Магията на изтока - тема 69

• 24 293
  • 724
  •   1
Отговори
# 675
Strangers Again - епизоди 1 и 2

Забавно начало, но още опознавам героите и кой каква точно роля ще играе. Интересува ме единствено Сора, затова и гледам. Майчинството я е разхубавило още повече. Прекрасна Сора.
Чанг Сънг Чо не ми е особено приятен. Героят му от Money Flower ми опъваше нервите, както на Чанг Хьок и с това е останал най-вече в съзнанието ми, въпреки че го познавам и от други негови екранни превъплащения. Лекето от Money Flower, така го знам аз. Помня как го нареждах преди години...
То и тук героят му не е много читав и затова Сора се е развела с него (хванала го в изневяра). Този новия, с който тя започна да излиза е интересно парче. Хареса ми и как се завъртяха нещата с него и Сора, но със сигурност ще го шитнат, жалко.
Гледам заради любимата ми Сора, а пък ще видим какво ще излезе на финал.

The Interest of Love - епизод 10

Тук най-после започнахме да се движим. Финалните пет минути решиха всичко и от другата сряда ще има действие. Сега да видим доколко нашия смел банкер може да защити любимата си.
То ясно, че започва финалната драма и последствия ще има и за двамата, но дано всичко завърши щастливо. Само това искам. Ако това не се случи - предлагам и на двамата да оберат банката, като Бони и Клайд, и да избягат с парите.
След толкова мъки, страдание, борба с такива тесногръди корейски австралопитеци - двамата заслужават да бъдат заедно.

Поздравявам Мунчето за това, че вече гордо се нареди до актриси като Со Хьон Джин, Мун Че Уон, Им Су Чонг, Чон У Хи, Шин Хьон Бин и беше ощастливена от истински професионалист.
А на мен ми хареса най-много, че това се случи на ледената площадка, защото той е хокеист. Скриха рекламата на Bauer (много калпаво), но моето остро око не я пропусна. Нищо, ще им простя, все пак не са им платили.

bb6, петъчен поздрав за теб. Като изгледаш 10-ти епизод на The Interest of Love ще разбереш защо.

Последна редакция: пт, 20 яну 2023, 17:45 от rossonera

# 676
Alchemy Of Souls 2
Зимата е тук,но фентъзито се превърна в мелодрама.
Корейците трябва да се придържат към формата от 16 епизода и да оставят продукциите с повече от един сезон на тези,които умеят да го правят.
Все още не са осъзнали поуката от The Protector,а именно не отвличай домашния любимец,защото последствията няма да ти харесат.
Големият проблем е,че тотално съсипаха главния женски образ.Ама тотално.Незнам как го направиха.Имаха чудесна предпоставка да създадат хубав герой,силен,самостоятелен и мислещ.А какво направиха?Някой трябва да се обади на световната организация на орнитолозите и да им каже,че птицата Додо не е изчезнала,това е Наксу.Сестрите успяха да превърнат един читав женски образ в изченал гигански гълъб  Angry Просто страхотно Confounded
Сезон 1 не е шедьовър,но беше добър,нещо,което няма как да кажа за този,но аз гледах малко от Войната на буквите и …този е повече от перфектен Smiling Imp
И така, какво е добро?
Само 10 епизода.Защото така и така съм го  започнала,а историята в основата е интересна и ще го довърша,но поне няма да се мъчи с oще 20 епизода.
Престолонаследникът Heart Това ми е любимият герой в целия сериал.
Все пак получаваме щастлив край,не и за лошоте.
Какво не ми харесва
Женските образи.Слаби,злобни,досадни или просто фон.
Темпото е бавно и твърде много време отделиха с амнезията.Чакаш, чакаш, чакаш и чакаш тя да си спомни,за да се случи нещо.
Любовната драма.Знам,имам проблем с романтиката в корейските драми,ама в сезона се съсредоточиха твърде много в любовните взаимоотношения на героите и забравиха основното.Алхимията?Къде е,а?В последните два епизода.
Странични герои за които въобще не ми пука. Blush
Не,че очаквам някаква логика когато гледам фентъзи,но не обичам да ме подценяват като зрител.
Евтини обрати и закърпване на сюжета.

Не съжалявам,че го гледах,но е неудовлетворяващ.Обаче се наслаждавах на всички сцени с престолонаследника (и костенурката).
Дали бих го препоръчала?Зависи.Ако някой търси любовна история с фентъзи елементи - да,ако търси фентъзи по-добре да се види His dark materials.

# 677
  • вятърничава
The Interest of Love - епизод 10
Поздравявам Мунчето за това, че вече гордо се нареди до актриси като Со Хьон Джин, Мун Че Уон, Им Су Чонг, Чон У Хи, Шин Хьон Бин и беше ощастливена от истински професионалист.
JoyJoyJoy
bb6, петъчен поздрав за теб. Като изгледаш 10-ти епизод на The Interest of Love ще разбереш защо.

Тръпна,мерси - днес ако не успея (петък вечер е за срещи с приятели ),утре!
Някой трябва да се обади на световната организация на орнитолозите и да им каже,че птицата Додо не е изчезнала,това е Наксу.Сестрите успяха да превърнат един читав женски образ в изченал гигански гълъб  Angry Просто страхотно Confounded
Сезон 1 не е шедьовър,но беше добър,нещо,което няма как да кажа за този,но аз гледах малко от Войната на буквите и …този е повече от перфектен Smiling Imp
Joy Joy Joy

Последна редакция: сб, 21 яну 2023, 00:53 от bb6

# 678
bb6, още веднъж честит петък.

Скрит текст:

# 679
  • вятърничава
Ха ха ха, що така с лошо Hug
За неразбиращите и негледащите The Interest of Love ще поясня, че тези двамата са част от екипа на банковия клон в който се развива основната част от действието в сериала. Та тези двама левенти скоро ги обсъждах като плазмодии или плужеци, не помня вече, понеже са изключителни лицемери и подмазвачи спрямо шефовете. Комплименти, масажи, мазнене се лее в офиса. Да, момчетата се справят много добре в тези си роли. Браво на тях.
고마워, ross!

Последна редакция: сб, 21 яну 2023, 00:52 от bb6

# 680
Най-любимият ми герой в историята. В Hospital Playlist беше част от масовката лекари, но тук определено той блести с гъвкав ум и далновидност.

Скрит текст:

Вчера прочетох, че този парад на човешкото падение, Red Balloon, няма да има епизоди днес и утре, защото създателите му искат да подобрят качеството на продукцията и да ни предложат нещо "по-добро". То след това, което показаха в първите десет епизода, ми настръхна косата (особено с финала на десети епизод), а оттук нататък не ми се мисли.
Тази седмица почивка, но другата седмица се завръщат с подобренията, каквото и да означава това. Ще го довърша, защото искам двете сестри да бъдат наказани на финал. Тази самонадеяност, игра с чужди човешки съдби, семейства, никак не ми се нрави.

Тази нощ посрещаме Заешката нова година. Цял Китай празнува и ще празнува до другата неделя. Ще се наплюскат с нудъли и пълнено тесто с месо и зеленчуци, и ще се търкалят по земята опиянени от щастието, че след три години техния Голям вожд им позволи да се съберат отново с роднините си.

Последна редакция: сб, 21 яну 2023, 10:17 от rossonera

# 681
Значи от утре започва Новата година. Аз се падам точно Заек според китайския хороскоп, та дано вече да ми провърви. В последните две седмици се справям прекрасно с бутане, разливане и разсипване на всевъзможни неща, надявам се вече да мина към не толкова непохватна фаза.

# 682
  • вятърничава
ross, най-адекватен и за мен любим герой, и отмъстител на хиената!

bell, ще провърви Hug

# 683
Шинниен куайлъ! Честита Нова Китайска Заешка година! Живи и здрави.

Гледах сега малко от фойерверките. Голяма китайска красота. Браво.
Най-големият народ на тази земя, който прогресивно взе да намалява. Еманципираха се китайките, гледайки съвременните сериали и взеха да не раждат.

Джу И Лонг ни поздравява с настъпилата Нова година и ни черпи с традиционните дзяодзъ (jiaozi). Дай им на китайците тесто пълнено с кайма и зеленчуци на пара и ехееее, няма други като тях. А руснаците ще ни лъжат с "техните" пелмени, които са си китайски.

Скрит текст:

Да не пропусна и музикалното оформление.

Скрит текст:

Crash Course in Romance - епизод 3

Миш-маш. Имаше някакви смешни сцени в началото, посмях се, но след това отново ми напомниха за драмата на учениците и психическия натиск, който се оказва върху тях. Странен сериал. Още не мога да се ориентирам какво точно гледам. Корейщинки.
Чон До Йон е на 50 години, но много са подмладили героинята ѝ (пуста суета). Нашият супер-дупер млад, богат и известен математик пък взе, че се влюби в нея, което е още по-странно. Нереалности някакви. Евтино поднесени.
Явно има някаква хокейна вълна из Корея, защото и тук един от учениците е хокеист и щерката взе, че се влюби в него от пръв поглед. Много хокеисти в тази Корея, еййй, но Ха Санг Су от The Interest of Love е един.

Последна редакция: сб, 21 яну 2023, 18:42 от rossonera

# 684
  • MJF
Smile добре че на хокея са се спряли и не са стигнали до фигурното.
И аз съм зайче по китайския хороскоп. Честита  и заешка година Wine Glass
Тези дни като чета за кор-фронта все за миналогодишния Crazy Lоve  се сещам. Този "банковия сериал" с това , че вече е на 10 -и епизод и тепърва почва, досега увод Mr. Green
Този горе с такава школа ли или там както я водят за извънкласни занимания с поредната скица преподавател. Mr. Green
Чон До Йон  я знам предимно от киното. Виждам и други скици в каста.

# 685
Очаквай сряда, когато ще излъчат 11-ти епизод на The Interest of Love. Сега започваме, хаха.
Шегата настрана, но въпреки голямото дъвкане и протакане, сериалът е реалистичен. Това е рядко срещано корейско явление. Напълно нормални главни герои, че и родителските им тела.
Докато в сериала с математикът и готвачката - ненормална работа.

The Forbidden Marriage - ФИНАЛ

Превъртях набързо щастливия/ розов финал. Добра костюмна драма. Оставам с позитиви.
Ще запомня този сериал с добрата комедийна страна на героя на Ким Йонг Де (поздравявам го, представи се много добре), както и с камео-участието на Но Мин У (огромната и приятна изненада), но най-вече ще запомня сериала с отличната роля на Ким У Сок. Симпатизирах му до самия финал и се надявам скоро да го видя в главна роля в някой от новите корейски сериали през 2023 г. Момчето заслужава.

# 686
  • вятърничава
The Interest of Love 10 - алелуя
Скрит текст:
За Новата китайска година ни отпуснаха доза щастие, имаше той една реплика зад кадър, че всичко сега започва или нещо подобно. Този епизод започна и свърши добре, начало Шопен (този "споделен между нас двете момент" , защото само ние двете гледаме май този сериал:grinning:). Много харесвам пиана по гари и летища, тук не съм виждала.Музиката и пианото от които Тя се отказа заради друг,Той и ги върна. Обаче всички тези подсказки с музика за раздяла, провалена любов...накъде ни водят, дано не ни показват изхода на историята.И красиво завърши на леда,но  този евентуален тъст и хиената едва ли ще ги оставят безнаказано да се обичат.Хиената натиска навсякъде, където може. Признавам и, че успява доста тънко на ръба да мачка достойнството на хората. Но се кефя всеки път като пита Санг Су нещо и той просто премълчава със смутена полуусмивка.

Също така протестирам срещу махането на служебните дрехи в банката, за да си покажели личния стил. Много им бяха хубави с това синичкото, я двамата съсели какви са хубавки на снимките. А относно стила - те нямат такъв.

# 687
Въртяха се в кръг (нещо, което ние отдавна знаем). Неслучайно ни онагледиха всичко с маршрута на автобуса.

Скрит текст:
Започнаха от точка 1 (познават се от три години, работят заедно всеки ден), обичат се, но се въртяха в кръг (заради глупавите предразсъдъци и неговата нерешителност), докато не разбраха, че няма смисъл.
Това притискане от хиената и нейния баща, му отвори най-после очите. Голяма гавра е това с мъжкото му достойнство. Пазаруват си зет. То дрешки, то кола. Това бил "смисълът" на живота. Бе, пуста сопа...
Сега ще има драма с богаташите, но не мисля, че ще ги разделят. Ще бъдат заедно на финал, иначе всичко това, което ни показаха, не би имало смисъл. Не вярвам режисьорът да е толкова глупав...

И много умно решение на Су Йонг, че продаде парцалките на хиената и взе парите, с които помогна на майката на охлюва.
Този ми е мега противен тип. Жалко подобие на мъж, дори размина двата паразита - господин Ма и господин И.

# 688
  • вятърничава
С риск да заприличаме с rossonera на две аджуми в пижами на цветчета, които нищят клюките на пазара за риба, ще продължа нашата беседа на тема The Interest of Love. За да не досаждам в
Скрит текст:
Въпреки че нашите коментари май са по-интересни от сериала Joy Ох, сетих се за сергията за риба и ми стана смешно. Все пак нашето момче е по-висока класа от г-жа Ан, не знае какво да прави с рибата.

Ще карам в обратен ред - това момче наистина прилича на гол охлюв, който всеки момент ще бъде смачкан. Толкова беззащитен за разлика от Санг Су, който в началото беше нерешителен, но има развитие и се противопоставя, а не върви по течението. При този едва ли ще видим нещо подобно, и това ще е логично, за да изпъкне другия главен. Чак противен не ми е, но двамата скунксове със сигурност са ми по-интересни и симпатични.
Су Йонг е много умно момиче, адаптивна без да е нагаждачка, не би преглътнала достойнството си, за да успее и по това си приличат със  Санг Су и затова се привличат. Това с дрехите хиената го приложи и при двамата, стари, нови, не мина номера.
Санг Су и майка му също не са хора, които ще се продадат за парцалки, коли и ще се кланят цял живот в името на някаква кариера. Хиената можеше да успее, ако пипаше по-нежно без да му навира парите си в очите във всеки момент. Уж каза, че няма заслуга за това, че родителите и са богати, обаче използва активно това предимство. Но не попадна на точния човек.
И тук се връщам на Санг Су и двамата му приятели от банката. В еп.1 изглеждаха пълни нещастници тримата.Не случайно са ги събрали. Той видя какво се случи с тоя, дето се отказа от любовта в имато на кариера, богатство и уреден брак - ревльото беше на път да провали сватбата си, но не му достигна смелост. Санг Су в момента е на кръстопът да вземе решение в подобна ситуация. А най-добрия приятел и наш герой си е решил проблема овреме с хиената. И тук ме обвзеха едни съмнения - нали стана ясно, че той и изневерил с всичките и приятелки. Дали пък не го е направил нарочно, ако му е станало ясно в какво ще го превърнат. За да я принуди да прекъсне тази връзка, не и е оставил шанс да замаже положението. Щото това е голяма обида. И как така тя се озова точно в този клон при бившия и бъдещия. Мирише ми на отмъщение.

# 689
Скрит текст:
Ооо, господин Янг, третият им приятел, има връзка с бившата си, нищо, че го ожениха за друга, хаха. Ще видиш, в десети епизод ни го намекнаха с телефония му разговор и това, че той се скри.
А за хиената...  И аз си помислих, че може би отмъщава на Кьонг Пил.
Ще видим. Сериалът сега започва, хаха

6-Byoukan no Kiseki: Hanabishi Mochizuki Seitaro no Yuutsu - епизод 2

Много сладко сериалче и поредното попадение на Исей. Епизодите са по 20-ет минути и летят.
Починалият му баща, който тук му се яви като дух, е голям образ. Ханабитайки (фойерверки), чудни фойерверки по поръчка прави наш Исей.
Моята прекрасна Цубаса е на ниво, за разлика от онзи ужас с Фумия Такахаши, който зарязах след първите епизоди.
Човещинка. Препоръчвам сериала.

Общи условия

Активация на акаунт