Магията на изтока - тема 69

• 24 306
  • 724
  •   1
Отговори
# 690
  • вятърничава
Да,съгласна съм за 6-Byoukan no Kiseki: Hanabishi Mochizuki Seitaro no Yuutsu! Само първи епизод за сега съм гледала и доколкото ви познавам предпочитанията - бих казала,че на Шош и bell също ще допадне.Жалко,че са толкова кратки, а обикновенно мрънкам за корейските ,че са по-дълги от час.
Исей в тази роля ми харесва повече отколкото в Koisenu Futari (2022).Бащата също е разкошен! Очаквам следващите епизоди и включването на "клиентката".По един на седмица ли ще ги цедят пак?

Докато чакам Исей и Ю Йон Сок -  You Are the Apple of My Eye (2018) японската версия,видях,че има и други. Сигурно сте го гледали и обсъждали, много хубав филм за ученическите години,израстването, приятелите, първите тръпки - весело,леко,с хумор и без драми. Юки Ямада и Асука Саито си партнират чудесно като двойка.Първата половина ми хареса повече от втората.

# 691
Хей, здравейте и от мен! Simple Smile Започнах да гледам "The journey of flower", опитвам от няколко дни да си го сваля от замунда, но виждам, че е мисия невъзможна. Гледам каквото е качено в vibox, но не са всички епизоди. Някой може ли да помогне от къде другаде е възможно да се свали или гледат епизодите?

# 692
Цубаса вече не е само клиентка, а започна да работи с Исей, в производството на фойерверки.
Ще го вкара в пътя, малко по малко. Започна да му готви, да чисти, че той съвсем се беше сдухал след смъртта на баща си. И да, епизодите се излъчват само всяка събота. Ще ги точат до месец март, за съжаление, а са по 20 минути. Удоволствието обаче е голямо.

Decibel - корейски филм

Не препоръчвам този филм. Нелеп екшън, толкова слаб и посредствен, че дори участието на Ким Ре Уон и И Джонг Сок в двете главни роли, не могат да го спасят.
Корейци и подводници. Айгууу, ревеше ми се и на мен, само като гледах. Ре Уон не може да се похвали с добри проекти последните години - нито при филмите, нито при сериалите.

Да ви споделя, че китайската влогърка Ли Дзъци ще се завърне скоро в YouTube с нови видеа. Спечелила е делото срещу фирмата, с която е имала договор и сега тя е изцяло собственик на своята продукция и всичко, което представя под името Liziqi в мрежата.
Това е причината да изчезне в последната година и половина - съдебни дела. Снимала е през цялото това време, така че тръпна в очакване.

Да ви покажа една друга моя китайска любимка от Шанбей, северната част на провинция Шънши (горе, близо до границата с Монголия). Името ѝ е Шя.
Много си я обичам тази усмихната китайска дебеланка и начина, по който готви и се грижи за огромната си фамилия. То братя, сестри, мъж, деца, свекърва, свекър, баща, майка, братовчеди. Ееее, голяма китайска рода. Един от братята ѝ ми е любимец. Голям шемет, който се казва Хайдун и още не са го оженили. Скица, роден за актьор, само дето е обикновено селско китайско момче и не се вписва в китайските стандарти за главна мъжка роля.

Ето как пазаруваха преди няколко дни в тяхното село за настъпващата нова китайска година. То като при нас, разлика никаква, хаха.

И един поздрав с поредното парче от саундтрака на The Interest of Love. Събирам ги. Всички ми станаха любими от епизодите.

# 693
  • MJF
Щом bb6 e гледала първи епизод, значи го има и като за мен, въбоще няма да се тормозя да проверявам . Мда. Доволна. Satisfied

moonlight1 , привет. А на какви езици ти върши работа ? Някой друг да се включи по твоето питане. Аз не съм по тази част Blush

Ееее, радвам се. Рос, мерси за инфото. Ето тези дни покрай новата им година пак се сетих за нашата китайска приятелка Ли Дзъци. Значи такава била работата, съдилища. Добре , че не е било нещо по-сериозно, то какво да си мисли човек като така внезапно спря.

# 694
Сериалът на Исей и Цубаса се превежда на инглиш, но няма как - носиш си кръста.

JTBC пуснаха откъс от днешния 11-ти епизод на The Interest of Love.
И аз въздишам като Кьонг Пил на финал, само като ги гледам.

# 695
  • вятърничава
Шош, хайде включвай се на Исей.
ross, аз затова сложих в кавички клиентката. Добре, че дойде да разчисти.
Промото на The Interest of Love  11 - много красиво есенно, дори дрехите им си кореспондират цветово. В многомилионен Сеул все се озовават на едно и също място. Привличат се като с магнит.

Аууу,днес имаме звезден  Nature Sparkles рожденик Nature Sparkles
Скрит текст:

ross, на теб оставям поздрава!

Последна редакция: ср, 25 яну 2023, 15:20 от bb6

# 696
Други години съм го поздравявала под постовете му в IG, ама тази година видях, че не е публикувал от 8 януари и го подминах. Да е жив и здрав. Той е нашата Звезда.

Изгледах днешния 11-ти епизод на The Interest of Love и съм многоооооо доволна. Сериалът започна. И мога да ти кажа само, че Со Кьонг Пил е слънце. Той е радост, щастие и упора за този, който го има до себе си.
Толкова качествен второстепенен персонаж в корейски сериал не бях гледала от Hot Stove League насам. Доживях (след три години) и не губя надежда, че и корейците могат да правят реалистични (дори и романтични) истории, колкото и да им е трудно. Рядко, но има.

Това беше епизодът на Кьонг Пил. Заслужи си за пореден път титлата "Наш любим герой в историята".
Двата паразита се размърдаха и те, но не в лоша светлина. Има и много смях в епизода. Ще останеш доволна.

Скрит текст:
Най-после Санг Су се събуди и скъса с хиената. Тази ми идваше да я смачкам днес. Отвратително поведение на типичната разглезена богаташка, която смята, че с пари може да купи всичко и всеки.
Утре ще има сцена в хотел, но този път истинска, а не това, с което ни излъгаха преди седмица.

# 697
  • MJF
bb6, дай жокер къде гледа 6 Byoukan no Kiseki  1 моля.

Брей ама тези верно по схемата на Crazy Love, аз дотогава не бях гледала кор-сериал дето почва след 10и епизод а тук вече и втори такъв. Що за нововъведения Mr. Green

# 698
Не гледам на руски, не знам никакви сайтове, но сега отворих първа страница на темата и видях линковете на 2в1 за гледане онлайн на руски. Пляс, на двете места видях качен Исей.
Размърдай се. Жената се старае, а ти...

# 699
  • вятърничава
Laughing
Да, жената се старае много!
Шош, писах ти.

Изгледах днешния 11-ти епизод на The Interest of Love и съм многоооооо доволна. Сериалът започна.
Ех, то сега както забързаха действието и няма да ни се иска да свършва.

# 700
Мхм, остават пет епизода и ако режисьорът не сбърка фатално и не ме ужаси с абсурден финал, този сериал със сигурност ще ми липсва.
Привързах се към героите. И определено това е най-интересната роля, в която съм гледала Мун Га Йонг. Откакто снима с батковците - Ким Сон Хо, Ким Донг Ук, сега и Ю Йон Сок, има промяна.
Но аз винаги съм гледала на нея като на германка, а не корейка. Имам наблюдения от предавания и други нейни участия, интервюта. Родена в Карлсруе, израснала там до 10-та си година, говореща перфектен немски и до днес. Различна е от обичайните заподозрени нейни корейски колежки.

Последна редакция: ср, 25 яну 2023, 23:19 от rossonera

# 701
  • MJF
bb6, мерси Hug като виден мързел и готованец.
2в1 ми липсва напоследък тук.
А иначе е ясно , че съм от редовните ползватели на първия пост в темата с линковете. Има няма като съм по чужди машини. И не спирам да го повтарям това от време навреме.

# 702
Кьонг Пил наблюдава и е готов да се намеси, ако е нужно.
Хиената ще се извинява днес, но и ще унижава едновременно. Смокини и черници...

В Reversal Orchestra с Муги и Кей, героят на Кенто Нагаяма е приятел на Муги от детството ѝ, но и неин съперник (по линия на конкуренцията при първата цигулка). Името му е Шоичиро Мишима или на галено/ кратко Шо, Шо-чан.
В снощния 3-ти епизод той започна да играе подло. Хммм, интересно.

# 703
  • вятърничава
The Interest of Love еп.11
Имаше доста смях наистина и два важни извода
1.И най-хитрите тарикати си намират майстора.
2.Дори в паразитите има нещо човешко,все пак да не забравяме ,че паразитират в човешка среда. Grin
И саудтрака е страхотен!
Скрит текст:
В началото ми идеше да и плясна един на г-жа Ан - колко пъти да и казва, колко епизода да и показва,очите му изтекоха да я следи с поглед и така стана ....сериал.Скоро ще свърши,тя още се мае.Ако се беше навила в началото нямаше да се забъркат повечето каши. Разбирам я,че не иска да му отнема по-добрите шансове,но той иска нея. Прощавам и само защото е толкова красива, има някаква японска смиреност в нея.
Отвратително общество, движи се само от лицемерие,куртоазия и клюки, напредваш благодарение на връзки, уговорени бракове и лазене пред шефа. Изключителни клюкари и сексисти, направо и се чудя на г-жа Ан как издържа по тези сБирки,всеки път я ползват като боксова круша мъжовете,да си разреждат напрежението натрупано в офиса. И добре,че е този един слънчев лъч "Нашия любим герой в историята".Това ми връща вярата в човека. Човека! щото той е само един в този сериал Joy Ах ,да забравих да спомена и жените, бедните гледат да си хванат чичко-паричко, богатите хиени да уловят в мрежите си някой подходящ.То не,че ние сме по-различни, и нямаше да имам нищо против ако и двете страни лелеят за това - едните да мачкат и другите да бъдат мачкани.
В случая хиената не се отказва,не разбира ,че той дори да се откаже от Ан,няма да остане с нея.Много ми се иска да разбера какво точно се е случило между нея и Кьонг Пил и защо е постъпил така,и защо тя кацна в този клон.

# 704
Изгледах 12-ти епизод и съм страшно разочарована. В един епизод ни се показва едно, а в следващия - никаква логика. Типичен корейски сериал.
Страшна мелодрама. Прилоша ми и като видях превюто за другата седмица.

Кьонг Пил започна една много мръсна игра, която никак не ми хареса. Дано режисьорът само да ни подвежда, защото този път не намирам логика в действията му. Надявам се да не съсипят всичко около този герой.

В Корея изневярата се наказваше със затвор до 2015 г. Помня като отмениха този закон. Та, не се учудвай на това, което се случва и как се гледа на човек, особено работещ в банка (консервативна институция) и какво значение има "изрядния му" личен живот. А последствията за нея биха били пагубни... Челен сблъсък с корейските предразсъдъци. Влудяващо е, въпреки че зная какви са и вече нищо не ме учудва от тях, но има моменти, в които ми идва да крещя.
Ще ни държат в напрежение до самия финал. Няма да имаме мира в оставащите четири епизода, така че още много емоции (добри и лоши) ни предстоят.

Гледай и днешния епизод, и тогава ще коментираме. Имам какво да кажа, но трябва да видиш какво направи Кьонг Пил, за да напиша какво мисля.

Общи условия

Активация на акаунт