiling Imp е "любимия ми Dark"?

# 201
Започнах да гледам Pension Metsa. Приятен е и атмосферата ми харесва.

# 202
  • вятърничава
Silent - епизод 1
Какво повече да напиша, ross всичко е казала:
Скрит текст:
"Прекрасен японски сериал, точно каквото очаквах. Човещинка с главно Ч.
Финалната сцена ме потопи, когато тя бягаше след него, не знаеше, че той е оглушал и започна да го разпитва след годините на раздяла. Моментът, в който тя разбра, че той не чува, ме довърши. Неговото изражение, очите на Харуна пълни със сълзи и в следващата сцена майка му (героинята се изпълнява от голямата Рьоко Шинохара). Много силни емоции.
Рен Мегуро е страхотен."
Зарадвах се като видях,че има превод.Защото от пръв поглед харесах постера преди време.От първия кадър си личи,че сериалът е чудесен. И да Рен Мегуро е страхотен,и Харуна, и Рьоко Шинохара за съжаление вече зряла жена,но тази роля и отива.Ще го следя текущо,ще е мъка.
Скрит текст:

На 1000% съм съгласна и дори не мога да си представя какво страдание е да ти отнемат този дар да чуваш музика и гласовете на любимите ти хора.

# 203
bb6,27 епизода.Няма ковид,но има Мао.Имат различни партийни възгледи.
Ама прочетох,че били щастливи,но не казват точно дали в този им живот.Ама няма как партията да спре любовта.

И мен ме изненада убиеца в Тrain Wink

Дарк е може би любимия ми сериал.Немски е и има вселени, обрати и ....

# 204
bb6, браво, радвам се, че си започнала да го гледаш и че го коментираш.
Silent е тоталният японски хит тази есен. В интернет има огромен брой гледания, а последователите му в Twitter и IG нарастнаха и нарастват главоломно с хиляди на ден.
Втори епизод ще те довърши. Ще плачеш само като видиш муцунката на Харуна, в сцената, в която тя разбра, че той винаги е обичал само нея, но е бил принуден да я зарежи заради състоянието си. Много силна/ емоционална сцена в кафенето. Бъди готова.
Минато е обречен, няма шанс срещу такава любов, но да видим как ще развият историята до финал.
Надявам се поне Со (героят на Рен) да проговори. Това е на психическа основа. Изгубил е слуха си и отказва и да говори, но има шанс.

Утре ще излъчат трети епизод в Япония и нямам търпение. Винаги ме вълнуват японските човещинки, но тази ми напомня на толкова любими японски сериали години назад, на емоции, които изпитвах гледайки култови японски човешки драми/ сериали.
Харуна и Рен са страхотна двойка и толкова добре се разбират.

Последна редакция: ср, 19 окт 2022, 19:38 от rossonera

# 205
  • вятърничава
Бях сигурна ,че ще кажеш,че това е новата любима тв двойка на Япония.И аз се чудех що не говори тоя човек.

# 206
Скоро ще се присъединя към вас в гледането на Silent. Набелязах си го веднага щом Рос представи сериала тук в темата.

# 207
bb6, пропуснах да ти кажа нещо по повод на името на магазина, в който работи героинята на Харуна и надписа на него "No music, no Life"....

Не знам доколко си запозната с 2PM, освен с Джуно, като актьор и може би Тек, но Ким Мин Джун или известен като Джун К. (техният главен вокалист) през 2014 година беше издал поредния си японски албум и една от най-любимите ми негови японски песни е точно с японската певица AI и се казва No Music, No Life. Култово парче на Мин Джун от Love&Hate-албума.

Някой път може да си поговорим повече на тема 2PM и кпоп, ако имаш желание.
Аз съм енциклопедия на тема корейска популярна музика, особено старите групи и класическият/ истински кпоп, защото това, което върви в момента, е истинска подигравка, цирк.

Шо, изгледах днешния 3-ти пингвински епизод. Очаква те много смях, хаха. Моко е прекрасен и се оказа, че няма да е само с камео-участие. Ура!
На превюто за другата есдмица припаднах, като видях нашите рибари облечени в костюми и готови за официална среща, хаха.
И спокойно, тако-то ще го преборим. Няма да се дадем на този мазен, алчен октопод. Мамчето е решена до доведе борбата до край.

# 208
Не си спомням,кой от двата филма ми казахте да гледам Blush и двата стоят отгоре в списъка.

The Aobas' Dining Table
Приятен филм за порастването,себеоткриването,прошката и любовта.
Показва лежерно и без стрес съзряването на главната героиня,която отива на курс по изобразително изкуство за лятото от една страна,а от друга,за да избяга от сянката на популярната си майка.Така успява да се сблъсква с типичните проблеми от прехода на дете към възрастен.
Има музика,рисуване и доста храна.
Визуално филмът е много красив. Обичам подобни филми с ясни и ярки цветове.
П.П. И аз не умея да подострям моливи с нож.Да живее острилката.

Lighting Up The Stars
Мисля,че и преди съм го казвала,но не харесвам темата за осиновяването.Винаги ги гледам с напрежение и принципно избягвам темата.Знам,това е филм за семейството,любовта,подкрепата,смъртта и т.н.
Когато малката се разплака се отказах.Казах си,че нищо на света няма да ме накара да догледам филма. Около 30 минути по-късно реших,че не съм казвала нищо.После го спирах още няколко пъти.Мисля,че общо го гледах 3 или 4 дни.Изненадващо филма предизвика твърде много чувства в мен.
Хареса ми финала на филма.
Толкова.Друг коментар за този филм няма да дам.

# 209
  • MJF
Smile  и аз така с нож и молив. Минала съм на автоматични моливи но те често се развалят и като опра до обикновено моливче се почва  търсене на острилката , дето все зачезва.

Сега проверих, че The Aobas' Dining Table го има и на "моя" ресурс. Ще го изгледам.

Точно Lighting Up The Stars ще да е бил филма в списъка. Геройски си го догледала.

БелPension Metsa е от "малките ми японски бижута". Съкровище.

За Animal Penguin .
Скрит текст:
Те да знаят че и ние сме на помощ Hands Muscle

Последна редакция: чт, 20 окт 2022, 13:40 от Шошулчо

Общи условия

Активация на акаунт