Генетични и имунологични проблеми - тема 19

• 58 114
  • 779
  •   1
Отговори
# 90
Минзухарче, малък е шанса да има отклонение при кариотипа. Мисля, че н а теб писах, че ако има такъв се прави инвитро и предимплатациона диагностика на ембриона, така че да се подбере такъв с нормално съотношение на хромозомите.

Мисля, че напразно го мислиш. Успокой се и чакай са ти пише Михайлова за имунологията. Но вероятно ще си на кортикостероиди и Зарзио. Може и друго са включи.

# 91
Минзухарче, спокойно! Сигурна съм, че скоро ще имате успех с правилната терапия. ❤️ Вече почти всяка жена, която е инвитро(и не само) е на кортикостероиди и Зарзио(включително и аз 😅 и мноооого други лекарства). Иначе най-много и някоя вливка да ти направят, няма нищо страшно и нищо обезпокоително. 💋

# 92
Здравейте, след един мисед в ранна бременност, направих изследвания за тромбофилия и НК клетки. Виждам, че всичко по отношение на НК клетките е в референтни стойности, но не знам дали има някакви различия, когато правим опити за бебе. Ще се консултирам и с доктор, но дотогава може ли малко помощ дали са ок 😊

# 93
Най-добре е имунолог да разчете тези резултати. Според мен имаш завишени НК клетки. Според имуноложката ми трябва да са до 12%, а при теб са над 18%.

# 94
Някой да е правил цветна снимка на тръби в Медлайн при д-р Крумов? С упойка ли е процедурата? Колебая се къде да се насоча за изследването. Благодаря!

# 95
Най-добре е имунолог да разчете тези резултати. Според мен имаш завишени НК клетки. Според имуноложката ми трябва да са до 12%, а при теб са над 18%.

Под изследванията като бележка има това. Уж съм в граници… 😔😔

# 96
Аз не казвам, че съм права. Казвам какво  са ми казали моите имуноложки. При мен  бяха 16% и на второто изследване 17%. И двете лекарки казаха, че са високи.

Вероятно типичен пример е и с TSH, дават го до 4.2 по реф. граници, но за забременяване го искат в много по-ниски стойности.

Последна редакция: пн, 06 фев 2023, 13:08 от Пълнолуние

# 97
Аз не казвам, че съм права. Казвам какво  са ми казали моите имуноложки. При мен  бяха 16% и на второто изследване 17%. И двете лекарки казаха, че са високи.

Вероятно типичен пример е и с TSH, дават го до 4.2 по реф. граници, но за забременяване го искат в много по-ниски стойности.

Да, абсолютно. Благодаря 😊 а вливките, за които чета, че намаляват процента, преди забременяване ли се правят в повечето случаи и има ли някаква определена бройка която трябва да се направят или докато спаднат?

# 98
На мен първата имуноложка ми изписа само кортикостероиди + Клексан за НК клетки, които започват да се приемат преди О по схема.

Новата имуноложка иска да направим вливки, които се правят веднъж в деня на овулацията и при положителен тест още няколко пъти. И кортикостероиди включи.

Терапията се назначава от имунолога и може да е различна за всеки.

Последна редакция: пн, 06 фев 2023, 13:44 от Пълнолуние

# 99
Здравейте,

И мен ме очаква вливка на Интралипид, поради завишени НК клетки, към края на месеца. Мисля да правя вливката в центъра на Сигридов - знаете ли колко време отнема вливката и каква е цената? Чудя се, има ли смисъл да си пускам отпуска или мога да го вместя ..
Иначе освен при Сигридов, някой правил ли си е Интралипид вливки във Вита или Токуда?

Благодаря ви Flowers Hibiscus

# 100
Здравейте,

аз правих преди 2 седмици вливки във Вита, но  на Имуновенин

По преповърка на доц. Михайлова от Александровка пред трансфер правих вливка на 60 ампули в 2 последователни дни

от деня на трансфера Клексан 0,6, Преднизолон и Аспирин Протект ежендневно

имам АФА синдром и Хашимото

10-ден ЧХГ 22, днес12-ти ден 0,10

и какво следва сега?

имам час чак за 27/02

# 101
  • Русе
Здравейте,

По преповърка на доц. Михайлова от Александровка пред трансфер правих вливка на 60 ампули в 2 последователни дни

и какво следва сега?

имам час чак за 27/02

Много съжалявам за резултата ви.
Спирате всички медикаменти и чакате цикъл. На прегледа вече ще обсъдите как ще процедирате за напред.

# 102
Здравейте. Можете ли да ми помогнете с интерпретацията на PGD. След неуспешно инвитро и един мисед, ми беше препоръчано на го направя. Резултатът е долу. Какво означава небалансиран и какво се прави в следствие на подобен резултат

# 103
  • Русе
Здравейте. Можете ли да ми помогнете с интерпретацията на PGD. След неуспешно инвитро и един мисед, ми беше препоръчано на го направя. Резултатът е долу. Какво означава небалансиран и какво се прави в следствие на подобен резултат

Ами то си пише, че не се препоръчва трансфер. Има хромозомна аномалия. Съжалявам за резултата ви!

Последна редакция: чт, 09 фев 2023, 23:35 от deina_2@abv.bg

# 104
Попитайте във фб групата Тромбофилия и бременност или Дългия път наречен инвитро може анонимно. Наскоро четох за тези 60 ампули като количество ит други дами че възникнали много странипни реакции. Може ли да ви попитам колко ви излезе вливането на имуновенина като сума?

quote author=Zornitsa Stoykova 696928 link=topic=1485965.msg45983609#msg45983609 date=1675883854]
Здравейте,

и какво следва сега?

имам час чак за 27/02
[/quote]

Общи условия

Активация на акаунт