Защо се прави скенер при аутизъм?

• 18 209
  • 121
  •   1
Отговори
# 30
   Не обичат промените покрай тях и изобщо промените в каквото и да е. Докато спи залепихме 1 ролка тапети на комина и малко над 1то ъглово легло. Сутринта на влизане в стаята застина на прага с един крак във въздуха и попита "Какво е това". Веднага разбрахме за какво пита. Това заставане направо ми се вижда невъзможно. Както се движи- стоп- и след 1-2 секунди продължава. Прави го от 3-4 годишен. Много е кльощав. Даже не може да се включи в нормите на манекените в Испания. Напоследък наддаваме, но бавно. Стигнахме до 59кг. с дрехите при височина 1.80. Това май е при всички деца, което ме навежда на мисълта за проблеми с метаболизма. Рядко иска нещо за себе си. По често аз му предлагам да го почерпя. Сокче от 10ст, вафла за 20.

# 31
    Не знам. Някой лекар ми каза това да му давам ядки. Не знам какво си съдържали. Бих тръгнал да уча медицина но няма задочно медицина, а редовно не мога, защото имам 1 висше образование. Ако беше електроника, щях да събера 5-6 приятели, да го разглабим, да мерим, да правим предложения и отхвърляме и да го оправим. Ако не вярвам на лекарите -лошо. Ако им вярвам -пак лошо.

# 32
Нищо от това, което описвате не е патологично.
Ядките са много калорични.
Не виждам с какво ще помогнат на едно дете, в описанието на поведението на което, не виждам нищо проблемно.

"При Кирил - често повтаря не въпросите, а отговорите ми с добавка "Аха" или "Хмм"."
->Това не е ехолалия.
Ехолалия е да кажете "Кирил вземи този бонбон"
И Кирил да каже и повтаря :"Кирил взема този бонбон, Кирил взема този бонбон, този бонбон, този бонбон..."

# 33
  • София
Wolf, да ти представя Бърди, твърди че е лекар от Атина, дава категорични становища чрез форума, като прочита само 1 изречение и се хваща за него.

# 34
  • густо майна Филибето
Еййй, то не остана място където да не се намеси. Изобщо нямам намерение да споря и да превръщам и тази тема в поле за изява на господина, затова ми се ще да помоля и останалите да не го правят.
Birdie , първият ти постинг по темата беше достатъчно изчерпателен, благодаря за мнението, от там нататък предпочитам да коментирам само с родители.

# 35
Всички които имаме деца със посочените от Wolf прояви знаем за какво става въпрос.

# 36
"твърди че е лекар от Атина..."
->Да, педиатър е. Не го твърди-е.

"дава категорични становища чрез форума"
->Дава мнения. Както и всички останали.

# 37
Всички които имаме деца със посочените от Wolf прояви знаем за какво става въпрос.
"Много трудно е да намериш черна котка в тъмна стая особено когато я няма котката."

Аутизма си има критерии. Точни, а не мъгляви критерии.
Пиша тук, защото сте на грешен път...

# 38
Изяснено ли е каква е причината за аутизма-наследственост, провокиращи фактори и пр. и има ли определена възраст, до която обикновено се проявява?

# 39
  • густо майна Филибето
В чужбина при съмнения за аутизъм се прави и ЕЕГ, цитат от ТУК

Цитат
В техния случай е имало понижена вълна Р300, което било знак за нарушение при преработката на информацията и слухови възприятия, ако точно се изразявам! Казали са им, че всяко второ дете с аутизъм има аномалии в ЕЕГ-то!
 При него са открили и повишено ниво на серотонина /нещо свързано с умств. развитие/ с което обясняват някои неща от поведението и съответно могат по-точно да реагират. Правили са също и някакво друго ЕЕГ /по-съвременно/ което много точно открива засегнатите зони в мозъка и изобщо как работят мозъчните области.

Грешния път Волф го върви 18г, но по-добре се разбирайте с него. Аман от всезнаещи доктори, особено онлайн.

Последна редакция: пт, 29 сеп 2006, 12:55 от ljuboznatelna

# 40
http://www.aafp.org/afp/990600ap/3121.html
http://www.crescentlife.com/disorders/autism.htm

What Are the Signs Of Autism?
When an infant or toddler:

* does not cuddle or respond to affection and touching.
    * does not make eye contact.
    * appears to be unable to communicate.
    * displays persistent failure to develop two-way social relationships in any situation.
    * does not show a preference for parents over other adults.
    * does not develop friendships with other children.
    * has poor language skills; or nonexistent ones.
    * shows unusual, extreme responses to objects – either avoidance or preoccupation.
    * finds moving objects, such as a fan, hold great fascination.
    * may form an unusual attachment to odd objects such as a paper or rubber band.
    * displays repetitive activities of a restrictive range.
    * spins and repeats body movements, such as arm flapping.
    * may repeat television commercials.
    * may indulge in complex bedtime rituals.

# 41
  • густо майна Филибето
PolarFox,ако не си перфектна с английския, както повечето майки тук, ето инфо на български:
http://zdrave.start.bg/?article=1014
http://www.med.primasoft.bg/tips_for_all/health_for_your_child/a … hild_autismus.htm
http://www.autism.hit.bg/

# 42
.
[/quote]
"Аутизма си има критерии. Точни, а не мъгляви критерии.
Пиша тук, защото сте на грешен път...
[/quote]Ако всичко в медицината беше точно...Критерии толкова различни колкото са на брой мед. школи.

# 43
      Предполагам, че има и неврологични проблеми, но те вече са трудно установими, впоследствие на 10тина год приемане на лекарства - променя се рез. от еег, неврологичен статус и др.  Не мога да ги спра - патил съм яко. Пие ги толкова безропотно, че това ме натъжава.
    Една мама беше писала "Есента наближава,
                                             и това ме натъжава".

# 44
      Аз бях много затворен като дете и младеж, пък и сега. Във форима е нещо съвсем друго. Ако се видим на живо, нещата ще бъдат съвсем различни. Тогава ще съм слушател. Добър слушател, но само слушател. Но аз гледах хората в очите, и логиката ми беше и още е безупречна. Докато при Кирил - не прави някои елементарни причинно-следствени връзки. За него не е проблем да умножи наум две двуцифрени числа, но при логически задачи издъхва. Аз дремех в училище и чаках да свършат часовете. По математика обаче започвах да мисля страшно бързо. Там писането ми определяше скоростта с която решавам една задача. Страхотно удоволствие е бавно, бавно да си вдигнеш ръката, но пръв. Или по време на класно или контролно да станеш, да си оставиш работата 10-15м преди края на часа, включително и с решени зад по 2 начина. Тогава си връщах за всички обиди отнесени в училище. Започнах да се шегувам на нервна почва като студент. Особено докато чакаш да влезеш на изпит. Направо словесно разстройство ме хващаше. Колежки са ме замеряли с учебници да млъкна. Веднъж три четири си шушукаха нещо после една отвори вратата, а другите ме набутаха вътре. От изненада не сварих да скрия идиотската си усмивка и лице в лице с изпитващия доц Дишко Дишлиев.

Общи условия

Активация на акаунт