Тренировки в домашни условия - 118

• 57 315
  • 742
  •   1
Отговори
# 570
Привет момичета ,аз си тренирам с Айрън ,малко съм разредила тренировките ,че имам доста стрес.
Относно замени и режими имам няколко принципа железни ,които ме спасяват от травми и отегчение вече 25 години тренировки -започнах подготвителен клас в езиковата , в къщи по време на обедната почивка между училище и занималнята.

-Пропускам и заменям тренировка без изобщо да го мисля ,ако нещо само малко не ми е наред ....стрес ,безсъние ,тъга ,лека болка където и да е  🤣
Имам един пилатес 15 мин за крака от 100 години ,наизуст го знам ,правя го пред тв -то ,пия едно вино ,вана със соли и в леглото.

-Никога не участвам в никакви състезания ,предизвикателства и ала -бала ...най-сигурният начин да си прецакаш някаква част  и после да се чудиш кво да правиш....това от опит ...
-Гледам по-кратки тренировки ,по често за да мога да добавя време за разтягане ,йога и вървене  за деня -това е от скоро ,нооооо ми се отплаща много добре ...
Пример -имам за деня 60 Мин общо за фитнес
30 Мин -силова
15 някакъв стреч йога
20 Мин ходене
Достатъчно храна 1. протеин 2.въглехидрат на всяко ядене 3.зеленчуци 4.плодове
5.задължително супи
-По-малко алкохол
Следене на хормони ,инсулин и витамини и регулация и суплементиране.Тука нещата са доста сложни и индивидуални,но да кажем ,че липса на вит Д и
, Б 12 и хипофункция прецаква всичко.
-Ям когато съм гладна, никога не гладувам целенасочено

# 571
Днес направих първата тренировка от iron. Хареса ми, че по-бавно изпълнява упражненията. Използвах и тежести, и се натоварих доста, но накрая не бях така скапана като при други тренировки, в които бързо изпълняват повторенията

# 572
Привет на всички!
10 дена Ковид ни разказаха играта и не съм тренирала нищо.
Мисля да си обновя абонамента за Пелетон - някой друг ползва ли го?
Целта за тази година ми е постоянство. Да видим как ще се наредим с мъжо. Закриват му единия офис и има избор да отиде в друг или да остане да работи от вкъщи. Обикновено това винаги ми пречи на тренировките.

Отчитам прекрасен завършек на предната година обаче. Влюбих се в Хавай и установих, че на топло съм мнооого по-активна. Всеки ден беше хайкинг или плуване. Голям кеф. Отивам да направя първото си плуване за тази година  и ви оставям с малко снимки, които даже не се доближават до гледките наживо.

Скрит текст:

# 573
Здравейте! Търсих си тема за спортуване, и като видях снимки на Хаваи, веднага реших да пиша 😃 И аз също съм по-активна през топлите сезони. И на мен таьи година цел ми е постоянството, но също и да разчупя този навик, като се скъси денят и паднат температурите, да се кротна вкъщи. И без това работя от къщи и съвсем не се движа.
По принцип лятото повече наблягам на ащанга йога и хиит, държа и на гъвкавост, а зимата на фитнес. По принцип винаги съм била слаба, и сега горе долу, но вече не съм кльощава като преди... искам пак да имам плосък корем и тънки крака. Решила съм за целта да опитам спининг клас, заради работата върху краката, но приемам всякакви съвети също и за такъв корем!
Ето това ми е целта 😃 (снимката е от реклама на бельо синсай)

# 574
Ето това ми е целта 😃 (снимката е от реклама на бельо синсай)
Скрит текст:
Добро дошла!
Моля само не забравяйте, че жената на снимката е модел, тоест най-вероятно е на много строга диета, застанала е в точно определена поза за снимка, гримьори може да са сложили грим и по тялото й, за да бъдат подчертани определени части, светлината е нагласена под точно определен ъгъл и яркост. Снимката също е снимана под определен ъгъл. След това снимката е обработена с Photoshop.

# 575
Абсолютно!

# 576
Вчера  цяло тяло ,днес горна част -трицепс +бицепс и корем ...ще се опитам да походя повече днес ,че крачките ми последните дни са крупно ниски ...прибирам се от работа 8-9 часа и нямаааа времеее😭😅

# 577
Spring Blossom, добре дошла. Зимата е нормално човек да се поотпусне малко, но ние тук се мотивираме една друга, както и научаваме полезни неща.

Относно коремната преса, в най-голяма степен мисля, че играе роля храненето. Повечето фитнес треньори казват, че изчистването на мазнините по корема, показва и мускулите отдолу. Разбира се, и тренировки трябват. При мен лично, 1-2 пъти седмично таргетирано трениране на корема за по 10-15 мин и режим на хранене, успя да орелефи корема. Имай предвид, че много от тренировките за други мускулни групи засягат и коремните мускули, така че и да не наблягаш много на корема, той пак може да се оформи. Също е важна и структурата - дали трупаш мазнини около корема. Аз например, в горната част на тялото не трупам кой знае колко мазнини и с малко калориен дефицит, мускулите започват да се показват. За разлика от ханша, където имам много мазнини и много трудно свалям оттам. Така че трябва и да приемем структурата си, и да си я харесваме. Невинаги можем да изглеждаме по определен начин, което не означава че не изглеждаме добре.

Ти споменаваш и, че преди си била "кльощава". Ако наистина е така, замисли се дали и сега искаш отново да станеш. Защото едно тренирано женско тяло с нормално тегло, според мен, изглежда много по-добре от едно прекалено слабо. Тази от снимката на мен лично не ми харесва особено, но е въпрос на лични възприятия.

Иначе, ние тук повечето тренираме с тази симпатяга - https://youtube.com/@CarolineGirvan

Преди време съм правила хубави тренировки за корем с нея - https://youtube.com/@PamelaRf1

А с тази треньорка нямам личен опит, но знам, че набляга много на корем и пуска разни предизвикателства за оформяне на корема - https://youtube.com/@ChloeTing

Последна редакция: чт, 12 яну 2023, 14:04 от Анонимен

# 578
Аз минавам да кажа, че направих IRON и FUEL по два пъти, по-хубаво дупе не съм имала никога, убедих се, че хип тръста е голяма работа. Направих една възстановяваща седмица и започнах EPIC 3. На първата седмица съм - днес правих цяло тяло - озори ме 3-минутния работен интервал, не съм свикнала. По трудна ми се вижда EPIC, по-голям обем работа сякаш.

# 579
Много благодаря за линковете! Ще отделя време да изчета темата, да набележа тренировки.🙏 Не искам да съм кльощава... но бая време бях много "суха", бъзикаха ме, че имам "глисти", защото не гладувах. Имах си плоско коремче и слаба фигура. Но не бях много спортна. И тогава не се харесвах между другото, но сега ми липсва плоското коремче. Според мен иначе мацката от снимките е и с грацилна костна структура, освен че е много тренирана и на диета. Много хубава атмосфера на взаимна подкрепа има в темата! И аз целя цялото тяло да тренирам, според мен коремът е част от "кор стрент", и ми е важна за йогата също. Но стига приказки, ми да действам! За днес ще повтарям един хиит видео запис, който съм си запазила. От миналата седмица се раздвижвам и все още ми се вижда тежко, но като вляза във форма, ще мина на вашите.

# 580
Браво Арсен! За дупето всичко е така !  Heart Eyes  то едни извивки ,една вдлъбнатост отстрани,повдигнатост ....доволна стм МНОГО!

# 581
Аз минавам да кажа, че направих IRON и FUEL по два пъти, по-хубаво дупе не съм имала никога, убедих се, че хип тръста е голяма работа.
Да споменем пак с добра дума бат' Брет Контрерас Wink
И да си спомня, че имам в инбокса от него някакъв имейл с нова програма или предизвикателство, който още не съм отворила!

Последна редакция: чт, 12 яну 2023, 17:08 от Agent Provocateur

# 582
  • Бургас/Пз
Агент, като го отвориш да разкажеш Simple Smile
Арсен, браво на теб. Най - хубаво е като се вижда резултата Simple Smile
Аз след две седмици приключвам Ендгейм и ще продължа с Iron, ако не излезе нещо ново. Хип тръст и тягата са ми любими и виждам най-голям ефект от тях. Даже повече от клековете

# 583
Много благодаря за линковете! Ще отделя време да изчета темата, да набележа тренировки.🙏 Не искам да съм кльощава... но бая време бях много "суха", бъзикаха ме, че имам "глисти", защото не гладувах. Имах си плоско коремче и слаба фигура. Но не бях много спортна. И тогава не се харесвах между другото, но сега ми липсва плоското коремче.
Tъй... да си кажа, че ще е чудо да не съм на всяка гозба мерудия в тази тема аз Simple Smile

Четейки това, което ни давате като информация аз стигам до извода, че най-вероятно и вие имате достатъчно грацилна структура и доста активен метаболизъм, който ви е поддържал "суха" и най-вероятно имате доста силна ектоморфна компонента (няма чисти типове - във всеки от нас е заложена "смес" от 2 или 3, като често една е преобладаваща)

Ta моята препоръка е да почетете повече за типовете тяло и диетата, която им е нужна, когато тренират, както и какви типове тренировки са най-полезни за тях. Изключително полезно е да се вземе под внимание "стартовата позиция" и генетиката. При всички положения Ани и Ветрена в тази тема ще могат много добре да ви ориентират, защото и те спадат към тази екто група. Най-грубо казано жените с този тип телосложение трудно качват мускулна маса и им се налага доста да се потрудят и доста протеин да изядат, за да качат, а след това им се налага и да работят за да я запазят, но пък за сметка на това често имат нисък или много нисък процент подкожна мазнина и резултатите от тренировките им са лесно "видими". Не се бойте от въглехидратите и не ограничавайте много мазнините, но задължително си осигурете достатъчно протеин и си следете макросите. И разбира се, лек калориен дефицит, нищо брутално. Плосък корем се прави в кухнята, за дефинирани плочки трябва малко повече зор.
Опитвам се да си спомня кой от БГ фитнес тренери имаше много хубава и подробна статия по въпроса и не успявам, та ще съм благодарна за малко помощ от вас...

https://fitbg.net/blog/fat-loss/silovi-trenirovki-otslabvane
https://stanimirmihov.com/uprajneniq-korem-lastici/
https://stanimirmihov.com/protein-otslabvane/

PS Йогата е страхотна поддържаща практика. Хот йога (аштанга виняса флоу) ме е вкарвала във страхотна форма след раждане и в никакви случай не трябва да се изоставя, но екстра силова практика ще е само от полза за вас.
https://fitbg.net/blog/fat-loss/yoga-otslabvane

Последна редакция: чт, 12 яну 2023, 22:14 от Agent Provocateur

# 584
Арсен, и аз забелязах подобни промени след едно завъртане на Iron. Може да се върна февруари към Iron и да направя и Fuel.

Аз продължавах доста неорганизирано - йога, гребане и MBF. Прибрах няколко пилатес на платформата на Бохо. Преди да ми изтече абонамента за Бохо съм набелязала и няколко от по-дългите практики, които имат и ще ги пробвам.

Общи условия

Активация на акаунт