Домът на Дракона (House of the Dragon), част от филмовата вселена на GoT - 43

• 24 809
  • 745
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Ще ревете после тийм Емонд, които сте, че сте били за него 🤣🤣

Няма, няма Laughing Попрочели сме в интернет и сме подготвени. Малко от типа: "И ние пием уиски Джони Уокър и ядем бонбонки Тик-так." Laughing

Сега сериозно. Защо съм за зелените? Ако се абстрахираме от равните права на мъжете и жените, да си припомним, че сме в едно средновековие, макар и фентъзи. Времето е мъжко и са малко жените кралици/управляващи. Не случайно дядото на Джеерис подлага на гласуване кой да е наследник на трона. Рожденото право е на страната на Ренис, но лордовете избират Джеерис. Джеерис е напълно наясно, че обявяването на Ренира за наследник противоречи на желанието на благородните родове за управление на кралството. Обявяването на Ренира е само да се спрат домогванията на брат му за трона. И да питам кой ще откаже да се закълне във вярност, след като кралят, който притежава пълната власт и дракони, е пожелал така? С годините слабостта на Джеерис все повече усложнява положението. Един слаб, безволев човек е напълно наясно, че след смъртта му кралството ще бъде разкъсано от война, но не прави нищо, защото няма волята да го направи.
Личностно Ренира ми изглежда неспособна да управлява. Импулсивна, лекомислена, подлага на риск децата си със скандала за бащинството. Колкото и да ни е симпатичен Мат Смит, а.к.а. Демън, единствените свестни в отбора й са Веларион (книгите не съм чела, други не знам).
В първата анкета гласувах, че всичките са маскари, ама черните ми излизат по-големи маскари. И въобще не приемам "извинението", че "ние ще знаем, че сме добри, ама другите да мислят, че сме лоши". Невинен човек убиха, за да може Ленор да избяга.
Да не пропусна факта, че страшно много ми хареса Емонд. За него най-вече важи: "Kill the boy, let the man to be borne". Жалко, че не е той наследник. Но пък показа смелост и лоялност към близките му хора.

И аз да задам въпрос. Как бихте постъпили на мястото на Джеерис в случая с боя между Емонд и хлапетата на Ренира и Демън?

# 466
  • София
Синовете на Алисън хич не са ми симпатични. Пък и как се заформиха такива характери в това семейство... А сцената с обяздването на дракона ми беше силно нереалистична.

# 467
хахаха защо и той ли ще се спихне?

# 468
  • София
хахаха защо и той ли ще се спихне?

Да ти кажа, ама да не ми се разсърдиш, че издавам информация. Simple Smile

# 469
Прощавайте, ама на кои викате Зелените.
Вярно, че много не ви чета, ама като нямате изчитане Grinning

# 470
  • София

Алисънт, Егон, Емонд, Хелена и подкрепящите ги родове. Около Ренира са черните.

# 471
  • "Аз съм пътешественик и мореплавател - всеки ден откривам нови земи в душата си" Х. Джубран
Всъщност за нас нечелите книгите незнаем точно кой е по-бял, кой по-черен. На база показаното в сериала и мотивацията и поведението на героите определено смятам, че зелените също имат свойте плюсове. Дразни ме тази поляризация дето се опитват да ни я пробутват. За да се стигне до гражданска война и танца, определено и двете страни не са били ок. И за мен най-виновен си остава Визерис. Той  съгради кладата, сложи щерка си на дръвника, после се ожени и най-накрая проима така желаните синове и сложи и тях на дръвника. Няма как всички да не са поне малко наясно, че ще станат две враждуващи фракции. А да не забравяме, че не са само Ренира и Егон, да речем. Има си лордове, те си преследват своите си интереси и винаги едната страна ще се опитва да наделее над другата, като за целта ще използват/въздигат Ренира или Егон.
За Емонд да, предполагам, че няма начин да не направи някоя гадост, но и там смятам, както и при чичо винаги семейството му ще е на преден план. Мисля, че той ще се превърне в опората и стълба за зелените. Харесва ми и това, че предпази майка си и прояви мъдрост при загубата на окото. Емонд беше готов и пичовски си плати високата цена да стане драконов ездач и то на най-стария и голям дракон във Вестерос. Иска се кураж и топки и той показа, че ги има за разлика от останалите. В това отношение според мен ще се конкурират с Ренира. И двамата имат сила на характера и безпощадност, когато искат да получат това, което смятат, че им се полага.

# 472
Които носят зелено Joy Алисънт и родата и всички от нейния отбор

# 473
Благодаря.
Иначе таз дето играе Ренира сега хич не ми допада. Много ми е безлична.
Младата по радваше.

# 474
Артемис, да те поправя, че пишеш Джеерис - кралят в момента е Визерис, не го бъркай с дядо му, който го избра да му е наследник.
Аз гласувах за черните, ама за мен всичките са маскари и се кефя на историята. Който каквото посев, това ще пожешъне.
Аз се, радвам на добре снимаб вкшън, добри актьори и всичко останало.
Днес си говорихме с дъщеря ми как този сериал стъпи на хубава база (Игра на тронове) и разви вселената по много добър начин, за разлика от подигравката с вселената на Толкин.

# 475
  • София
Приемам поправката. Ама, няма да си поправям публикациите. То Таргариените никакво въображение нямат Simple Smile Егон, Емон, Емонд, Джеерис, Визерис, Ерис... Simple Smile

Последна редакция: чт, 06 окт 2022, 23:15 от АРТЕМИС

# 476
  • Вестерос
+ че са облечени в зелено

Артемис, в дългия пост си писала Джеерис вместо Визерис на няколко места

# 477
Малко спойлери от книгата за предстоящите събития.
Скрит текст:
Емонд ще управлява вместо Егон втори брат си,но ще е ужасно глупав и импулсивен,по лош владетел и от него.Накрая с Деймън ще се избият.Липсващия до момента трети брат Дерон ще е най свестния от всички зелени,но май са решили да ни го спестят тук.
Толкин даже няма да го коментирам,нищо общо няма тая боза дето пуснаха с неговата вселена и класа.

# 478
Малко спойлери от книгата за предстоящите събития.
Скрит текст:
Емонд ще управлява вместо Егон втори брат си,но ще е ужасно глупав и импулсивен,по лош владетел и от него.Накрая с Деймън ще се избият.Липсващия до момента трети брат Дерон ще е най свестния от всички зелени,но май са решили да ни го спестят тук.
Толкин даже няма да го коментирам,нищо общо няма тая боза дето пуснаха с неговата вселена и класа.

Не съм чела книгите, но явно няма много да се придържат към тях.

Иначе сериала за Властелина мен въобще не ме грабна.

# 479
  • София
+ че са облечени в зелено

Артемис, в дългия пост си писала Джеерис вместо Визерис на няколко места

Да, поправиха ме вече.
Бел.ред. Да се чете Визерис вместо Джеерис.

Общи условия

Активация на акаунт