Тренировки в домашни условия - 118

• 57 334
  • 742
  •   1
Отговори
# 555
  • Някъде по Дунава
Привет. Завърших седмицата с 4 тренировки и вчера в хубавото време карах колело. Ден 37 и 36 от Епик 1 го отчетох в началото на седмицата.
Ден 38 горна част https://youtu.be/o9M0NqvpZm0 Имаше упражнение за различни части - рамене, бицепс, трицепс. Много интересно беше структурирана тренировката. 6 комплекса от по 4 мин, а между тях повтарящи се упражнения.
Ден 40 Хийт цяло тяло https://youtu.be/zyeiUJX99PQ Работен интервал 30 сек и 15 сек почивка. Всяко пето управление е комбинация от клек и преса. Тренировката е 30 Мин, но натоварва достатъчно.

# 556
Ани, браво за постоянството!

Аз приключих първата седмица с йога и Блендърите. За съжаление, на работата се появиха неочаквани и неотложни проблеми и не успях да правя повече от една йога практика на ден. Запазвам си ги и след време ще направя месец с тези, които не съм успяла.

Новите треньори на Блендърите нямат същата каризма, иначе програмата не беше лоша. Реших да продължа с MBF.

# 557
  • 1st floor

За вчера отчитам преход до х. Хубавец и на обратно. З
Аз отчитам в събота първата си зимна Мусала. Котките са задължителни по въжето, даже ги сложихме още след хижата, където почва стръмното по зимната пътека. Това са няколко часа с по 450 гр на всеки крак. Усетих го в предно  бедро, за мое съжаление.  Точно него хич не обичам да тренирам, че и без това е обемно. Grin
С Iron съм стигнала до ден 5. ММ прави някакви жалки опити да се включи, да видим до кога...не е от постянните в нищо, освен в кафето, баклавата и цигарите. Worried

# 558
  • Стара Загора
Ех Непо, как и аз си мечтая за зимна Мусака или Мальовица или спане на палатки на Страшно езеро, но с това нашето диване не става. Дори и за еднодневни леки преходи не иска. Та чакаме за някоя баба в зимния период поне за по един ден.

# 559
  • 1st floor
...как и аз си мечтая за зимна Мусака
Сладко се е получило! Laughing Моите са големи, но изобщо нямам желани на зимна Мусала или Мальовица да ги качвам. Опасно ми се вижда, особено сега с този лед. Изглежда две педи сняг, а е толкова корав, че с ръка и крак не се разчупва. Много е измамна картинката сега горе. А и аз си имам фобии от отвеси и като цяло предпочитам само с ММ да сме, да не мисля и останалия народ около нас. На безопасни маршрути пък те са ходили на почти всички известни и вече нямат желание.

# 560
Привет, за вчера отчитам ден две на Iron Simple Smile

# 561
Добро утро!

Днес стартирах последната седмица от Епик 3 със съответната тренировка от календара - ден 46, лицеви опори и корем:
Скрит текст:

Лицеви опори и още лицеви опори, а за награда - корем. Въпреки голямата почивка и малкия работен интервал (30/30) на няколко пъти ми се наложи да почивам по 2-3 секунди допълнително. Карълайн не направи нито една почивчица извън зададените?! Повтарящо се упражнение са трицепсови лицеви опори и са с продължителност 1 минута, а аз ги изпълнявах изцяло от колене. Успешно завърших тренировката, но не мисля да я повторя скоро.

Събота правих две тренировки за корем от Коледния календар:
Скрит текст:

В неделя правих тази за корем и 20 минутния стречинг:
Скрит текст:

Продължавам с 10 000 крачки на ден, от което се чувствам супер.

Ani_d, видях снимките ти и мога само да кажа браво за формата, волята и постоянството! Изглеждаш чудно!

Успешна седмица!

Последна редакция: пн, 09 яну 2023, 12:26 от dea76

# 562
Здравейте и от мен!
Миналата седмица приключих едноседмичната програма KICK-ASS Kettlebell Series, а от днес стартирах с ден 1 от ЕПИК 1, реших по- кратките като времетраене програми, да ги повторя, (всъщност потретя) в по топлите дни от годината.
Спортна седмица и от мен!

# 563
  • Бургас/Пз
Развеселих се с Мусака Simple Smile редакторът е бил гладен Simple Smile

Започнах седмицата с долна част ден 37 Ендгейм. 40 минути много добро натоварване. Първата тренировка за седмицата беше за рамене, но имам някакъв проблем с врата и реших да ги разменя. Вие разменяте ли като следвате някаква програма или ги следвате в последователността на Каролин??

# 564
Вие разменяте ли като следвате някаква програма или ги следвате в последователността на Каролин??

Аз следвам последователността на Каролин ,
най-общо по календарите за програмите може да се види че Епиците както  HEAT са  разпределени
1-ва седмица:  долна част, горна част, долна част, цяло тяло, кардио/HIIT - натоварване повече долна част на тялото,
2-ра седмица: горна част, долна част, горна част, цяло тяло, кардио/HIIT- натоварване повече горна част на тялото,
и така до 10 та семица.
При IRON:
долна част, горна част, долна част, цяло тяло, горна част - натоварване на горна и долна част на тялото , всяка седмица по този модел.
  При FLUEL
долна част, горна част, долна част, цяло тяло, кардио/HIIT - натоварване повече долна част на тялото,

Когато не се чувствам добре, играя  с по-малки тежести или заменям с подобна но за по-малко време( ако HIIT e 35 min, съм заменяла от другите и предложения за HIIT за 15 или 20 минути.) Ако е необходимо ще пропусна тренировка, но мисля, че е добре да се спазва последователността на натоварване и така заложеното време за почивка на тренираните зони и за това се придържам към нейното разписание.Blush

# 565
За днес само йога. Не спах добре и нямах сили за нищо сутринта. Вечерта подремнах 30 минути и след това успях да си направя йогата.

Непо, благодаря за споделените красиви гледки ❄️ Така ми се ходи и нас мен из българските планини! Не че тук си нямам, но все се оказвам на ски ...

Дез ми се губи от известно време. Надявам се да е ОК и да са преминали спортните травми!

# 566
  • Стара Загора
Ха ха това за Мусаката сега го видях.
Последователността в тренировките на Караолин я спазвам. Точно защото се редуват мускулните групи. Дори и тогава когато съм правила по две наведнъж пак гледала да ги съчетая.

# 567
  • 1st floor
Аз днес реших да почивам, че станах с жестока МТ сутринта. Явно беше грешка, защото сега се пораздвижих и не е чак толкова зле...Laughing
Довечера съм на плуване. Преди или след него ще метна една йога, зависи от времето, което успея да намеря.

# 568
Първата тренировка за седмицата беше за рамене, но имам някакъв проблем с врата и реших да ги разменя. Вие разменяте ли като следвате някаква програма или ги следвате в последователността на Каролин??

Принципно гледам да спазвам последователността, но нямам никакъв проблем да разменям и го правя сравнително често:
1. В случаи като твоя - ако имам болка на дадено място, по-добре е да тренирам качествено друга група, отколкото само да "маркирам" тренировка или да не тренирам въобще.
2. Ако съм имала повече от 2-3 почивни дни (например защото сме пътували някъде), предпочитам първо да тренирам цяло тяло и в следващите дни да мина на групите.
3. Ако не съм спала добре или достатъчно по някаква причина, а предстои тежка тренировка за крака, я заменям с по-лека от същата седмица, с която бих могла да се справя качествено. Тежката оставям за ден, в който ще съм в добра кондиция.

Въобще качеството на тренировките ми е най-важно. Не обичам да правя излишни почивки или да олекотявам ненужно тренировките само и само да ги направя в посочения ред. Така или иначе размяната остава в рамките на седмицата, т.е. всичко предвидено ще е изпълнено, при това възможно най-добре.

# 569
Аз не разменям тренировки, но не спазвам дните точно както Каролин ги е структурирала. Тя спазва правилото поне един пълен ден почивка за всяка мускулна група, а аз невинаги успявам да го спазя, защото зависи от времето и дните, в които имам възможност да тренирам.

За вчера отчитам около 10 500 крачки, което ми носи успокоение, че не ми остана време за тренировка. След ремонт сме и общо взето се занимавам с чистене и подреждане. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт