Генетични и имунологични проблеми - тема 19

• 58 222
  • 779
  •   1
Отговори
# 135
Може и аз да не съм разбрала. Мога да споделя след няколко дни дали сме я правили.

# 136

Здравейте, може ли да ми помогнете с разчитането на резултатите, пуснах изследванията поради аборт ( спиране на сърдечната дейност в 16г.с.)

# 137

Здравейте, може ли да ми помогнете с разчитането на резултатите, пуснах изследванията поради аборт ( спиране на сърдечната дейност в 16г.с.)

Консултирай се с Хематолог мило момиче ❤️ Вероятно ще трябва да си на терапия с НМХ при следваща бременност. Съжалявам много за загубата ти! И аз имам две неуспешни бременности.

# 138
Здравейте!
Може ли някой да помогне с разчитането докато посетя специалист?

# 139
  • София
Имаш няколко мутации по нискорискови фактори. Консултирай се със специалност за назначаване на терапия при бременност. Две от мутациите засягат усвояването на синтетичните витамини от група Б. Премери нивата на витамините Б9 и Б12 и при ниски стойности приемай само метилирани форми. По-подробна информация има в темата за тромбофилия.

Здравейте!
Може ли някой да помогне с разчитането докато посетя специалист?

# 140
Здравейте, дами, някоя от вас правила ли е сенквениране на генома с цел изследване на гените, които отговарят за зона Пелуцида и качеството на яйцеклетките, във връзка с ин витро и ембриони, които загиват? Ако има такива сред вас, ще съм благодарна да обменим опит.

# 141
Здравейте, дами, някоя от вас правила ли е сенквениране на генома с цел изследване на гените, които отговарят за зона Пелуцида и качеството на яйцеклетките, във връзка с ин витро и ембриони, които загиват? Ако има такива сред вас, ще съм благодарна да обменим опит.
Карамелка, къде се прави това изследване? Ще съм благодарна, ако споделиш източник, ако си чела за него.

# 142
  • Пазарджик
Някой знае ли къде се прави изследване на кариотип за изключване на мозаицизъм на поне 30 клетки и каква е цената му евентуално?

# 143
Привет, момичета! Трябва да пусна следните изследвания - Репродуктивен имунофенотип и антифосфолипидни антитела. Препоръчаха ми проф. Николова в Токуда. Може ли да ме насочите дали първо пускам изследването и после запазвам час за коментар или обратното? Бързо ли стават готови резултатите ?
Благодаря предварително!

# 144
Здравей, аз също правих тези изследвания в Токуда по препоръка на доктор Станулов, преди година и половина. Първо пуснах изследванията и после записах час по телефона. Записах час в Национален център за заразни и паразитни болести, където проф. Николова също записва часове. Не си спомням за колко време излязоха резултатите, но се обади предварително в лабораторията в Токуда, защото по спомен първият път ме върнаха, че тези изследвания се правили до определен час.[

quote author=ZarchE link=topic=1485965.msg46139255#msg46139255 date=1678700363]
Привет, момичета! Трябва да пусна следните изследвания - Репродуктивен имунофенотип и антифосфолипидни антитела. Препоръчаха ми проф. Николова в Токуда. Може ли да ме насочите дали първо пускам изследването и после запазвам час за коментар или обратното? Бързо ли стават готови резултатите ?
Благодаря предварително!
[/quote]

# 145
Много благодаря! ❤️

Здравей, аз също правих тези изследвания в Токуда по препоръка на доктор Станулов, преди година и половина. Първо пуснах изследванията и после записах час по телефона. Записах час в Национален център за заразни и паразитни болести, където проф. Николова също записва часове. Не си спомням за колко време излязоха резултатите, но се обади предварително в лабораторията в Токуда, защото по спомен първият път ме върнаха, че тези изследвания се правили до определен час.[

quote author=ZarchE link=topic=1485965.msg46139255#msg46139255 date=1678700363]
Благодаря предварително!
[/quote]

# 146
  • Бургас
И аз се интересувам от повече информация за това.

# 147
Здравейте,

Излязоха ми резултатите от Репродуктивния имунофенотип:
"Процентни съотношения и абсолютен брой на основните лимфоцитнити популации – в референтни граници. Увеличен дял цитотоксични CD56+CD16+ NK клетки."

Ако някоя от вас момичета е имала подобен резултат, дали може да ми каже как сте действали занапред. Опитвам се да запазя час за имунолога при която ме праща лекаря ми , но не успявам да се свържа от няколко дни...
Благодаря !

# 148
Мисля, че това са завишени НК клетки. По принцип изписват вливка интралипид. Най - общо казано за да не атакува имунната система ембриона. Правила съм такава вливка в деня на пункцията, пет дни преди трансфер. Направих я в Афродита. Ако ти предстои подобна процедура и не можеш да се свържеш с проф. Николова пробвай за час при някой от репрудуктивните имунолози - Русев или в Надежда. За тях по-принцип не се чака много или с репрудуктивния специалист. Успех!

# 149
Момичета, днес докато разглеждах една брошура на Геника видях, че пише за мутации при MTHFR 1298A>C - индивидуален отговор при яйчникова стимулация.  Знаете ли дали тази мутация може да влияе по някакъв начин върху инвитро процедурата и имате ли информация до колко може да е важно това да се има предвид при провеждане на инвитро? Случвало ли ви се е репродуктивен лекар да обърне внимание на това?

Единственото което е открих е проучване, в което твърдят, че жени с тази мутация имат значително по-високи нива на FSH и след стимулация на яйчниците произвеждат по-малко фоликули с размер над 13мм, имат по- ниски нива на E2 в деня на тригера, което налага повече ампули  с човешки хорионален гонадотропин по време на процедурата. (Women with the variant MTHFR 1298 C allele had significantly higher basal FSH levels, and after ovarian stimulation, produced fewer follicles >13 mm, had lower E2 levels on the day of hCG administration, and required more ampules of gonadotropin hormone during treatment.)

https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0015028206047224

Общи условия

Активация на акаунт