Домът на Дракона (House of the Dragon), част от филмовата вселена на GoT - 43

• 24 807
  • 745
  •   1
Отговори
# 480
  • Вестерос
Малко спойлери от книгата за предстоящите събития.
Скрит текст:
Емонд ще управлява вместо Егон втори брат си,но ще е ужасно глупав и импулсивен,по лош владетел и от него.Накрая с Деймън ще се избият.Липсващия до момента трети брат Дерон ще е най свестния от всички зелени,но май са решили да ни го спестят тук.
Толкин даже няма да го коментирам,нищо общо няма тая боза дето пуснаха с неговата вселена и класа.

Не съм чела книгите, но явно няма много да се придържат към тях.

Иначе сериала за Властелина мен въобще не ме грабна.
За сега само за Ленор и липсата на Дерон са основно променени, като цяло са много близко до историята

# 481
  • The point of no return
Да не пропусна факта, че страшно много ми хареса Емонд. За него най-вече важи: "Kill the boy, let the man to be borne". Жалко, че не е той наследник. Но пък показа смелост и лоялност към близките му хора.

Като натопи брат си ли показа лоялност към близките си? Това си беше доста долна постъпка и добре че на Егон не му дреме, та си каза каквото мисли.

На мен пък на Ренира Люк ми е симпатичен, детето каза на Емонд, че си има баща и това е Ленор и не се поколеба да защити брат си, когато се наложи.
Джейс също ми направи впечатление, че подкрепи братовчедките си. Е, Ренира го подкани, но все пак можеше и да не го стори.

# 482
А възможно ли е както гледат да поизбелят образа на Деймън да са решили и с Емънд да го направят като го слеят с липсващия му брат Дерон, който казвате, че е свестен?

# 483
И аз си го мислех,че може да слеят двата образа,даже го писах наскоро,но някой ме опроверга че имало потвърден каст за ролята на Дерон за втори сезон.Аз честно казано не следя такива неща,дано го има,по пълен ще е така конфликта ама знам ли ги кво са решили.То още не е и сниман де,та има време Мартин да го измисли 😂

# 484
  • София
Да не пропусна факта, че страшно много ми хареса Емонд. За него най-вече важи: "Kill the boy, let the man to be borne". Жалко, че не е той наследник. Но пък показа смелост и лоялност към близките му хора.
Като натопи брат си ли показа лоялност към близките си? Това си беше доста долна постъпка и добре че на Егон не му дреме, та си каза каквото мисли.

Отмъщението е ястие, което се сервира студено. Прикри майка си. Натопи Егон, защото имаше да му връща. И не съм писала, че е проявил лоялност към семейството, а към близките му хора.

# 485
  • Вестерос
Аз четох, че щяло уж да има Дерон, обаче Ото беше на погребението без Дерон, затова може и да е лъжа

# 486
А възможно ли е както гледат да поизбелят образа на Деймън да са решили и с Емънд да го направят като го слеят с липсващия му брат Дерон, който казвате, че е свестен?
От това, което виждам дотук, едва ли. Може да прехвърлят някои от битките на Дерон на Емонд, но не и да избелят образа на втория. Или просто ще изрежат и въпросните битки. И без това няма как да скалъпят бюджет за всички.
Все още имам искрица надежда за Дерон. Може да не го споменават, тъй като не са били сигурни дали ще има втори сезон. Сега, като е ясно, че ще има, може да решат да го кастнат и да се позоват на това, че е пребивавал в Староград. Чета фенски коментари, че в интрото от Алисент били излизали 4 кръвни линии, а някой от продуцентите бил казал, че няма да има рязане на герои.

# 487
Абсурдно ми се вижда да се появи вече това момче. Освен ако Алисънт сега не го роди. Иначе ще е голяма излагация. Никой не го споменава толкова време, и хоп - той изниква отнякъде.
Или е махнат, за да изкарат зелените съвсем негативни персонажи или са решили да слеят образа му с този на Емънд или Егон.

# 488
Лошото е че слеят ли ги трябва да променят основни линии в танца,най малкото смъртта на някой участници и на някой дракони.Така да го кажа по завоалирано 😁.Не е късно според мен да го вмъкнат,до сега нямаше нещо важно около него,че да е толкова фатално че го няма.Въх тва за интрото не съм го видяла,отивам да го проверя 😂

# 489
  • Вестерос
Не съм видяла и аз за четирите, ама ако от Ренира излизат пет, значи има шанс

Последна редакция: пт, 07 окт 2022, 09:20 от Tiffany А

# 490
  • Варна
Най-сетне изгледах и аз .
Започвам с първото - Лена. Интересно решение Веларион да имат гробница на дъното на морето. 
Демън можеше да го играе по-тъжен на погребението на жена си, поне да беше до децата си.. Sad
Супер грозно беше как с Ренира се подсмихваха един на друг, сякаш е супер забавно, че са загубили партньорите си по едно и също време. А става дума за 10 годишни връзки. В моите очи не са ги направили по-бели, напротив.
Сексът им заедно ми изглеждаше делови.
Емонд и Вхагар  - красота. Много смело от страна на Емонд, но пък се чудя дали е въможно да са установили някаква телепатична връзка и да са се привлекли един друг? Много лесно се получи.  Вхагар мисля че се изкефи на първият им полет заедно колкото и Емонд. Фактът че отлетя заедно с корабите би трябвало да е показателен, че драконът на Ленор би трябвало също да го последва. Много ми дожаля за Ренис.
Детският бой беше много нелеп, никой ли не е обяснил , че не е доблестно четирима срещу един, поне момчетата би трябвало да са минали някакво обучение.
Ренира прекали като обвини Емонд в измяна, тъкмо да се разнищи цялата клюка и Визерис: "Имах някога една кобила.." Joy Очевидно знае отдавна, но иска да му е мирна главата. Започва да се натрупва повече нетърпимост между братовчедите.
Алисънт обаче прекали с  окото в замяна. НО пък и не биваше да е безнаказано.. И не беше в крайна сметка.

# 491
Пак ще изгледам епизода(т.к. го гледах оттук-оттам) и специално сцената с детския бой, но това, което видях аз, бе, че Емонд беше готов на убийство. Беше грабнал един камък и беше готов да разбива глави, другите дечурлиги едва го спряха и затова така яростно го нападнаха вкупом, особено накрая. Щеше да удуши най малкото(малкия син на Ренира), така яростно го беше стиснал за гърлото. И ония се защитаваха, е, и нападаха, де. Все пак бяха убедени в правотата си, а оня наглееше. Не знам, не знам, ще погледна сцената пак, но Емонд хич не беше невинен. Нещо не ми стана жал за него. Иначе евала за проявения характер. Оказа се доста амбициозен.

# 492
В книгата Алисънт също искаше око за око.

# 493
Стискаше за шията и грабна камъка, след като ония го бяха съборили по гръб и го налагаха здраво и четиримата. Те (дъщерите на Лена специално) първи му и скочиха на бой. Първи го нападнаха и вербално. Емонд се защитаваше, не те.

# 494
  • Варна
Стискаше за шията и грабна камъка, след като ония го бяха съборили по гръб и го налагаха здраво и четиримата. Те (дъщерите на Лена специално) първи му и скочиха на бой. Първи го нападнаха и вербално. Емонд се защитаваше, не те.
И аз това видях. Те го обидиха и нападнаха първи. Той отвърна. Имаше един момент в Емонд беше паднал, а четиримата отгоре го налагаха. Тогава той започна да удря по яростно, хвана за врата единия за да го отдалечи от себе си, другия удари здраво в носа и го разби. После хвана един камък и заплаши, но не удари.
Започна да обижда, че са копелета. Малкия Стронг не знае че е копеле и затова не се хвана, но големия понеже знае истината избесня и извади ножа. И нещата съвсем  излязоха от релси.

П.П. Нямат право да го наричат крадец. Драконът може да е бил на майка им, но не е техен след смъртта й.

Общи условия

Активация на акаунт