Домът на Дракона (House of the Dragon), част от филмовата вселена на GoT - 43

• 25 362
  • 745
  •   1
Отговори
# 375
Джасмин, и мен не ме подразни това с Ленор, намерих и смисъл в оставянето му жив. Точно както казваш - Ренира няма лоши чувства към него, реши да го пощади и да не го прави жертва във войната за трона.
Ама челите книгите не са съгласни... Grinning

Аз съм сигурна, че ще се намери решение в сериала по този казус. Надали не са го обмислили и съобразили.

# 376
Да, понякога е хубаво нищо да не си чел и да не знаеш какво ще стане. Нарочно не търся нищо за книгите, танци, дракони, войни, за да не си развалям удоволствието.

# 377
Ленор трябваше да умре. Не беше нужно Ренира да го поръчва и да я очернят толкова. Това също го няма в книгите. Можеше да е прост инцидент или дело само на Демън. Но оставянето му жив е малоумие.

# 378
Ок, разбрахме. Сега да си представим, че никой не е чел книгите, да се наслаждаваме на сериала и да видим какво са измислили като цяло за историята и конкретно за Ленор. Тогава може и да поплюем.

# 379
  • Вестерос
Добре, да си представим, че не сме гледали и какво става- децата на Демън и Ренира ще са копелета... Много грешно решение!

# 380
  • Варна
*stella
Не става дума за четене или нечетене на книгите.
Става въпрос за:
жив съпруг = невалиден брак = деца копелета = поредни бъдещи войни
Което явно сценаристите някак са го пропуснали.

# 381
Ще питам нещо друго по повод невалидния брак - мъжете имат право на втора съпруга (ако съдя по лъжата на Деймън за Мисария), а жените нямат ли право на втори мъж?

# 382
Аз нося малко глупости, за да успокоя малко споровете Simple Smile)

# 383
Ще питам нещо друго по повод невалидния брак - мъжете имат право на втора съпруга (ако съдя по лъжата на Деймън за Мисария), а жените нямат ли право на втори мъж?
Абе и мъжете нямат право по принцип. Демън просто си мисли, че от позицията на силата Таргите трябва да могат да правят каквото си искат. След Егон Завоевателя не е имало случай на многоженство.
Има фенски теории, че Регар може и да се е венчал за Лиана Старк, взимайки я за втора жена, но това не е потвърдено засега.

# 384
  • Вестерос
Даже преди Егон не се сещам аз да има за други писано, може и да има естествено

# 385
*stella
Не става дума за четене или нечетене на книгите.
Става въпрос за:
жив съпруг = невалиден брак = деца копелета = поредни бъдещи войни
Което явно сценаристите някак са го пропуснали.

Всичко това ако Ленор се появи по-нататък в сериала. Ако участието му беше дотук, не виждам проблем. Официално си е мъртъв и никой нищо не може да оспори.

# 386
  • Русе
Предвид десетинагодишния времеви скок в следващия епизод не очаквам никакви подобни оспорвания, нито пък Ленор да се появи отново.

# 387
Абе и мъжете нямат право по принцип. Демън просто си мисли, че от позицията на силата Таргите трябва да могат да правят каквото си искат. След Егон Завоевателя не е имало случай на многоженство.
Има фенски теории, че Регар може и да се е венчал за Лиана Старк, взимайки я за втора жена, но това не е потвърдено засега.

Не беше ли се омъжил един от Белорвците за трите си сестри?

едит - не, в грешка съм.
Скрит текст:
  Даена забременяла от него, а Елена се надявала да се омъжи за него, но така и не станало.
Но пък Мегор
Скрит текст:
е имал таен брак с  Алис Хайтауър 39-48 сл. Завоеванието, докато в същото време  бил омъжен за Тиана от Кулата от 42 нататък

Последна редакция: ср, 05 окт 2022, 21:41 от Лорд Сняг

# 388
  • Русе
Мегор се беше оженил за три накуп в една церемония, ако не се лъжа. Но отвъд него и сега Ренира не се сещам за други многоженци/многомъжки.

# 389
  • Варна
Скрит текст:

Не беше ли се омъжил един от Белорвците за трите си сестри?

едит - не, в грешка съм. Даена забременяла от него, а Елена се надявала да се омъжи за него, но така и не станало.
Но пък Мегор е имал таен брак с  Алис Хайтауър 39-48 сл. Завоеванието, докато в същото време бил омъжен за Тиана от Кулата от 42 нататък
Trollface
Мегор се беше оженил за три накуп в една церемония, ако не се лъжа. Но отвъд него и сега Ренира не се сещам за други многоженци/многомъжки.
Няма информация за "многомъжки", само за многоженци.

Общи условия

Активация на акаунт