Домът на Дракона (House of the Dragon), част от филмовата вселена на GoT - 43

• 24 800
  • 745
  •   1
Отговори
# 525
Излизат ми някакви статии, че актрисата, която играе порасналата Ренира била не бинарен човек и т.н. сега си обяснявам защо не им се получи въобще химията с Демън и гледа като робот. И все пак е актриса... би трябвало да може да изиграе всичко
Точно така е. Казала, че обича да играе жена.

# 526
  • Варна
Честно казано не мога да разбера защо смесвате сериала и книгите , при положение, че има теми и за двете. Отделно , защо трябва да е 1 към 1 всичко с книгите ? Какво толкова недоволствате и търсите под вола-телето ?!
Голяма работа , това е сериал, насладете се ! Неслучайно е фентъзи,където всичко е възможно .

Ако бяхме толкова добри , нямаше сега да сме само зрители , а щяхме ние да бъдем сценаристите Simple Smile

Подкрепям. И аз се дразня на непрекъснатото обсъждане на книгите тук. Някои не сме ги чели, нямаме и желание да ги четем.

# 527
И аз не съм чела книгите и най-вероятно никога няма да ги прочета. Наслаждавам се на сериала и толкова. Въпреки, че четох спойлери какво се случва в книгите и знам края... ама не мога да се въздържа даа не знам Joy

# 528
Съгласна съм, че мъжете са били по-подходящи за крале, за да водят войни начело на войската. А и не само - хубаво е някой, който разсъждава по-логично, а не се поддава на емоции да управлява. И обикновено мъжкия пол се справя по-добре в тази част.
Иначе е ясно, че в случая Хайтауър ще почнат войната, като не се подчинят на краля и ще е измяна. Просто разбирам и позицията им и в частност Алисънт - ставаш жена на крал, раждаш му дългочакан син и се оказва, че вече никой не му пука, понеже той е обявил любимата си дъщеря за наследница, въпреки че преди това винаги мъже са сядали на трона. И аз ако бях на нейно място, щях да се чувствам обидена и пренебрегната и да имам амбиции за повече. Да не говорим, че винаги майката си милее за нейното дете и има мераци то да се намести на най-високото място. И мъж да беше Ренира, пак щеше да и горчи.

# 529
  • Варна
Обсъждат се книгите в контекста на измислената от Мартин реалност с нейните правила, закони и обичаи.
Аз не бих могла да гледам с интерес нещо, което не ми е ясно защо е така и няма правила.
 Не че не мога да приема каквото ми сервират и да се приключи до там, но точно по тази тема съм фен и не мога просто да съм консуматор на каквото ми предложат. Вълнувам се. Simple Smile

# 530
Освен сравненията с книгите, настават страшни разправии за вестероска генетика и какво ли още не и фокусът върху сериала се губи.

# 531
Кой ще докаже, че бащата е незаконен? По въпроса законни ли са децата думата има само краля. А Ренира ще има два пъти думата, защото думата на майката би следвало да тежи повече от тази на бащата по въпроса от кого са децата.  Все още не съм чул мъж да ражда. За да се докаже обратното трябва да каже, че някой на калъп я е хванал със Стронг
Станис толкова време се бори да признаят децата на Робърт за незаконни и не успява да наложи виждането си.
Нищо не се е борил Станис. Намерил е съмишленици, събрал е доказателства. После двама от съмишлениците ги убиват и той бяга на Драконов камък откъдето обявява децата на Церсей и Робърт за копелета и започва войната.
П.С. Много ми е интересно Ренира като стане кралица как може да има държавна измяна, след като тя може да е само към  владетеля, но не и в обратна посока. Случай на Церсей не е релевантен, тя реално не седеше на ЖТ, а бе кралица-консорт на Робърт.
Ако децатата са от друг баща, статусът им е различен. Те са незаконни. Само законните деца имат право да наследяват. Сега, това с доказването не е лесно, но не е и невъзможно.

Така, така...думата на умрелите няма тежест, щом не са могли да я кажат докато са живи.
П.С. законността се определя от краля. Сега Визерис е крал и казал, че децата са законни. Утре ще е Ренира- кой ще смее да каже, че са незаконни? Кралят каже ли - това дете е законно - значи е законно и толкова.

обсъждат се книгите, първо защото това е филмова адаптация по книгите, второ жанрът е историческо фентъзи и реални  хора за прототипи

# 532
  • София
По повод валирианския език, Денерис заповяда на Дрогон "флаа", когато той я измъкна от арената.

Сега друга команда за летене?

Някой лингвист, нещо? 😂

Много хубаво ми звучи тоя език. "Дохерис" и в троновете беше "служа". Валар моргулис - Валар дохерис.

# 533
Ако се дразните от възможни спойлери, разбирам, но да се сравнява книгата и сценария е неизбежно и аз просто не мога да се сдържа. Отделно от това винаги някой помни по-добре от мен било книгата, било нещо от другия сериал и на мен ми е интересно да се актуализира информацията, също другите гледни точки са ми интересни. То иначе какво ще остане да се обсъжда.

# 534
  • Варна
Не, не е неизбежно. Не виждам защо трябва непрекъснато да се намесват книгите вместо да се обсъжда сериала, особено след като явно си има тема за въпросните книги. А ако нямаше написани книги и сериалът беше създаден по нечия фантазия, неописана в текст, с какво щяхте да сравнявате?

# 535
  • Варна
По повод валирианския език, Денерис заповяда на Дрогон "флаа", когато той я измъкна от арената.

Сега друга команда за летене?

Някой лингвист, нещо? 😂

Много хубаво ми звучи тоя език. "Дохерис" и в троновете беше "служа". Валар моргулис - Валар дохерис.
Има цял чаршаф по въпроса... Trollface
https://dothraki.com/2015/06/valahd/

# 536
Не, не е неизбежно. Не виждам защо трябва непрекъснато да се намесват книгите вместо да се обсъжда сериала, особено след като явно си има тема за въпросните книги. А ако нямаше написани книги и сериалът беше създаден по нечия фантазия, неописана в текст, с какво щяхте да сравнявате?
Ще сравняваме с елементарната логика. С книги или без, развитието с Ленор беше малоумно.
Иначе, когато един филм/сериал е правен по книга и то с голяма фен база зад нея, да, съжалявам, но няма как да няма сравнения. Наистина е неизбежно, справедливо или не. И когато отклоненията от първоизточника не са в полза на екранизацията, не може да не се отбелязва.

# 537
Наистина съжалявам, че се дразните. Просто споделих, че за мен е част от удоволствието.

# 538
Аз пък се радвам като споделяте как е било в книгата, въпреки че не съм я чела. Интересно ми е да разбера колко плътно се придържат. И ви разбирам, че е неизбежно да се сравнява. Аз съм така винаги, когато съм чела книгата и гледам екранизация.

# 539
Няма начин да не се обсъждат книгите и сериала едновременно.
Умирането/изчезването на Ленор например  е интересно решение само по себе си, от което възникват купища въпроси. Драгия зрител и уважаемия читател чакат да разберат, какво ще се случи с дракона му, с бракът на Ренира, с децата. Законни, незаконни и т.н.
Ако нямаше книги нямаше да знаем толкова много за драконите и за живота във Вестерос. Екранизацията не предоставя тази информация.
За мен двете са неизменно свързани и може би това е търсен ефект, затвърждаваш още повече интереса към продукцията.

Общи условия

Активация на акаунт