Магията на изтока - тема 69

• 24 296
  • 724
  •   1
Отговори
# 705
  • София
Влизам набързо да похваля много Алис в граничната земя- сезон 2! Жесток! Във всеки смисъл на тази дума, до колкото видях чупил всякакви рекорди и според мен съвсем заслужено. Който го чака да напада смело!

# 706
Снощи бях афектирана от абсурда в 12-и епизод на The Interest of Love и забравих, че вчера корейците пуснаха трейлър на новия филм на Ю Йон Сок и Ча Те Хьон - Puppy, който тръгва по кината в Корея от 1 март.
И тук ще страда от любов, но поне ще си има малки кученца в комплект с господин Ча.
Сигурно са го поканили за ролята след като вече година гледат любовта към неговата Маргарита (Рита) в YouTube-канала му. Рита е кучето на Йон Сок, което той осинови и страшно много глези (затова няма скоро да се ожени).

Честит ви петък с Ю Йон Сок, Ча Те Хьон и малки сладки кученца.

# 707
  • вятърничава
Ю Йон Сок заслужава да бъде обичан,щом не е от г-жа Ан,то поне от кученцата.Тяхната любов поне е безусловна и искрена.И могат да я показват навън.
12-и епизод на The Interest of Love
Скрит текст:
Ох, ооооох,направо се чудя какво да напиша.Половината епизод го гледах на бърза скорост,за да го отметна просто. Прекаляват с разходките,погледите,ретроспекциите,кафемашината.Това разпъване край няма.
 Значи сега хиената ще се прави на добричка,ще наказва с доброта Scream номерата и край нямат!Както и на майка и. За сметка на това пък майката на Ю Йон Сок е на път да се превърне в  "Новия любим герой в историята". За Кьонг Пил вече се изясни част от историята,както и предполагах.Мисля,че е предложил на г-жа Ан изход за измъкване от ситуацията,какъвто той е използвал навремето в колежа и се е жертвал заради приятеля си.Иска ми се да е така.

# 708
Да, Кьонг Пил....

Скрит текст:
...направи точно това, но по един начин, който докара до лудост Санг Су (изражението на Йон Сок беше толкова реалистично).
Затова снощи бях разочарована. Не очаквах да стигнат до там, но явно двамата със Су Йонг са се разбрали (на него тя звънна вечерта) и са решили по този начин (бързо) да отстранят охлюва, защото той още дълго щеше да се изнася от нейния апартамент.
Кьонг Пил разказа точно тази част на Су Йонг, която не ни показаха със звук, че е зарязал хиената и според мен, е пуснал сам слух, че е спал с половината общежитие. По този начин се е разделил с нея, след заплахите на братовчед ѝ, че не е подходящ.
Дано на финал не извъртят така нещата, че да го съберат отново с хиената. Ще бъде толкова изсмукано от пръстите и ненужно в историята.

Яд ме хвана заради Санг Су. Това момче страда от ден 1. Нямаше край неговата мъка, агония, а сега и приятелят му е пуснал слух онлайн, че е спал с любимата му.
На финал, ако се съберат със Су Йонг, на Санг Су трябва да му дадат златен медал, а на Кьонг Пил най-голямата награда, десангът в сериала.

Малко остана. Вижда му се края на страданието. Гледаме и се надяваме на щастлив корейски финал.

# 709
  • вятърничава
По-добра прическа, по-добър стайлинг, усмихнат - харесва ми!
Изражението на Санг Су - такава мъка Frowning1

# 710
Ти май не си гледала филма Mood of the Day с него и Мун Че Уон, мм?
Препоръчвам ти го. Ще видиш много различен, забавен и закачлив Ю Йон Сок. Нищо общо с многострадалният Ха Санг Су.

# 711
  • вятърничава
Ммммне, тук не позна! Този съм го гледала, един влак, един автомобил, един хотел, една зала Joy Но мога да си го припомня, за да отмие горчивия вкус от The Interest of Love. И в The Beauty Inside, но много не го помня там какво сътвори, голяма навалица беше. И в New Year Blues се оказва, че съм го гледала, пак не е оставил трайна следа. Помня го от Dr. Romantic, а Hospital Playlist 1 и 2 ще гледам скоро със сигурност.
Щастлив корейски финал - тръпки ме побиват.

ross, в момента японското, което гледам е Love That Makes You Cry /Someday, when I recall this love, I will surely cry. Значи и двата сериала са Love That Makes You Cry. Ако сте го коментирали някъде, ще съм благодарна на помощ, за да прочета. Не успях да намеря.

# 712
Гледала съм го и помня, че съм го коментирала, но мнения шест-седем години назад се откриват по-трудно с търсачката. Ще се разровя по години по-късно.

Тук блесна Исей и оттук му тръгна голямата слава. Беше изрусен и мисля, че работеше във фирма, която разнасяше мебели или нещo подобно. С Кенго Кора работеха заедно.
Сериалът е драма, дори имам някакви спомени, че първите епизоди вървяха мудно, бавно, също като The Interest of Love, но след това имаше някакъв обрат и финалът беше щастлив.
Помня също, че второстепенните герои на Сенсей и Аои Морикава ми бяха по-интересни и май на финал ги събраха и тях... Нещо такова май беше, хммм. Определено този сериал ми остана в съзнанието най-вече с ролята на Сенсей (и той блесна от този сериал, както Исей), а след това него го събраха в друг сериал с Касуми Аримура - Soshite, Ikiru.
За Soshite, Ikuru помня, че и Шошулчо го гледа, и му измрънка сериозно.

Йон Сок в Reply 1994. Там блесна и започна истинската му кариера. Перфектен е за драматични роли, има едно изражение на лицето (и ти сигурно си го усетила), което те разтапя. Не искаш героят му да страда, а искаш да му помогнеш, както в The Interest of Love.
Hospital Playlist си струва, за да му се порадваш заедно с Чонг Кьонг Хо и с лудата глава Чо Чонг Сок. Mедицинска драма и история за приятелството на петима лекари още от студентските им години.
Раздвоена съм, но заради любимците гледах. Корейците обаче бяха полудели по двата сезона, но те обичат такива драми. Сценарият беше на създателката на трите Reply-та, та и хайпа беше голям.

И като споменах Чонг Кьонг Хо... Довечера предстои 5-ти епизод на Crash Course in Romance, а миналата седмица завръшихме с труп. Не знам каква каша ще забъркат още между математикът и готвачката.

# 713
  • MJF
Мда , гледали сме го този Itsuka Kono Koi wo Omoidashite Kitto Naite Shimau
Имаме някаква неписана традиция тук  японските подукции да ги копи-пейст с японските им имена предимно, та така и в тъсачката е по-голям шанса да "излязат". Thinking
Излишно е да казвам колко помня така като гледам постера но съм почти сигуна , че в това заглавие обърнах за първи път внимание на Kengo Kora да речем. Помня че и ми хареса. Сега виждам че и е от нашия голям приятел Yuji Sakamoto. Помня че бе добра психологическа драма.
Ей на , гледайте колко неща се сетих докато пиша Bowtie

Дано нашата Tuon се разпише скоро.

Мда и Soshite, Ikiru . И той добра психологическа драма. Мда, мрънках текущо но финално и ретоспективно ми хареса. Не помня как се е движил превода/качването за мен. Понякога за текущия ми коментар и това влияе.  Щото за разлика от горния този съм сигуна че го почнах и гледах мое текущо, т.е. преводно/качване текущо.

# 714
Един отличен актьор, който похабява таланта си в тази евтина криминална мелодрама. След Prison Playbook, Life on Mars и дори Hospital Playlist това е мех, но той играе с лекота, въпреки глупавия сценарий.
Ще довърша този сериал само заради него. И слава богу, че не е послушал баща си преди 20 години и е станал актьор.

# 715
  • вятърничава
Tuon и 2в1 зачезнаха,надявам се да празнуват китайската нова година някъде на хубаво място и скоро да се разпишат пак тук.

Ще карам по ред,може да е дългичко.Още повече,че тема 69 вече е към края си,да я допишем.Направете си кафе и имайте търпение с мен Wink
And, Live на пръв поглед реших,че не съм го гледала.Четейки ревюто се сетих ,че го гледах май заради коментарите на Шош,че и го обсъждах даже,спомних си доста подробности от сюжета,но в момента нямам никакъв спомен какъв беше финала на тази история.

Itsuka Kono Koi wo Omoidashite Kitto Naite Shimau е интересна история,започна обещаващо,в средата малко забоксува,нямаше нужда разпъват толкова с "след 3-4 години" .Остава ми финала и се надявам да ме изненадат приятно.Ако ли не,поне ще ми остане удоволствието от играта на всички,всички казах! Grinning
Kasumi Arimura и Kengo Kora разбира се в главните роли, но всички второстепенни, епизодични са чудесни. Исей като гадняр,блондин,направо изпъква сред другите,толкова да му отиват такива роли, Сенсей също /слава  богу,че не е като в Only Just Married.Дори възрастната госпожа,дядото  и Fumiyo Kohinata са убедителни в епизодичните си роли. И кучето също е такъв сладур .Mitsuki Takahata - прекрасна и красива,след Цунеко пак я събират със Сенсей,обаче той тук си пада по Aoi Morikawa .Това момче Takahiro Nishijima много се чудих от къде ми е познато, от Taira no Kiyomori - брата и по-добра му е тази роля. Между другото,тези тричките много ме объркват всеки път,много си приличат :
Скрит текст:
Kasumi Arimura

Mitsuki Takahata

Maki Horikita

Air Strike (2018) - отдавна не бях гледала такова впечатляващо недоразумение.
Скрит текст:
По време на Втората световна война японските военновъздушни сили бомбандират китайски градове и китайските пилоти защитават родината и народа си. Рядка смесица между патоса и героизма от чернобял бг филм за бригадирското движение и шеметни въздушни битки като в някаква супер игра. Аз сценария така и не успях да го проумея до края,но важното е че победихме!
Участват забележете освен китайски предполагам звезди,аз не ги знам много тях, също Брус Уилис,Ейдриън Броуди - защо бе,човече,защо???, хубавото Хони...,както и две сладки прасенца и сюрия пищящи деца Scream
И днес чета : "...филмъте създаден по действителната история на Клеър Лий Шено - американски военен пилот, известен като командир на "Летящите тигри" от Военновъздушните сили на Китай през Втората световна война.
Продукцията е посветена на 70-годишнина от победата на Съюзниците и края на Втората световна война. Освен Брус Уилис и Ейдриън Броуди в екипа на китайския режисьор Ксяо Хен зад кадър участва и Мел Гибсън, като сценограф.
Оригиналната дължина на монтирания филм била 5 часа. "Бомбардировката" трябва да прилича на военен епос и видимо на екрана се появява китайска пропаганда с холивудски звезди, технологии "а ла видеоигра" и... със стилистиката на "Броненосецът Потьомкин" /1925, реж. Сергей Айзенщайн/." Sob

Последна редакция: пн, 30 яну 2023, 15:05 от bb6

# 716
На снимките на Itsuka Kono Koi.... се събраха в живота Мицуки Такахата и Кентаро Сакагучи, а Исей с Аои Морикава. Исей набързо приключи всичко с доста по-малката от него Аои, но Мицуки и Кентаро живяха заедно 4 години, дори се говореше за брак, но есента на 2020 г. се разделиха и те.
Оттогава не се знае нищо за Сенсей и новата му любима. Сигурно има такава, но се надявам да не ме изненадат с новината, че се казва Кая Кийохара. Това би бил някакъв кошмар...

Мицуки Такахата те съветвам да я гледаш в японската класика от 2017 г. Kahogo no Kahoko. Един брилянтен японски сериал, който ще ти стане любим, убедена съм. Няма човек в темата, който да го е гледал и да ти каже друго. Ще харесаш много и Рьома Такеучи.

Никой не говори за голямата корейска новина днес, мм? Катерицата, неговата британска катеричка и бъдещето бебе. Призна си най-после.
За неговите любовни драми, брак, бърз развод, а сега и много бърза втора сватба с чужденка (с която е едва от есента), че и бебе на път, вече може да бъде направен корейски сериал. Съботно-неделна мехурка. Истинският живот на корейските звезди е много по-интересен от ролите им на екран.
Мъчно ми е за него, но това, което човек сам си причини... Сериалът продължава. Сигурна съм, че ще има развитие и то няма да е в застой.

Последна редакция: пн, 30 яну 2023, 16:07 от rossonera

# 717
  • вятърничава
На снимките на Itsuka Kono Koi.... се събраха в живота Мицуки Такахата и Кентаро Сакагучи, а Исей с Аои Морикава.
Направо станало драма след дорамата.Исей пък кога е успял,те даже май нямат общи сцени.
Мерси, ще го прегледам този Kahogo no Kahoko (2017).

А за Катерицата се пишеше,че може да е бременна чужденката още като обяви,че има връзка с нея.
Заради снимки бяха стигнали до този извод. Нека да е щастлив,време му е и за разлика от останалите оппа,той май не се страхува от връзки и брак.Може да е  заложил на неизвестна чужденка,та по-трудно да му бяга.

# 718
Дано тази британка да е по-издръжлива и да не избяга бързо към Лондон, когато опознае корейските бит, нрави и цялата рода на съпруга си.

Това чудо на новите технологии - еко машина за хранителни отпадъци, го изрекламираха във втори или трети епизод на Crash Course in Romance и се сетих, че съм го виждала и преди.
Той е рекламно лице на компанията и затова са ни го показали в сериала. Е, добре, че са корейските реклами и сериали.

# 719
Нека силата бъде с нeя. За жената на Катерицата.
Tя май наполовина колумбийка,да се учи от  Шакира,че жените накрая танцуват меренге.

Общи условия

Активация на акаунт