Домът на Дракона (House of the Dragon), част от филмовата вселена на GoT - 43

• 25 362
  • 745
  •   1
Отговори
# 420
*stella
Не става дума за четене или нечетене на книгите.
Става въпрос за:
жив съпруг = невалиден брак = деца копелета = поредни бъдещи войни
Което явно сценаристите някак са го пропуснали.

Ами нищо от това няма да се случи, ако живият Ленор просто не се появи повече и благоволи да си живее живота отвъд Тясното море или някъде там.
И предполагам, че в сериала точно така ще стане.
И без това ни чакат достатъчно интриги, като гледам какви се накъдриха досега.

Емонд ще бъде доста заплашителен с едно око в другата серия.Bowtie Очаквам да стане голям злодей, много по-голям от брат си.

# 421
Ами нищо от това няма да се случи, ако живият Ленор просто не се появи повече и благоволи да си живее живота отвъд Тясното море или някъде там.
По принцип съм съгласна, но някак ненужно изсветляват образът на Демън. Да не забравяме, че той е 50-50 мрак и светлина.

# 422
Написала съм, че в сериала Томен беше на около 8 и съответно малък за консумиране...

Ще ме извиняваш, ама това не е дете на 8.

Отклоняваме се от темата, но то много от хората в сериала не са на книжната си възраст. Маргото в книгите е на 16 години, актрисата е поне на 30. Същото се отнасяше и за Нед Старк - в книгите няма как да е над 35,  Шон Бийн бе значително по-възрастен и пр. Ясно е, че в един сериал трудно ще нагодят всичко към книгите. Санса искаха да я женят още на 13, защото й бе потекла лунната кръв. Томен в книгите започва като 9 годишен и завършва като 11 годишен (действието се развива в две годишен цикъл), но е доста малък. Ясно е, че доста неща са пипнати в една филмова адаптация.  Той и младежа който изигра Джон Конър в "Т-2.Страшният съд" не е на десет години, а поне на 14-15, но кой ти гледа това?

Малко спам - - когато в "Дързост и красота"   Джон Маккук (Ерик Форестър) е трябвало да играе баща на Рон Мос (Ридж форестър) той направил забележка на режисьора, че разликата им е под 10 години. Режисьора махнал с ръка и казал, че веднъж да почне сериала никой няма да се интересува кой на колко години е.

# 423
  • Варна

Там е работата, че Тясното море, наистина е тясно. Няма други хора с валирианска външност, освен лисенците, та Ленор трудно би живял инкогнито. особено ако драконът му е наоколо.
Самото му съществуване е заплаха. Разбирам, че в сериала МОЖЕ да са приели, че някакси би могъл да изчезне, но това отнема от логиката и реализма на света, който ни представят.
МОЖЕ да са предвидили и нещо друго обаче, така че изчаквам с недоволството. Simple Smile

# 424
Големият проблем е в дракона. Челите книгата знаем какво се случва с него и тук трябва този проблем да се реши.  Не ми се вярва въобще да не покажат този дракон повече. Проблем са и брака и децата на Ренира и Демън.

# 425
Е, Ленор като избръсна русата перука може да се слее с обществото и няма да го хванат кой е. Grin

# 426
Хексе, то в книгите Ленор докара до 16 години в Спорните земи, като си боядисваше косата...принципно един Тарг може да се скрие ( много от курвите в Лис имат бяла коса), но за мен по-глупавото е че дракона има специална връзка с ездача си и би усетил ако е мъртъв. Неслучайно в сериала  Дрогон цъфна минути след като Джон уби Дани. В този смисъл решението им да отплава Ленор е глупаво.

# 427
  • Варна
Те и очите му са виолетови в книгите, ама нейсе.
Идеята е, че може и да не се случи, но ако го разпознаят е огромна опасност и за Таргите и за Веларион.

# 428
E, ти за едни лещи ли си?Stuck Out Tongue Winking Eye половината актьори в Холивуд ползват такива. Оливия Уайлд например е със зелени очи, но съм я виждал на снимки, на които е с кристалносини очи.

# 429
  • Варна
E, ти за едни лещи ли си?Stuck Out Tongue Winking Eye половината актьори в Холивуд ползват такива. Оливия Уайлд например е със зелени очи, но съм я виждал на снимки, на които е с кристалносини очи.
Joy
Oххххх... не са ги измислили лещите във Вестерос.. Обясних вече какво имам предвид, не искам да се повтарям, че оспамихме яко.

# 430
  • София
Този сезон колко епизода ще има? Осем ли?

# 431
  • София
Този сезон колко епизода ще има? Осем ли?
10 епизода Simple Smile

# 432
  • София
Ох, супер. Така ми е влязъл в мозъка, че само като си помислих, че може да остава още един епизод и после безкрайност до другия сезон..... Дори и след разочароващата за мен смяна на актьорите.

# 433

Там е работата, че Тясното море, наистина е тясно. Няма други хора с валирианска външност, освен лисенците, та Ленор трудно би живял инкогнито. особено ако драконът му е наоколо.
Самото му съществуване е заплаха. Разбирам, че в сериала МОЖЕ да са приели, че някакси би могъл да изчезне, но това отнема от логиката и реализма на света, който ни представят.
МОЖЕ да са предвидили и нещо друго обаче, така че изчаквам с недоволството. Simple Smile
Драконът предполагам, че просто ще го заметат. Аз дори не си спомням той да е яздил дракон в сериала (за книгите не мога да се изкажа грам).
Но валирианската външност, свързана с косата беше вече елиминирана - Ленор се беше обръснал. Така че, според мен, дотук бяхме с Ленор.

# 434
язди - нали пална онези от каменните стъпала, когато демончо резна главата (кръста) на хранещия раците
имаше и друга бойна сцена с ленор на дракон

Общи условия

Активация на акаунт