Домът на Дракона (House of the Dragon), част от филмовата вселена на GoT - 43

• 24 827
  • 745
  •   1
Отговори
# 540
  • Вестерос
Честно казано не мога да разбера защо смесвате сериала и книгите , при положение, че има теми и за двете. Отделно , защо трябва да е 1 към 1 всичко с книгите ? Какво толкова недоволствате и търсите под вола-телето ?!
Голяма работа , това е сериал, насладете се ! Неслучайно е фентъзи,където всичко е възможно .

Ако бяхме толкова добри , нямаше сега да сме само зрители , а щяхме ние да бъдем сценаристите Simple Smile
Защото като си чел и си си представял и всичко е имало логика, после като ти представят нещо, което не е ок, това дразни много. Справка след пети сезон на ГоТ.

# 541
  • София
По повод валирианския език, Денерис заповяда на Дрогон "флаа", когато той я измъкна от арената.

Сега друга команда за летене?

Някой лингвист, нещо? 😂

Много хубаво ми звучи тоя език. "Дохерис" и в троновете беше "служа". Валар моргулис - Валар дохерис.

Нали в предишния сериал и книгите обясняваха, че
Скрит текст:
гилдията на убийците (не им помня името) е създадена сред валирианските роби. Нормално е да ползват валириански.

# 542
“Дресьорите” на драконите също ли използват валериански?
Може би разбират само този език.

# 543
# 544
  • Варна
“Дресьорите” на драконите също ли използват валериански?
Може би разбират само този език.
Да, само във Валирия са можели да дресират дракони, съответно са им говорели на валириански.

п.П. спойлер
Скрит текст:
Ама като се има предвид, че после от всякакви прослойки станаха драконови ездачи, валирианския не е кой знае какъв фактор. Важна е кръвта и телепатичната връзка.

# 545
На мен ми харесва че в сериала се казват неща между редовете в книгата,така има повече яснота за някой неща.Надявам се да са решения на Мартин,а не измислици за рейтинг.И аз бих искала да не съм ги чела и да не знам,ама няма как.Вещерът така първо харесах сериала,после прочетох книгите и малко се разочаровах.

# 546
  • Варна
Копелетата нямат права, въпреки че краля/кралицата им е родител. АКО се разбере, но то беше въпрос на време.
То все едно Джендри да претендира за трона, защото е първороден на Робърт.

Не съм съгласен.
Егон публично обяви брат'чедите за копелета. Какво стана? Нищо. Защо? Краля каза друго!
Алисънт твърдеше същото ... Краля каза "Имах една кобила ... "
Как ще се докаже? "Силните" доказателства изгоряха и Ленор "умря".
Наобратно:
Рууз обяви Рамзи за Болтън и той го наследи!
Станис предлагаше на Джон да го направи Старк и да му даде Уинтърфелт.

Децата ще са копелета ако Краля каже така иначе режем езици!
И отново те НЕ СА наследници на трона!

# 547
Много много съм съгласна, с това което каза лорд Корлис  - историята помни имена, а не кръвта. И да са копелета, на кого му дреме... имат и дракони, и име. А другите и да са "чистокръвни", каква полза? Тези таргериени са като някакви нацисти и накрая са побъркани повечето, защото не е никак полезно да не смесваш кръвта, меко казано.

# 548
  • Варна
Не съм съгласен.
Егон публично обяви брат'чедите за копелета. Какво стана? Нищо. Защо? Краля каза друго!
Алисънт твърдеше същото ... Краля каза "Имах една кобила ... "
Как ще се докаже? "Силните" доказателства изгоряха и Ленор "умря".
Докато Визерис е жив, може да си стиска очите колкото си иска, а хората да сплетничат зад гърба му. Не са слепи все пак.
След смъртта му току-виж се намерили свидетели на прелюбодеянието, някой майстер с излседвания какви деца в кое семйство се раждат и т.н. зависи доколко силни са тези, които искат да докажат че децата са незаконни. И вече е въпрос на влияние и военна мощ кой ще надделее.

Наобратно:
Рууз обяви Рамзи за Болтън и той го наследи!
Станис предлагаше на Джон да го направи Старк и да му даде Уинтърфелт.
Всъщност крал Томен узакони Рамзи като наследник на Болтън, Рууз е само лорд и не може да узакони собственото си копеле за наследник. Но тук става въпрос за друго. Рууз няма други преки наследници, затова му се позволява да узакони копеле. И пак повтярям че е нужно изрично кралско одобрение.
Станис по същия начин, нищо че е самозван крал. Вярваше че има правото да узакони Джон като Старк.

Децата ще са копелета ако Краля каже така иначе режем езици!
И отново те НЕ СА наследници на трона!
Кой не е наследник на трона? Ако Ренира е престолонаследница  - най-големият й законен син е наследник  на трона. Т.е. може да е Джекерис, а може да е първия й син от законен брак.

Много много съм съгласна, с това което каза лорд Корлис  - историята помни имена, а не кръвта. И да са копелета, на кого му дреме... имат и дракони, и име. А другите и да са "чистокръвни", каква полза? Тези таргериени са като някакви нацисти и накрая са побъркани повечето, защото не е никак полезно да не смесваш кръвта, меко казано.
за съжаление ако започнат твърде да се смесват Таргариените ще загубят основното си преимущество - драконите. И няма да се различават от останалите и тогава може би някой ще оспори властта им.

Те са покорили Седемте кралства с огън и кръв и кралете на тези кралства не са го забравили. Докато имат дракони имат голямо предимство, ако нямат .. са уязвими.

Последна редакция: пт, 07 окт 2022, 22:47 от Хексе

# 549
Джони какво историческо фентъзи те гони...
По скоро е сбирщайн

# 550
Защо да си изгубят драконите, ако се смесват?  Ще се водят Таргериен, ще говорят валериански, ще използват драконите, просто ще смесят малко етноса/кръвта, защото иначе всички ще се раждат психично болни, с хиляди малформации и отклонения. Очевидно в епохата на Гот бяха изгубили и драконите..... и се бяха затрили. Завоеванието е едно, но после да задържиш земята и хората, които се развиват се изисква да сменяш и подхода, когато е необходимо, ако искаш да си запазиш позициите.

# 551
Защо да си изгубят драконите, ако се смесват?  Ще се водят Таргериен, ще говорят валериански, ще използват драконите, просто ще смесят малко етноса/кръвта, защото иначе всички ще се раждат психично болни, с хиляди малформации и отклонения. Очевидно в епохата на Гот бяха изгубили и драконите..... и се бяха затрили. Завоеванието е едно, но после да задържиш земята и хората, които се развиват се изисква да сменяш и подхода, когато е необходимо, ако искаш да си запазиш позициите.
Явно, защото колкото по-чиста е кръвта, толкова по-вероятно да си драконов ездач. А иначе защо са изгубили драконите, мисля че този сериал по-натам ще даде обяснение.

# 552
  • Вестерос
Нова снимка

# 553
Уау колко готическа снимка... Heart Eyes  викингско-готическа картинка.

И една за другия отбор, обожавам тези свещи........... каква атмосфера!

# 554
  • Варна
Защо да си изгубят драконите, ако се смесват?  Ще се водят Таргериен, ще говорят валериански, ще използват драконите, просто ще смесят малко етноса/кръвта, защото иначе всички ще се раждат психично болни, с хиляди малформации и отклонения.
Защото валирианската им кръв ги свързва с драконите. Като започнат да се смесват, все повече родове ще имат "драконова кръв" и ще могат да яздят дракони . Таргариен са пришълци в Седемте кралства и са ги завзели с война, просто защото са имали дракони, задържали са короната защото са имали дракони. Когато загубят предимството си, могат да загубят и короната.

Общи условия

Активация на акаунт