Магията на изтока - тема 69

• 24 310
  • 724
  •   1
Отговори
# 660
Единият от тези паразити в банката е ужасния офицер На от Prison Playbook. Не знам дали го разпозна? Самият актьор си е цар на такива роли. Противен тип.

Първите четири епизода ни запознаваха с героите и историята. След това между 5-8 епизод се въртяхме в кръг, така че сериалът едва сега започва. Типичен корейски похват.
Казах ти - сценарият е за само осем епизода, но режисьорът е запълвал времето, за да гледаме всеки епизод рекламата на кафемашината в офиса, на електрическия SUV, на скъпите чанти и парцалки на хиената, хаха.

Red Balloon - епизод 9

Този сериал е парад на човешкото падение, както обичам да казвам. Напомня ми за старите корейски сериали от едно време, тежките мелодрами с много объркани/ побъркани човешки души.
Една бедна жена (и тук поредната беднячка), която се превръща в корейска авенджърка, за да накаже тези, които са я унижавали през целия ѝ живот, включително и да отнеме съпруга на най-добрата си приятелка.
И двете сестри са шашави, но отгледани в такова семейство, никак не е чудно.

# 661
  • MJF
Мда. Например миналогодишния Crazy Love също почна дефакто след 7-и/8-и епизод, дори след 10-и ако ме питат мен,  и тази схема бая сме я и гледаме на кор-фонта. Имат и напълно реципрочна също много често Mr. Green . Сяда  човек с мерак да гледа и първите 6 епизода  му спорят добре и идват следващите епизоди до заветния 16-и в които все едно сценариста е напълно заменен, и не само той Mr. Green
Абе ....кор-фронт Smile
Мога след 8-и епизод и аз да се включа към тези в банката, ако са действително по първата схема.

# 662
  • вятърничава
Първата схема - гарантирано!
Доста рискуват с нея да се откаже драгия зрител след първи еп. - гледам от любопитство, втори еп. - давам още 1 шанс, е айде стига толкова толеранс,до тук бях!
Докато при схема 2 гледаш 8еп. и трудно ще се откажеш, ще преглътнеш междинния спад и все някак ще издрапаш до финал заради доброто старо време, т.е. заради началното пристрастяване. Разбира се предани фенове като нас с ross ще извървят своята Голгота от начало до край.
Значи този паразит затова ми се стори познат на някакво подсъзнателно ниво. Добър е, даже и в неотрицателна роля би се справил.

# 663
Scent of Love
Как да не гледам нещо с аромат?При това е само 14 кратки епизода.Без ванилия и пачули.Всъщност има някакъв тамян,но не и каквито си представях.
Харесвам началната анимация с рибките.Не е случайно,че са морска тематика,защото Тя в оригиналната си форма е русалка.Пиша го съвсем спокойно,защото това става ясно съвсем в началото и като цяло не е толкова важно за основната история.
Реално е китайска романтика с фентъзи елементи  и хепи енд. Искам да бъда обективна за сериала. Историята не е нищо особено и е пълна с клишета. Всъщност бих казал, че ако сте видели няколко китайски wuxia,шансовете са, че знаете как и накъде отива тaзи. Това не го отчитам като проблем,защото когато реша,че искам да гледам нещо от жанра очаквам точно това.Бонусът е,че е кратък и не успява да ти стане скучен,макар,че имаше някои моменти, които превъртах.Героите са добре написани,не са досадни и имат добри взаимоотношения.Има кратък любовен триъгълник,вечна любов и доста подскоци.Основният ми проблем е,че Той е като детенце до леля си и химията им беше почти нулева.

# 664
Значи този паразит затова ми се стори познат на някакво подсъзнателно ниво.

Мхм, а другият негодник в банката - господин Ма има връзка с касиерката с къдравата коса. Не знам дали усети в 8-ми епизод, как се спогледаха двамата, когато обявиха връзката на нашия и хиената. И тях ще ги разкрият.
В тази банка само любов въртят между парите. Нашият с Жулиета, господин Ма с другата касиерка...

Crash Course in Romance - епизод 2

Това е корейска мелодрама и никаква комедия. Култовата Ким Ми Кьонг се появи с камео и взеха, че я убиха само с един удар - блъсна я кола на улицата. Уникално! Това роди гениалният корейски мозък за пореден път.
Оказа се, че съм права - наистина ученичка на нашия корейски Питагор/Архимед/Блез Паскал се е самоубила и точно това не му дава мира.
И изобщо ги няма в смятането на годините тези сценаристи. Няма как лелята да е била на 20+ години, а детето на 7, когато майката го изоставя. То няма никаква логика. Детето (момичето) сега е на 18 години, а със сигурност лелята е над 45+. Уж момичето тийн, а лелята литнала напред с 20 години. Айде, няма нужда.
Ще видя как ще продължи и следващата седмица, но не съм очарована. Мелодрамата също ще е голяма, като виждам как се заформя бурята с учениците и техните успехи/ неуспехи в училище.

Третият японски сериал, който бях запланувала за следене, отпада. Не се оказа това, което очаквах.
Остана ми само едно японско заглавие от тези, които си харесах, а то започва във вторник. Ще видим там как ще е. Иначе твърдо оставам в оркестъра с Муги и Кей. Там е забава, а класическата музика е мехлем за ушите ми.

Понеделник и вторник нямам нищо корейско за следене, така че ще си почивам. В сряда пак на черешата с The Interest of Love и старта на новия сериал на Сора - Can We Be Strangers?.

# 665
  • вятърничава
Големи клюкари са в тази банка. И подмазвачи. Г-н Ма сигурно оставя мазна следа по пода след себе си. Хайде, нека се порадва на любов и той.

Значи така с Crash Course in Romance, жалко за Jeon Do Yeon, толкова я харесвам. Поне да понахрани Jung Kyung Ho, много е слаб.

Tuon, Тек ще се снима в нов сериал My Heart Beats, ще играе получовек и полувампир, който решава да стане човек.Когато става човек, заживява с Won Ji An, която е невероятно красива, но й липсвала човечност и нямала вяра в хората, докато не срещнала полувампира Wink
Тек ще участва и в Taereung Athlete's Village, където както става ясно от заглавието ще се бори срещу зомбиапокалипсис. Защо така това хубаво момче, зомбита, вампири!

Последна редакция: нд, 15 яну 2023, 21:22 от bb6

# 666
Уф Confounded Не обичам темата за вампири,а зомбитата са вечната корейска мода.
Жалко,може да се насочи към нещо друго. Той има онова мрачно,но секси и очарователно поведение на сериен убиец, което би те накарало да искаш да влезеш в колата му, за да те убие.

# 667
  • вятърничава
Това ми се иска да гледам 6-Byoukan no Kiseki: Hanabishi Mochizuki Seitaro no Yuutsu (2023).
Щом Исей Такахаши участва.Само можеше по-кратко заглавие да му сложат.

Последна редакция: пн, 16 яну 2023, 14:20 от bb6

# 668
Island 1
Вероятно дълго време са мислили над въпроса как да избегнат осми епизод.В изблик на гениалност са решили да разделят това на две.Хммм,гениално Joy Rage
Ким Нам Гил може повече от това.
Това ме остави в състояние на объркване. Какво се случи? Как се случи? Защо се случи? Кой го одобри?Колко платиха на актьорите,за да участват в това?Дано да е много.Това е такава бъркотия.
Може би е моя грешката,че го догледах след пилотния епизод на The Last of Us.
Най-доброто беше как отец Джовани слуша кпоп докато извършва екзорсизъм,носи Конверс с расото и началните надписи.Представете си какво ме впечатлинай-много. Rolling EyesНачалните надписи.
Сезон1 на това е прелюдията,опознаването на героите и потапяне в историята.Честно казано въобще не ме интересуваха бизнес делата и семейните борби на Мима (Ми Хо се казва главна т.е. Мима) искам фентъзито

# 669
Hoshi Furu Yoru ni - епизод 1

Disabillity-вълната от Silent продължава и тук. Нещо им стана на японците. Бъгнаха се.
Не беше лош пилотния епизод, но ще видя как ще продължи натам. Тук, от това, което видях, поне няма да съжаляваме цял сериал главния герой, че е глухоням и да се въртим само около него.
Юрико в нейното си амплоа и голям светъл лъч в лицето на Дийн.
И все пак, оркестърът на Муги и Кей ми легна най-много на сърце тази японска зима. Първата цигулка и диригентът.

Гледам днес снимки от King the Land. Звездата ще е чеболче. Може и да го погледна, когато стартира, въпреки главната гъба. Заради Звездата си струва.

# 670
The Interest of Love - епизод 9

Въртенето продължава, само че сега в обратната посока. Явно режисьорът е решил, че всичко ще се случи в последните десет минути на 16-и епизод, ако зрителите не са заспали дотогава.
Сцената, с която завърши всичко миналата седмица, продължи едва в 43-та минута, хаха.

Скрит текст:
Разбиха всички корейски антирекорди, за да видим, че на вратата е била камериерката с кърпи и шампоани, хаха.
Усещах, че ще скалъпят нещо подобно, а в този сериал буквално се гаврят със зрителя, който очаква най-после нещо да се случи.

Минаха месеци, литнахме напред във времето, вече е есен, но героите ни са все така отегчени от живота, от ежедневието си, уморени от света, който ги заобикаля.
Няма да се научат корейците да пресъздават интересни истории от начало до финал и това е. За тях всичко е локум и боза.
Кафемашината отново ни я показаха, че да не вземем да я забравим.

# 671
  • вятърничава
ross, а шампоаните каква марка бяха Grinning
Чакам и другия епизод за тази седмица и ще ги гледам заедно.Предните ги гледах накуп и се дразнех много,сега по 2 на седмица е поносимо.То сега 9-ти и 10-ти, после още и 6 и ....ще дойде пролетта.
Така са верните фенове,гледат до край и мрънкат. Tuon затова не се е отказала и след началните надписи на  Island 1.Затова и Джуно ако ми рекламира атомна подводница - взимам я без да се замисля. И се върнах към Eroi Kareshi ga Watashi wo Madowasu и Шо Касамацу,много пот проля момчето във сериала /понеже е строителен работник/.Трябваше ми някакъв по-кратък формат.Ми не е толкова глупав, само жените в него и точно те забъркаха всички каши, но към финала ... както и да е - мама и кака бяха големи скици.Основната тема е - омъжи се за портфейла на мъжа. Ще потърся и The Naked Director 2,но вероятно ще трябва да изгледам и сез.1.

За Big Bet Season 1 нещо, г-н Гу на страната на добрите ли ще е този път.

Опитах се да гледам Brain Works,но заспах още преди да се появи Jung Yong-Hwa. Ще му дам втори шанс.

Последна редакция: чт, 19 яну 2023, 13:36 от bb6

# 672
Скрит текст:
Тя отиде до вратата, отвори я, но дори не видяхме камериерката, а само Су Йонг, която се върна обратно с подносчето, в което се виждаха (в далечен кадър) шампоанчета и кърпи.
А той също е бил в този хотел, но за да се срещне с приятелите на хиената, хаха.
И всичко това се случи в 43-та минута, хаха. Много хора са се върнали назад, на 8-ми епизод, за да разберат дали гледат правилния епизод и защо нищо не продължава там където приключи миналата седмица, хаха.

Никога не чета коментари за корейски сериали, които гледам текущо, но снощи, след поредния абсурден епизод, реших да си сверя часовника с коментари в YouTube.
Хората негодуват, чудят се и те какво гледат, що за абсурдна идея е този сериал. Защо тези двама млади души само въздишат и се гледат мълчаливо? Защо не общуват помежду си, защо не говорят ясно? Защо в Корея има такова голямо социално разделение дори в XXI в. и при тяхното, уж, технологично развитие? Но не намират отговор в целия този абсурд.
Страдание и само страдание. И постоянно разминаване на двамата главни герои.

Може пък сериалът да започне от другата седмица и епизод 11, кой знае, хаха.

# 673
  • вятърничава
Може пък сериалът да започне от другата седмица и епизод 11, кой знае, хаха.
Те пък тия,като са недоволни
Скрит текст:
да гледат Hit The Spot - там действия да искаш.Какво ли ще пишат ,ако трябва да гледат бг сериал Wink
А с The Forbidden Marriage какво се случва?Вече не го коментираш,заряза ли го?

# 674
Говоря за хора от Запада (САЩ, Канада, цяла Европа), Индия, Австралия, Латинска Америка. Коментарите бяха на такива хора.

The Forbidden Marriage приключва тази събота, 21 януари. Не съм го коментирала миналата седмица, защото за мен той приключи с това, което показаха в 10-ти епизод. Сега, в оставащите два епизода, ще дъвчем финалния цветен локум.
Розова дъвка с костюми от чосонски времена. Става за едното превъртане.

Общи условия

Активация на акаунт