Магията на изтока - тема 69

• 25 003
  • 724
  •   1
Отговори
# 240
За това ли намекваш Smiling Imp.

И малко дами за баланс

# 241
Аз в музикалния петък само ще ви чета, може да се каже, че нямам поглед върху този тип музика.

Изгледах си Pension Metsa. Не е шедьовър, но е подходящ за моменти, когато на човек му се гледа нещо приятно и спокойно.

# 242
Може ли другия път да е jpop,а? Innocent Знам цели 3 групи. Smile Две от които май вече не съществуват,а за третат не съм сигурна.

Кои? SMAP, NEWS и KAT-TUN?
KAT-TUN си разцъкват още, макар и само с Каме, Уеда и Накамару.

Kurosagi (2022) - епизод 1

Да, точно така - нов прочит на известната манга и известният сериал-класика от едно време с Ямапи, само че този път с друго Джони в главната роля - Шо Хирано.
На мен старият Kurosagi с Ямапи от 2006 г. ми е много на сърце, защото е един от първите ми японски сериали, а и в него са двамата с Маки, но и тази версия не започна зле.
Черната котка я има отново, само че тук е все още малко коте. Иначе всичко се движи отново по мангата - историята за Куросаги (черният измамник), който се бори срещу Широсаги (белите измамници) и връща ограбените пари на хората. Куросаги срещу Широсаги. Японският Робин Худ облечен в черно.
Зрител съм. Историята ми е позната, наслаждавам се на каста.

Sister - епизод 1

Друг нов японски сериал, който започна снощи.
Шо, в главната женска роля е Майка Ямамото, позната за теб като Мизуки-доно, съседката на Котаро, който живееше сам. Апропо, и в главната мъжка роля е познат на теб актьор, но едва ли го помниш. Говоря за Джунпей Мизобата, който беше спрял да снима, но се радвам, че отново е на линия.

Историята е малко психарска за мен, но ще видим как ще я развият.
Две сестри, каката е особена, на финал на първи епизод разбрах, че е луда (пълна откачалка). Тя реши да запознае малката си сестра (в нейната роля е Майка Ямамото) с годеника си. Да, но годеникът на каката се оказа първата любов на малката сестра, с който тя работи в една фирма. Туш. Две сестри в борба за един мъж.
Той все още обича малката, но каката го държи с нещо...
Чакам втори епизод другата седмица.

Последна редакция: сб, 22 окт 2022, 07:37 от rossonera

# 243
  • MJF
Бел ме изненада Crazy , колко бързо изгледа Pension Metsa . Помня колко си го подслаждах това "горско духче".

Хм, този Sister ми звучи мнооого познато, ама много. Да не би да е римейки. И то позната точно на японския фронт ми звучи сюжета. Thinking  . Да не би пък да съм гледала обратния вариант, т.е. братя за една жена по същия начин навързани. Thinking хм.
Аааа знам си го Mizobata Junpei. Даже го гледам преводно-текущо. Май съм на епизод 5 от Gossip: #Kanojo ga Shiritai Honto no 〇〇 (2022). Сега няма да проверявам от колко месеца преводача не се е вясвал. От епичните преводи, какво да се прави.

# 244
Последно за тази вечер. Не е к-поп, но пък си е корейска класика.

bell_87, каква музика харесваш?

# 245
Не,но ми харесва повече.
Мислех за I'm Coming

Рос,Arahsi били просто в пауза. KAT-TUN също действат (наполовина), ONE OK ROCK(те дори имат нова песен Vandalize,не е зле),но те май не са в категория jpop.
Но с японците винаги мога да мина със Steve Aoki,все пак има японска кръв.
Taзи също много я харесвам.

Мислех,че корейската класика е Gangnam style?

# 246
Шо, Gossip го превежда същата филипинка, която превежда Пингвинът и криминалният с Моне, Коджи Сето и Мицухиро Ойкава, за който ти говорих онзи ден.
За нея Gossip не е водещ проект, затова и сама каза, че ще го забави, защото превежда бързо други от новите японски сериали.

И на мен Sister ми е познат като японски сюжет и се мъчех да се сетя. Ще кацне, ще кацне, трябва повече да помисля.
Този Sister, за който говоря е по известна японска манга, не е екранизиран досега.

Абе, Гуки не пада по-долу от батко си Пи Рейн.

И със спомен за Джонг Хьон...

# 247

bell_87, каква музика харесваш?
Почитател съм основно на фънк, блус и джаз. И други неща слушам, разбира се. Kpop и Jpop почти не са ми познати, ако послушам повече, може и да ми хареса.

Шо, бързо го изгледах, когато разбрах, че Silent вече е наличен (или поне първите епизоди). Не обичам да следя по 2-3 сериала едновременно. Като гледам един, се съсредоточавам само в него.

# 248
Снощи ви приспах с телефона на Джу И Лонг, а днес с негово изпълнение.

# 249
Вчера беше рождения ден на Кен Уатанабе (63), но мисля, че не пречи да го отбележим и днес. Да е здрав и да продължава да твори.
Скрит текст:

Днес гледах първи епизод на Silent. Мисля, че няма какво толкова да добавя към това, което Рос и bb6 вече са писали. Сериалът е прекрасен, напомня ми на любимия Saiai като емоция. Актьорите в главните роли мисля, че ги гледам за първи път, но са наистина невероятни.

# 250
  • вятърничава
Фен клуба на Рен Мегуро приема нови членове, bellWink

I.V, аз харесвам повече тази песен. Заради нея и момчетата от групата изгледах сериала.

За съжаление и на CNBLUE не им се размина скандала. Корейците с техните тъпи скандали....
Рейн нямаше ли и по петъчна продукция?
JoyJoyJoy
Рейн е страхотен. Сега малко слабичък ми се вижда, вече не къса потници.
Благодаря на всички включили се в kpop петъка! Следващата седмица jpop петък, по-следващата тай-pop, гответе се!

# 251
Следващата седмица jpop петък, по-следващата тай-pop, гответе се!
И за двете тай се сещам.
И от Виетнам знам,благодарение на дането.

Много ми харесва Blind.Нямам търпение да си пусна следващия епизод и следващия.Напрежението е изградено добре и също много ми харесва,че трябва да се следят детайли и от първия епизод.

# 252
Вчера гледах гласуването в Партията-майка и за пореден път бях впечатлена от абсолютното... единодушие и гласуване по команда. Против няма (абсурд), а въздържали се (нереално е). Ако все пак някой надигне глас, като Ху Дзинтао, то той веднага бива отстранен.
Да му е "честит" на Си Дзинпин новия стар мандат, ще надмине Мао.

И какво толкова му е интригуващото на Blind? Кака Ън Джи се е разиграла отново? А Тек е взел пример от нея?
Аз се радвам на Ха Сок Джин само в канала му и клиповете, които пуска.

Нещо не ми е до корейско напоследък и следя само корейската си мехурка Three Bold Siblings в почивните дни. Нищо друго теханмингукско, пас съм, че ме хваща яд на тъпотиите им, а и тази есен имам много японско за следене, все интересни заглавия.
Утре започва и Гордън Маеда с Рьохей Сузуки в Elpis.
Имам цели седем японски заглавия за следене тази есен. Фиуууу, никак не се оплаквам и добре, че японските сериали са само по един епизод на седмица, за да имам време за всички.

Юто да вземе да почерпи, ммм. Мъничкият японски сладкиш е меча, мечааааа кавайй. Идва ми да го нагуша и да го нащипя.

Последна редакция: нд, 23 окт 2022, 14:34 от rossonera

# 253
Изтрий си частта със Си и ПМ,че от личен опит явно има фенове във форума и да не ти затрият целия пост.

Знам,че свеки от тай сериала The Three GentleBros се е учила да е свеки от някоя корейка.Само незнам от коя.

# 254
  • MJF
Thinking нищо за отчитане към момента но понеже наваксах с пропуснатото от петък та. Това за триене понеже вече май за трети път го прочитам в рамките на няколко дни и се Thinking да не би да се бъркате с други форуми. Аз тук - в темата -  никога не съм видяла да се трие  или пък да се пише нещо дето е за триене. Нещо като в небрано лозе се чувствам и трите пъти като го прочетох. Blush

Иначе съм започнала The Aobas' Dining Table (2021)
Екста филмче до там до където съм стигнала Smile . Особено забавни са тези с бенда, таткото на единия и съседната сграда от къде се чуват странни шумове. Големи образи Mr. Green. Чакам да ме оставят на спокойствие за  да си го догледам. ГГ е всестранно развита личност, горкото момиче , с такъв родител   WinkSmile

Последна редакция: нд, 23 окт 2022, 20:40 от Шошулчо

Общи условия

Активация на акаунт