Домът на Дракона (House of the Dragon), част от филмовата вселена на GoT - 43

• 25 379
  • 745
  •   1
Отговори
# 390
Да, за Елинор Костейн, Рена Таргариена и  Джейни Уестърлинг
и да Егон и Мегор са изключенията. Просто след тях появява криза за наследството* Иначе някои като Егон Недостойния са били имали метреси, но това е друго.

* в случая с Егон се води  Мегор, който е син на Висения, оспорва правото на внука му от Ренис, сина на Енис;  а в случая с Мегор, там пък племенника му Джеерис преварва осиновената му племеница Ерея.

Последна редакция: ср, 05 окт 2022, 22:21 от Лорд Сняг

# 391
  • Русе
Няма информация за "многомъжки", само за многоженци.

Сега с последното развитие числя Ренира за такава, има двама съпрузи.

# 392
  • Варна

Няма двама съпрузи. Единият брак е невалиден.
Всичко е в ръцете на септона.. Simple Smile
П.П. Имахме май такъв казус в темата за книгите, ако Санса се омъжи за Хари Наследника, дали бракът им ще е валиден, след като все още е омъжена за Тирион.

# 393
Най-после изгледах серията. И понеже преди това изчетох всичко и се наспамих сериозно, за първи път видяното не ме въодушеви, защото очаквах...и аз не зная какво, но повече. Хубаво е, че има химия между чичото и племенницата, но любов голяма не видях от страна на Деймиън, нито го видях опитомен. Колкото до нежността му - ами всичко дотук го рисува като превъзходен любовник. Не е специално това. Стори ми се, че подходи по обичайния си начин - смес от желание - и към жената, и към короната-  и непукизъм. Много ми хареса разговорът между майката и бащата Валирион. Сцената със сбиването между момчетата  и после раняването на Ренира - малко нереалистична, но пък интересна и показваща много неща. За мнимата смърт - и на мен ми се стори нелепа. Какво става с този дракон? Хората ще ги излъжеш, но драконът?  В книгите съпругът е мъртъв и бракът съвсем ОК - поне в това отношение. Време е танцът да започне Simple Smile

# 394
Как опитомен? Кой ще опитоми този дракон демон?

# 395
  • Вестерос

П.П. Имахме май такъв казус в темата за книгите, ако Санса се омъжи за Хари Наследника, дали бракът им ще е валиден, след като все още е омъжена за Тирион.
Да, ама Санса не е спала с Тирион и може да й се анулира, докато Ренира е спала с Ленор, уж деца имат 😁😁

# 396
Всъщност даже наистина е спала... тя каза в последния епизод, че са се опитали, за да имат дете. Излишно беше, странно ми е .... да си представя такова нещо и малко разваля идиличното им приятелство основано на взаимното уважение и достойнство.

# 397
  • Варна
Да, ама Санса не е спала с Тирион и може да й се анулира, докато Ренира е спала с Ленор, уж деца имат 😁😁
Септон може само да анулира брака, дори да се докаже че не е консумиран. Има си формалности.
Ако се установи че Ленор е жив, то бракът й с Демън е невалиден.
П.П.
Е, тя и Марджери след три брака е девствена. Пак казвам, всичко е в ръцете на септона.

# 398
Изгледах последния.
И се питам. Дали любовника не каза на Ленор истината и го измъкна.
Или Ренира беше достатъчно честна да му предложи тази сделка.
Ако Ренира наистина планираше това хладнокръвно убийство е просто отвратителна.
Нищо не и беше сторил Ленор. Подкрепяше я.
И все пак умря човек на мястото на Ленор.
Впрочем отива му името Ленор. Като омекотителя. Мека работа Joy

# 399
Ама моля ти се, Хексе - Марджери не беше девствена като се омъжи за Томен. Нали му правеше посещения преди сватбата.

# 400
  • Варна
Ама моля ти се, Хексе - Марджери не беше девствена като се омъжи за Томен. Нали му правеше посещения преди сватбата.
За сериала не се сещам как беше, помня че консумираха брака с Томен, но преди него я брояха за девствена.

Става дума за книгите, където Томен е на 8 и не може да консумира брака, та ако се отърве от него Мардж, може пак да я обявят за девствена. За четвърти път. Simple Smile

Впрочем отива му името Ленор. Като омекотителя. Мека работа Joy
Много се дразня като го заобявяват за супер баща и съпруг.
Не стана ли ясно, че е плавал насам-натам по време на брака, забавлявал се е с моряците и не е прекарвал време с Ренира и децата.

# 401

в сериала се омъжи за Рамзи Болтън и обяснението бе, че щом е приложена религията на Старите богове, бракът пред септоните не важи.

# 402
Ее ама как Марджари ще е консумирала брак с Томен... той беше на 8 и в сериала, а тя на 30.

Кой е обявил Ленор за супер баща/съпруг? Те са имали уговорка, неговото щастие е било да плава с моряците. Наистина ли някой очаква да прекарва време с Ренира в онзи ужасен и потискащ дом? Но в духа на ГОТ трябваше да го убият тъкмо, когато щастието изглежда най-сигурно.

# 403
Всъщност даже наистина е спала... тя каза в последния епизод, че са се опитали, за да имат дете. Излишно беше, странно ми е .... да си представя такова нещо и малко разваля идиличното им приятелство основано на взаимното уважение и достойнство.
Ее, тя се обясняваше там на Демън с колко мъже е била, че той я ревнува бясно и търсеше отговори с кого точно е спала и от кого са децата и, докато го е чакала.

# 404
Т. Вълчева, мисля, че в тази тема обсъждаме сериалите от вселената на Вестерос, не книгите.
Знам, че в книгите Томен е малък, за да консумира брака си.

Общи условия

Активация на акаунт