Генетични и имунологични проблеми - тема 19

• 60 004
  • 779
  •   1
Отговори
# 240
Здравейте, правих имунологични изследвания в болница Надежда. Днес излезе резултата. До колкото разбирам имам завишени НК клетки. Според препоръката трябва да се правят вливки с киовиг. Ако някой може да сподели дали е правил, има ли ефект, цена. Предварително благодаря!

# 241
Момичета, пуснах си допълнително ACE и Factor XIII за тромбофилията, може ли отново помощ при разчитането им

# 242
Момичета, излезе ми и резултата за кариотип.Всичко наред ли е според вас 🙄

# 243
  • София
Всичко е наред!

# 244
  • София
Моля, препоръчайте ми генетик, от който сте доволни. Благодаря! Heart

# 245
Здравейте !
Можете ли да ми кажете къде в София най-добре да се пусне изследване за кариотип?
Също така ако знаете ориентировъчна цена и за колко време излизат резултатите ?
Благодаря !

# 246
Здравейте !
Можете ли да ми кажете къде в София най-добре да се пусне изследване за кариотип?
Благодаря !

Клиника Надежда, Геника и др има ...

# 247
Здравейте !
Благодаря !

Националната Генетична лаборатория към Майчин Дом в София за мен е най-добре откъм цена/качество. Цената беше 200 лв. на човек при нас, като моят кариотип излезе бързо за 2-3 седмици, но при ММ трябваше да даваме нова проба, че се беше прецакала първата и го чакахме 2 месеца и половина.

# 248
Здравейте, бях при доц Михайлова за консултация, но не беше подходящ момента за изследвания и ми каза по куриер да пратя кръв, от Варна съм. И лабораторията и куриера ми отказаха подобна пратка, а от Александровска казаха, че редовно им пращали кръв по куриер …някой може ли помогне с насока и съвет???

# 249
Попитайте директно Александровска с кой куриер работят и най-важното какви изисквания имат при изпращането. Аз не бих изпратила кръв по случаен куриер, защото ще престои поне 24 часа кой знае в какви условия и ако не е съхранявана правилно резултатите може въобще да не излязат верни. А тези са си скъпи изследвания, не бих рискувала да не им вярвам накрая. Аз също живея близо до Варна и лично бях отишла отново до София, за да дам кръв на място.

# 250
Здравейте, аз съм от Варна и пращах изследвания по Еконт в Александровска по препоръка на Михайлова. Взеха ми кръв в Лоборекспрес в 16ч., занесох пробите в Еконт и ги изпратих с термокутия и сух лед. На следващата сутрин бяха в Александровска. Парите за изследванията сложих в плик при пробите. Може да пишете на мейла на Еконт, за да ви кажат в кой офис в близост до вас има термокутия.

# 251
Здравейте! искам да се обърна към по - запознатите, незнам дали темата е за тук, но не намерих друга такава.
Имах мисед аборт преди 6м. в 13г.с
С тромбофилия съм. Сега ми назначиха изсл.на антифосфолипидни антитела. Оказа се,че Ig M антителата за завишени с няколко единици. При доц. Конова съм чак другата седмица. Та въпроса ми е какво означават тези антитела, опасни ли са, лекуват ли се?

# 252
Много зависи колко е завишен резултата. Това е имунологично изследване, влияе се от много неща.
Освен това по учебник не се слага диагнозата придобита тромбофилия от едно изследване на антифосфолипидни антитела.
Това, че вече имаш установена генетична предразположеност към тромбофилия не изключва да имаш/нямаш придобита такава.

# 253
Момичета, имате ли актуална информация за Репродуктивен имунофенотип до колко часа приемат за изследване в Токуда (защото прочетох по-назад в темата, че правят изследването до определен час).
Звъннах по-рано по телефона, но само ми казаха рано сутрин от понеделник до сряда, без конкретни часове.
И знаете ли за колко време горе долу излиза, защото се надявам на резултат преди старта на инсеминацията.

Благодаря Simple Smile

# 254
За Репродуктивен имунофенотип в Токуда според записките ми е 07:30 до 09:30 пон-сряда

Общи условия

Активация на акаунт