Домът на Дракона (House of the Dragon), част от филмовата вселена на GoT - 43

• 24 772
  • 745
  •   1
Отговори
# 555
  • Варна

Докато Визерис е жив, може да си стиска очите колкото си иска, а хората да сплетничат зад гърба му. Не са слепи все пак.
След смъртта му току-виж се намерили свидетели на прелюбодеянието, някой майстер с излседвания какви деца в кое семйство се раждат 1* и т.н. зависи доколко силни са тези, които искат да докажат че децата са незаконни. И вече е въпрос на влияние и военна мощ кой ще надделее.

Всъщност крал Томен узакони Рамзи като наследник на Болтън, Рууз е само лорд и не може да узакони собственото си копеле за наследник. Но тук става въпрос за друго. Рууз няма други преки наследници, затова му се позволява да узакони копеле 2*. И пак повтярям че е нужно изрично кралско одобрение.
Станис по същия начин, нищо че е самозван крал. Вярваше че има правото да узакони Джон като Старк.

]Кой не е наследник на трона? Ако Ренира е престолонаследница  - най-големият й законен син е наследник  на трона. Т.е. може да е Джекерис, а може да е първия й син от законен брак. 3*

1* След смърта му Кралица е Ренира и тоя майстер няма да е без език, а печен на драконов огън.

2* Узаконено копеле е наследник. И сама признаваш, че всичко е по волята на краля. А кучетата какво ядоха? Преки наследници! Dizzy Face

3* Тук не се изразих точно. Джакерис не е престолонаследник. Може да е първо дете, но докато Ренира като кралица не го обяви за престолонаследник е само принц. А до тогава има много време.
Аз мисля, че Визерис избра Ренира заради по-чистата й кръв и Пророчеството. Затова мисля и че Ренира потърси чичо си - по чиста кръв. Кинжала пак се появи в последната серия, Случайно?

ПП Като стана въпрос за последната серия, Бялата гвардия изобщо не е толкова статична колкото се твърди.

Последна редакция: сб, 08 окт 2022, 08:28 от Веско-Варна

# 556
  • Варна
1* След смърта му Кралица е Ренира и тоя майстер няма да е без език, а печен на драконов огън.
Ако е на удобно за печене място. Simple SmileНе случайно Станис замина за ДК и оттам обяви децата на Церсей за копелета. Оттам и раздора и оспорването на короната. И като нищо можеше да спечели, ако не беше Тирион с неговия адски огън.

2* Узаконено копеле е наследник. И сама признаваш, че всичко е по волята на краля. А кучетата какво ядоха? Преки наследници! Dizzy Face
А така. А ти признаваш, че кучетата са яли преки наследници. Защо са ги яли? Защото имат повече права от узаконено копеле.

3* Тук не се изразих точно. Джакерис не е престолонаследник. Може да е първо дете, но докато Ренира като кралица не го обяви за престолонаследник е само принц. А до тогава има много време.
Не е така. Автоматично Джекерис се води престолонаследни, като принц Джордж в Англия да речем - баща му Уилям още не е крал, но Джордж е също престолонаследник в линията.
Аз мисля, че Визерис избра Ренира заради по-чистата й кръв и Пророчеството. Затова мисля и че Ренира потърси чичо си - по чиста кръв. Кинжала пак се появи в последната серия, Случайно?
Не разбирам за какво говориш? Кога Визерис е избирал Ренира? Той я обяви за наследник, когато още нямаше други деца.

И да не досаждаме съвсем, една наскоро излязла новина. Очаква се сериала да не приключи с Танца на драконите, а да продължи историята на Таргите. /та нищо чудно и до Блекфирите да стигнем/ та всичко зависи от рейтингите.

# 557
Хубава новина.

Watching, not reading Simple Smile

# 558
  • Варна
Не разбирам за какво говориш? Кога Визерис е избирал Ренира? Той я обяви за наследник, когато още нямаше други деца.

И да не досаждаме съвсем, една наскоро излязла новина. Очаква се сериала да не приключи с Танца на драконите, а да продължи историята на Таргите. /та нищо чудно и до Блекфирите да стигнем/ та всичко зависи от рейтингите.

[/quote]
Можеше да обяви друг наследник когато му се роди син, но не го направи.

За продължението, както за това дали ще има Дерон мисля, че си оставят опция в случай че направят много пари от сериала и могат да реинветсират. Но колкото и да са наивни Пръстените ще откраднат приходи ...

# 559

трябваше и беше редно
(вероятно) нямаше да спести войната, но щеше да бъде по-... хм.... еднозначна

"пръстените" не коментирам, защото трябва да плача с огромни солени сълзи

# 560
  • Варна
трябваше и беше редно
(вероятно) нямаше да спести войната, но щеше да бъде по-... хм.... еднозначна
Единственият далновиден ход, който трябваше да направи и да предотврати войната беше да ожени Ренира и Егон.
Така го посъветва и Ръката му. Не стана ясно защо прояви упоритост тогава.

# 561
Ренира щеше ли да се въздържи да се опложда преди Егон да стане годен?

От къде Алисънт знаеше, че Ленор все пак опитва и не се получава?

# 562
  • Варна
Ренира щеше ли да се въздържи да се опложда преди Егон да стане годен?

От къде Алисънт знаеше, че Ленор все пак опитва и не се получава?
Eстествено че щеше да се въздържи. Контрацепцията във Вестерос е много сигурна.
Алисънт сигурно си има шпиони, няма как без тях в един дворец.

# 563
Да бяха почнали от Завоевателя тогава. Фен съм на блекфирския сюжет, но според мен Егон Завоевателя ще има повече успех на екран. И прогнозирам, че ще се спрат на него след Танца, ако продължат да филмират Таргите.

# 564
  • Варна
Да бяха почнали от Завоевателя тогава. Фен съм на блекфирския сюжет, но според мен Егон Завоевателя ще има повече успех на екран. И прогнозирам, че ще се спрат на него след Танца, ако продължат да филмират Таргите.
И това може да стане. Зависи колко бъдеще има сериала. Ще стигнат донякъде след танца, после, когато на хората им залипсват драконите, може да направят връщане във времето от Егон, а защо и не от първите Тарги заселили се на Вестерос - до момента в който почнаха - избора на Визерис пред Ренис.

# 565
  • Варна
Единственият далновиден ход, който трябваше да направи и да предотврати войната беше да ожени Ренира и Егон.
Така го посъветва и Ръката му. Не стана ясно защо прояви упоритост тогава.
Единственият далновиден ход, който трябваше да направи е да нахрани дракон с Ото Хайтауър в момента в който го уволни. Smiling Imp
Зелени нямаше да има .... само кафеви! Joy

# 566
  • Варна
Звучи забавно но Хайтауър са силен род. Той самия спи с Хайтауър, майстерите, които го лекуват са обучавани в Цитаделата на Хайтауър. Убийството на Ото пак е предпоставка за война.

# 567
  • Варна
Родът Уент също е бил знатен, но разсъждавате като лорд лейди Уент. Но рода Таргериан са Дракони, те се хранят с лордове .... питайте лейди Ройс от Рунически камък. Wink

# 568
  • Варна
Родът Уент също е бил знатен, но разсъждавате като лорд лейди Уент. Но рода Таргериан са Дракони, те се хранят с лордове .... питайте лейди Ройс от Рунически камък. Wink
Нали, нищо чудно че Хайтауър са посветили доста време и усилия да се отърват от драконите.

# 569
Ако красотата можеше да спаси света и да спечели.... Ренира нямаше да има абсолютно никакъв шанс. Тази актриса дори няма присъствие. 

Общи условия

Активация на акаунт