Генетични и имунологични проблеми - тема 19

• 58 162
  • 779
  •   1
Отговори
# 105
Попитайте във фб групата Тромбофилия и бременност или Дългия път наречен инвитро може анонимно. Наскоро четох за тези 60 ампули като количество ит други дами че възникнали много странипни реакции. Може ли да ви попитам колко ви излезе вливането на имуновенина като сума?

quote author=Zornitsa Stoykova 696928 link=topic=1485965.msg45983609#msg45983609 date=1675883854]
Здравейте,

аз правих преди 2 седмици вливки във Вита, но  на Имуновенин

По преповърка на доц. Михайлова от Александровка пред трансфер правих вливка на 60 ампули в 2 последователни дни

от деня на трансфера Клексан 0,6, Преднизолон и Аспирин Протект ежендневно

имам АФА синдром и Хашимото

10-ден ЧХГ 22, днес12-ти ден 0,10

и какво следва сега?

имам час чак за 27/02
[/quote]

1860 лв за ампулите и по 50 лв на ден за вливането

нямах странични реакции

направи ми впечатление, че след около10-12 дни ми излезе херпес

от години не ми е излизал - може да е съвпадение

# 106
Здравейте, дами, пиша с молба за информация, ако някоя от вас е била в подобна безпътица на моята.
Правя ин витро вече два пъти, като и двата пъти всички яйцеклетки /22 първият път и 10 вторият път/ са некачествени. Или изобщо не преживяват оплождането /всички са икси/или не си делят правилно, или имат над 80% фрагментация. Всичко умира между 2ри и 3ти ден. Нищо от обективното ми клинично състояние или от изследванията ми не може да оправдае 100%  неуспеха, с който се сблъскваме. След първият опит сме правили кариотипи - и двата нормални без варианти на нормата. Имаме консултации с ендокринолози, с имунолози и в общи линии сме изчерпали набора от изследвания. Но всички и лекари, и биолози смятат, че трябва да разровим проблема от генетична гледна точка. Предстои консултация с проф. Албена Тодорова, но ако някой има сходен опит, ще съм благодарна да сподели.

# 107
Най-вероятно неправилно проведени стимулации, лошо таймиране и ембриологията не е на ниво. Ако имате достатъчно висок АМХ и всичко друго е наред, определено проблемът не е във вас. Пожелавам скорошен успех!

# 108
Най-вероятно неправилно проведени стимулации, лошо таймиране и ембриологията не е на ниво. Ако имате достатъчно висок АМХ и всичко друго е наред, определено проблемът не е във вас. Пожелавам скорошен успех!

Благодаря ви, АМХ е висок, резерв има предостатъчно. Относно останалото - дано да сте права!

# 109
Не съм правила инвитро и не мога да дам  насоки. Просто ми е любопитно дали има ИР и ПКЯ? Приемате ли добавки, които биха повлиали за по-качествени яйцеклетки? Вероятно Кактусчето е права за това, което е написала.

# 110
Не съм правила инвитро и не мога да дам  насоки. Просто ми е любопитно дали има ИР и ПКЯ? Приемате ли добавки, които биха повлиали за по-качествени яйцеклетки? Вероятно Кактусчето е права за това, което е написала.

ПКЯ видим в ученически години на ехограф, а понастоящем дал отражение само и единствено във високия АМХ. При преглед вече дори на ехограф яйчниците не се определят от лекарите като явно поликистозни. Редовна менструация. Нормални хормони.
Лек луф синдром - почти 9 месеца редовно следене на овулация, доминантни фоликули всеки месец, понякога не се пукат в най-доброто време и презряват, но никога не е имало кисти.
ИР - единствено инсулина на последния час не се връща в идеалната стойност. Проследено от 3ма ендокринолози, които са единодушни, че не биха се намесили, но в контекстна на ин витрото, препоръчаха Глюкофаж.
Витамини и добавки - мисля че почти всичко възможно, което може да се приема. В това число Инозитол, фолиева киселина, Б12, Д, Опти ова като комбинирана добавка.
6 месеца редовна иглотерапия като алтернатива.
Напълно здрави и проходими тръби.
Никакви инфекции в миналото.

4 неуспешни инсеминации, с които кандидатствахме по неизяснен стерилитет.
При партньора има 1% морфология, но всичко останало е отлично - хормони, захар, SDI тест под 11%.

Тръгвайки към ин витро нямаше лекар, който да не каже, че такива леки случаи са им добре дошли. След пункцията изненадата беше огромна. Последваха кариотип, имунолози, отново ендокринолози. Нищо.

# 111
Здравейте, момичета! Пиша ви с молба за съвет и споделяне на опит от други в подобна ситуация. С мъжа ми правим опити за бебе от 3+ години, с неустановен фактор сме. Имаме 4 неуспешни инсеминации и 3 неуспешни трансфера след инвитро. Имплантация така и не настъпва - правили сме всякакви видове генетични изследвания и всичко при тях е наред.
Последно направих консултация при доц. Русев, при която излязоха положителни ембриотоксини. Препоръката му е вливка на имуноглобулин преди последващ трансфер, като той е категоричен, че няма как да настъпи бременност без нея.
След консултация с репродуктивния ми специалист във връзка подготовка за замразен трансфер, той категорично отхвърли мнението на доцента - като доводи сподели, че терапията с имуноглобулин била експериментална, няма доказани резултати, но пък има много странични ефекти.
Страшно объркана съм, затова Вашият опит ще ми е от полза. Има ли забременели след терапия с имуноглобулин? Имахте ли странични ефекти?

# 112
Здравейте, момичета! Пиша ви с молба за съвет и споделяне на опит от други в подобна ситуация. С мъжа ми правим опити за бебе от 3+ години, с неустановен фактор сме. Имаме 4 неуспешни инсеминации и 3 неуспешни трансфера след инвитро. Имплантация така и не настъпва - правили сме всякакви видове генетични изследвания и всичко при тях е наред.
Последно направих консултация при доц. Русев, при която излязоха положителни ембриотоксини. Препоръката му е вливка на имуноглобулин преди последващ трансфер, като той е категоричен, че няма как да настъпи бременност без нея.
След консултация с репродуктивния ми специалист във връзка подготовка за замразен трансфер, той категорично отхвърли мнението на доцента - като доводи сподели, че терапията с имуноглобулин била експериментална, няма доказани резултати, но пък има много странични ефекти.
Страшно объркана съм, затова Вашият опит ще ми е от полза. Има ли забременели след терапия с имуноглобулин? Имахте ли странични ефекти?

За съжаление не съм стигала до трансфер, но правих консултация с Русев и също имам ембриотоксини. Репродуктивния специалист коментира, че не само ще се съобразим, но дори препоръчва по-висока доза. Дамите покрай мен, които имаха инплатационен неуспех, на втори опит имаха вливки предписани директно от репродуктивния специалист. Да, много лекари подценяват имунологията, ще чуете всякакви неща, аз лично за себе си не бих била съгласна на трансфер без вливка.

# 113
При изследване на ембриотоксини, преди 6 месеца също бях с положителни ембриотоксини. Според доц. Русев пречели на имплатацията. Същият месец, обаче се оказах бременна. Бременността приключи в ранна г.с., но няма общо с ембриотоксините. Та от тогава поставям под съмнение ефикасността на това изследване и не знам дали друг освен доц. Русев го прави.

# 114
Здравейте дами.Това е резултата от контролата.Пия два месеца агапурин заради завишените НК клетки.Паднаха само с един процент и сега ми назначиха вливка.Няма да правя ин витро а инсеминация.Репродуктивния ми лекър не смята за нужно да я правя преди инсе .Пуснахме имунологична биопсия и ако там се открият НК клетки ще има лечение което щяло да помогне и за НК клетките в периферията.Вярно ли е според вас?Има ли някой в сходна ситуация и как сте процедирали.Много съм притеснена че не взе под внимание заключението на имунолозите.Имам и един спонтанен аборт преди.Старх ме е че ще се повтори.

# 115
  • София
Изчакай си биопсията, да видиш какво ще излезе. Можеш да направиш вливка и без лекаря ти да разбере.

# 116
Здравейте, миналата седмица бях на преглед при доц. Русев и се разбрахме да му звънна този понеделник,след като излезнат резултатите . Доколкото разбрах ,трябва да му звъня от 6 до 9 часа ,но уви никой не вдига нито отказва.
Днес му звъня от 9 до 18.00 часа ,че викам ,знам ли ,може да не съм разбрала ,и пак не ми вдига или отказва.  Звънях в клиниката да попитам дали е в отпуска или е болен ,не ,  там е
Ако някоя му има личният да видя ,да не съм объркала нещо

# 117
tinita84 почти е невъзможно да се свърже човек с него, аз се отказах след много опити. Следвах неговото разписано становище на изследванията, по телефона няма да ви каже нещо по-различно. Ако имате въпроси и искате да ви разкаже повече, по-скоро си запишете час за консултация директно.

# 118
А на вас кога ви каза да звъни ти

tinita84 почти е невъзможно да се свърже човек с него, аз се отказах след много опити. Следвах неговото разписано становище на изследванията, по телефона няма да ви каже нещо по-различно. Ако имате въпроси и искате да ви разкаже повече, по-скоро си запишете час за консултация директно.
[/quote]
[/quote]

# 119
Здравейте, имам дете на 3 години и от година и няколко месеца опитваме за второ. През това време имах 2 биохимични и те станаха повод за изследване за тромбофилия, после консултация с доц. Русев.
Оказах се с няколко отклонения (АСЕ/PAI/MTHFR) и завишени НК клетки.
На терапия с аспирин, витамини и добавки приемам (мета форма на Фолиева, Б12,Вит. Д). Правих и януари месец вливка с интралипид заради НК клетките.
В последните месеци, всеки месец се установява овулация, но уви нещата не се получават.
Имайки предвид лекотата, с която забременях първия път, просто не мога да си обясня какво се случва сега.
Приемам всякакви препоръки за добавки/схеми/ лекари, които са ви помогнали.

Благодаря, че ме изчетохте!

Общи условия

Активация на акаунт