Генетични и имунологични проблеми - тема 19

• 58 041
  • 779
  •   2
Отговори
# 720
  • София
Всичко е наред, само вит. Д трябва да качиш близо до горната граница.

# 721
Здравейте, някоя от вас има ли КИР профил с халотип АА и генотип ID1? Добър или лош е този тип?

# 722
Преди малко видях, че са излязли и генетичните. Предполагам ще ми продължат терапията.

# 723
Здравейте, някоя от вас има ли КИР профил с халотип АА и генотип ID1? Добър или лош е този тип?

Аз съм с такъв, за съжаление е най-неблагоприятният за бременност - характеpни за него са репродуктивни неуспехи 😔 много зависи сега мъжът на какви HLA лиганди е носител, защото мисля, че с HLA С2 сте съвместима, а с  С1 не, при моя имаше и от двата. Аз съм пациент на доц. Михайлова - имах терапия от нея и успешен трансфер след това. Успех! 🍀

Последна редакция: сб, 12 окт 2024, 03:27 от bonibon_

# 724
При нас доц. Махайлова само на мен ми изследва КИР профила и каза , няма проблеми съвместими сте. Как го установи това ,като неговия не го е изследвала, не разбрах?
Моят е KIR хаплотип Вх с генотип ID4

Последна редакция: сб, 12 окт 2024, 14:29 от Sunny+

# 725
  • Ст Загора
Интересно Съни!

# 726
При нас доц. Махайлова само на мен ми изследва КИР профила и каза , няма проблеми съвместими сте. Как го установи това ,като неговия не го е изследвала, не разбрах?
Моят е KIR хаплотип Вх с генотип ID4

Установила го е като вашият хаплотип е съвместим с всички. Аз също съм така и тя ми каза, че изследва само мен за да види дали съм с благоприятен хаплотип и ако не, чак тогава ще проверят и партньора. Жената ни спестява едно излишно изследване. А ако не сте разбрали защо, питайте, то имунологията не е проста работа но Михайлова много добре обяснява на достъпен език.

# 727
При нас също пусна първо на мен и каза, че сме съвместими. Моят е KIR хаплотип Вх с генотип ID73

# 728
Здравейте, имаме изследван кариотип в Синево. Може ли някой да ми препоръча добър генетик за тълкуване?

# 729
Здравейте, имаме изследван кариотип в Синево. Може ли някой да ми препоръча добър генетик за тълкуване?
За Варна мога да препоръчам д-р Константинова в Св.Марина.

# 730
Здравейте, някой имал ли е толкова висок резултат на Имуноглобулин igA - 10331g/L , при горна граница 4. (На мен ми се вижда нереално това)
Имам положителен Анти нуклеарен резултат, също така Т и/или NK клетки (CD57+CD8+) са ми с резултат 38 при долна граница 91.
Прикачам изследванията. Освен всичко това имам и хронична диария от 6 месеца. Ако някой има сходна ситуация или мнение ще съм благодарна да сподели.

# 731
Момичета, ще ми припомните ли кариотип и при двамата партньори ли се пуска или само при жената за начало (или пък само при жената няма да е напълно информативно)?

# 732
  • Ст Загора
Момичета, ще ми припомните ли кариотип и при двамата партньори ли се пуска или само при жената за начало (или пък само при жената няма да е напълно информативно)? 
При двамата

# 733
Кариотип при двамата се пуска .

# 734
Бихте ли казали каква терапия ви беше изписана?
quote author=bonibon_ link=topic=1485965.msg48676525#msg48676525 date=1728692367]

Аз съм с такъв, за съжаление е най-неблагоприятният за бременност - характеpни за него са репродуктивни неуспехи 😔 много зависи сега мъжът на какви HLA лиганди е носител, защото мисля, че с HLA С2 сте съвместима, а с  С1 не, при моя имаше и от двата. Аз съм пациент на доц. Михайлова - имах терапия от нея и успешен трансфер след това. Успех! 🍀
[/quote]

Общи условия

Активация на акаунт