Домът на Дракона (House of the Dragon), част от филмовата вселена на GoT - 43

• 24 809
  • 745
  •   1
Отговори
# 495
Между Ренира и Алисънт омразата се появи, когато бяха вече почти оформени личности и се натрупваше във времето, докато при децата им е възпитавана и подклаждана от малки. И понеже са си деца, агресията е спонтанна и ескалира бързо, даже не ми е токова важно кой почнал, кое било по-честно или нечестно. Те плащат грешките на майките си и на Визерис. Момичетата на Лена загубиха и майка си, и дракона, също не мога да ги съдя.
Засега всички деца ми харесват, дори Егон с тегавия пубертет.

# 496
...
Личностно Ренира ми изглежда неспособна да управлява. Импулсивна, лекомислена, ...
...

Мда. А Егон е най-подходящия за управник, да. Несериозно леке, което само за кефа си мисли.
А и не виждам Ренира като лекомислена и импулсивна. Даже твърде сериозна е станала. Доста мъдро и далновидно предложи брак между децата им, но импулсивната Алисънт отказа.
И също, Алисънт настройва децата си срещу Ренира и братовчедите, докато от Ренира такова нещо не съм видяла.

Отчитам смелостта на Емонд, но не може да спечели симпатиите ми. Поне на този етап. Ще го видим по-нататък. Твърде много злоба виждам в него, нещо психопатско. Не ми харесва, дори ме плаши.

Като чета мненията, не виждам основание за притеснения, че сериала тенденциозно избелвал челните и почернял зелените. Като гледам и двата лагера си имат доста поддръжници. Т.е. добре са си свършили работата сценаристите.

# 497
  • Вестерос
DRAGON COMMANDS IN HIGH VALYRIAN

* Dracarys = Dragonfire
* Dohaerās = Serve
* Lykirī = Be calm
* Umbās = Wait
* Rȳbās = Focus
* Māzīs = Come
* Naejot = Forward
* Sōvēs = Fly

* Zaldrīzes rȳbus, lo mērī udrirzi Valyrio eglio ȳdrassua = A dragon only listens if you speak in High Valyrian.

# 498
  • Варна

А и не виждам Ренира като лекомислена и импулсивна. Даже твърде сериозна е станала. Доста мъдро и далновидно предложи брак между децата им, но импулсивната Алисънт отказа.

Далновидно беше Ренира да се ожени за Егон. Децата й са копелета колкото и Визерис да си стиска очите.

# 499
  • Варна
Въпреки, че беше четири на един, боя беше равностоен. Убеден съм, че Емонд можеше да ги набие всичките като по-голям. Емоциите на всички бяха в повече.
Чий е дракона може да се спори доста, но беше в домът на Веларион и момента беше крайно неподходящ.

# 500
  • Варна
А на мен ми се стори или искам да вярвам че драконът летеше наоколо и надаваше зов, който Емонд чу и разбра. Аз усещах някакво удоволствие в дракона когато полетя с новия си ездач. Може да е бил депресиран че е трябвало да изгори Лена и е търсел начин да я забрави. Trollface. Дори да е по- силен Емонд е трябвало да ги остави да го бият и унижават ли?   
Чий е дракона може да се спори доста, но беше в домът на Веларион и момента беше крайно неподходящ.
Момента беше сега или никога. Wink. Ренира и Демън също си консумираха любовта в този неподходящ момент, но пък по- малко възмутени има

Последна редакция: пт, 07 окт 2022, 10:00 от Хексе

# 501
  • София
А не е ли нормално Ренира да има някаква връзка - емоционална имам предвид с братята си, макар и само с общ баща. Усещането е все едно са чужди хора.

# 502
Майка им им набива от малки, че като стане кралица Ренира, ще ги избие. Каква връзка да имат?Mask

# 503
  • Сливен
А и е логично Ренира да мисли първо за нейните деца.Аз съм за черните.

# 504
  • Варна
Белите плащове щяха да спрат КК, не Демън. В Рицарят на 7-те кралства при битката 6:6 принц Белор напада Белите плащове защото знае, че няма да му отвърнат.
Алисън е кралица, кралска кръв по брак. Поведението на гвардията беше правилно. Показаха как Лорд командира даде знак на КК да не се намесва.

# 505
  • София
DRAGON COMMANDS IN HIGH VALYRIAN

* Dracarys = Dragonfire
* Dohaerās = Serve
* Lykirī = Be calm
* Umbās = Wait
* Rȳbās = Focus
* Māzīs = Come
* Naejot = Forward
* Sōvēs = Fly

* Zaldrīzes rȳbus, lo mērī udrirzi Valyrio eglio ȳdrassua = A dragon only listens if you speak in High Valyrian.

Дали ще ми признаят валирианския за чужд език, ако си го пиша, когато кандидатствам за нова работа? Laughing

# 506
  • Вестерос
Колкото елфическия на Толкин

# 507
Интересен разговор сме подели за зелените или черните.
Аз съм за черните. На мнение съм, че щом краля е избрал дъщеря си за наследница няма какво да се оспорва. Всичко друго е алчност. Ако Алисънт не се беше озлобила от Ренира, то можеше да си отгледа и възпита децата така, че да не се състезават със сестра си. Ако беше станало така, за тях нямаше да има смъртна заплаха. Тронът не е техен, нищо, че Егон е първороден син, баща му можеше да го направи престолонаследник, но не пожела. Да, знам, че това е Мартин, просто разсъждавам.
Харесвам, че отношенията на Ренира и Демън не са само захаросана любов. Демън е мъж, брат, чичо, любим, закрилник. Тя освен семейство и любима, е и най-безкръвния път за него към трона. Харесва ми как е смесено всичко.
При Алисънт и Визерис нямаше такова нещо, нежни чувства от двете страни в началото да, но после той изстина, а тя стана един озлобен и нещастен инкубатор.
За децата в схемата. Да, децата на Ренира са копелета, но това не значи, че нямат място на трона. Не баща им ще е крал, а майка им, те наследяват трона от нея, не от него. Ето я и съществената разлика с копелетата на Церсей. Те щяха да наследят трона от Баратеон, а бяха Ланистър. Тук децата са си Тарги. Проблем няма според мен.
Децата на Алисънт ги виждам като отровени от майка си.

# 508
Белите плащове щяха да спрат КК, не Демън. В Рицарят на 7-те кралства при битката 6:6 принц Белор напада Белите плащове защото знае, че няма да му отвърнат.
Алисън е кралица, кралска кръв по брак. Поведението на гвардията беше правилно. Показаха как Лорд командира даде знак на КК да не се намесва.
Несравними са нещата. В Рицарят Белите плащове се бият с мечове с човек от кралската кръв, като внимават да не го наранят. Битката може да свърши буквално всеки миг, дори без Белор да бъде победен.
Тук имаш кралица която размахва нож на престолонаследницата. Алисънт е кралска кръв само по брак, а Ренира е плът от плътта на Визерис, кръв от кръвта му и е обявен за бъдещ наследник. Самата концепция да вадиш оръжие пред владетеля е държавна измяна и е наказауема та ако ще Алисънт два пъти да е кралица. Отделно се създава опасност за живота на краля, ако не се намеси Бялата гвардия. това че Лорд Командира даде знак на КК да не се намесва може да е много яко на филм, но няма връзка с действителността. То и в  "Гладиатор" командирът на преторианците дава знак да не се месят; ама как си представяш в действителност живота на императора да е в опасност и преторианците да не се намесят? Впрочем  в Рицарят е казано, че Белите плащове не могат да нараняват човек от кралската кръв, но не е казано, че в кризисна ситуация някой от тях не може да хване Алисънт за ръката и да и избие ножа. Иначе какво излиза -  бялата гвардия стои и гледа как се колят от кралското семейство.

Последна редакция: пт, 07 окт 2022, 14:35 от Лорд Сняг

# 509
  • Варна
Да, децата на Ренира са копелета, но това не значи, че нямат място на трона. Не баща им ще е крал, а майка им, те наследяват трона от нея, не от него. Ето я и съществената разлика с копелетата на Церсей. Те щяха да наследят трона от Баратеон, а бяха Ланистър. Тук децата са си Тарги. Проблем няма според мен.
Децата на Алисънт ги виждам като отровени от майка си.
Копелетата нямат права, въпреки че краля/кралицата им е родител. АКО се разбере, но то беше въпрос на време.
То все едно Джендри да претендира за трона, защото е първороден на Робърт.

Общи условия

Активация на акаунт