Домът на Дракона (House of the Dragon), част от филмовата вселена на GoT - 43

• 24 584
  • 745
  •   1
Отговори
# 660
  • Варна
Визерис мислеше, че говори с Ренира във финалната сцена, защото каза "нали ме попита, дали вярвам" (или нещо такова). А Ренира го попита по-рано в серията, дали наистина вярва в съня на Егон за огън и лед и го молеше да й помогне. Тогава той не й отговори.
Няма такова нещо в книгите. По-скоро е решение на сценаристите да направят препратка към ГоТ

П.П.
Сега се сетих, че правят препратка и към преродения в Обещания принц  Азор Ахаи. Мисля, че в писмения материал не става ясно откога Таргите започват да вярват, че ОП ще е от техния род. Възможно е и Егон да е сънувал. За първи път изрично са писали да се споменава, че  на бащата на Дани -  Ерис, са предсказали че ОП ще е негов наследник.

Последна редакция: вт, 11 окт 2022, 00:29 от Хексе

# 661
Eпизодът е много въздействащ, но имам забележки
Скрит текст:
конкретно за Корлис - в книгите той остава жив и е двигател на подкрепата за Ренира. Тук се получи тъпо, Ренис няма този авторитет, и съвсем не е сигурно, че лордовете биха я последвали в гражданска война.
Ако Ленор можехме да го прескочим, това с Корли беше тъпотия на квадрат. Но пък появята на Визерис разбърка плановете на Хайтаурите.
иначе за играта на актьорите
Скрит текст:
Ренис - божествена с всеки епизод ми става по-любима, надявам се пак да я видим скоро в друг сериал
Алисънт  -и тя играе добра, всеки път си казвам, че не мога повече да я намразя и всеки път я намразвам повече. Същото се отнася и за баща й.
Визерис -  направили са го досущ като мумия. Хареса ми, заприличал бе на владетеля от Небесно царство с маската на фараон. Актьора играе доста добре.
Деймън - развалиха му образа. Прекалено студен и пресместлив изглежда сега, същото се отнася и за Ренира. Е, да пророни и някоя друга сълза, но актрисата ми е твърде студена. Като видя баща си трябваше да се вцепени от ужас как изглежда, а тя играе сякаш за нея е ежедневие да вижда разпадащи се хора.
Емонд играеше добре и преди, сега ми хареса също. Малко думи, но пък показа точна преценка да избере момента.
И с тая пиратска превръзка. Заприличал е изключително на Деймън, даже не знам дали един актьор не играе двете роли?. Не съм гледал каста.

Последна редакция: вт, 11 окт 2022, 00:30 от Лорд Сняг

# 662
Визерис мислеше, че говори с Ренира във финалната сцена, защото каза "нали ме попита, дали вярвам" (или нещо такова). А Ренира го попита по-рано в серията, дали наистина вярва в съня на Егон за огън и лед и го молеше да й помогне. Тогава той не й отговори.
Няма такова нещо в книгите. По-скоро е решение на сценаристите да направят препратка към ГоТ

Това с препратката е ясно, че е умишлено сложено. Въпросът е, че мислейки Алисънт за Ренира, Визерис несъзнателно направи голяма грешка като й каза всичко това. Дори, ако не бъркам, спомена нещо за обединяване на кралствата и "ти си този човек". А това окончателно накара Алисънт да помисли, че тя е тази, която трябва да се бори за сина си и възкачването му на трона.
Абе.. тъпо се получи, но иначе щяха да си стиснат ръцете и да приключим дотук.

# 663
  • The point of no return
Това обаче вътрешно я мъчи и не й дава мира и затова и се е обърнала към религията, един вид
хем да успокои съвестта си, хем да може да се откупи за всичките си грехове.

Абсолютно! Убедила съм се и от реала, че много религиозните, не им е чиста работата или поне на тези които парадират с религията. На думи са много смирени и вярващи, обаче идва момент, в който ти забиват такъв нож в гърба, че се чудиш възможно ли е религиозен човек да е толкова безскрупулен и злобен. И Алисънт е точно такава, прегърнала религията и се крие зад нея, за да си чисти съвестта и спи една идея по-спокойно. Според мен отрови слугинята.

Висерис си мислеше, че Ренира е до него и й напомни за пророчеството, за което й беше казал преди много години, че обещаният принц Тарг, ще спаси света от злото, което ще дойде от Север.

Много ми хареса роклята на Ренира.

# 664
Сцената с короната между другото не е по сценарий, короната пада случайно от Пади и Мат Смит я вдига и слага на главата му, без да излиза от образ и без да спират снимките. Заснели са след това и нормално сцената и е имало и тост от Деймон на масата, но са решили във финалния едит да махнат тоста и да оставят само падането като по силен момент.

Последна редакция: вт, 11 окт 2022, 00:57 от Drama Llama

# 665
  • Русе
Джон, Корлис ще си е жив и здрав (или жив и оздравяващ), не се притеснявай за него. Независимо какви адаптации правят занапред, човекът е от важните персонажи и определено няма да го убият извън кадър.

Колкото до Корлис в книгите,
Скрит текст:
там наистина е жив и в началото подкрепя Ренира, но след смъртта на Ленор така и не провъзгласява свой наследник. Всъщност Ренира иска да се наложи вторият й син да бъде официално обявен за наследник на Корлис въпреки неговото нежелание и едва тогава другите Велариони се оплакват пред краля и губят езиците си. Всъщност по-късно изнамира двете момчета, уж копелета на обратния Ленор, а предполагаемо негови собствени, и ги обявява за свои наследници само и само владенията му да останат в ръцете именно на рода Веларион, а не да отидат при уж ленорските деца на Ренира. И когато Ренира пожелава да ги убие, отново избира кръвта си пред нея и черните.

Тази промяна с историята, дето помнела някакво величие и това му било по-важно от собствената му кръв и рода, е тотално обръщане на героя и поредната идея на сценаристите тук да избелят имиджа на Ренира като по-добра и благоразумна.

# 666
Здравейте, чета с голям интерес всичко написано по сериала. Не съм чела книгите, но направо не издържам да разбера кой ще седне накрая на трона. Моля споделете кой ще спечели голямата касапница, която предстой. Дано да е Ренира.😁

# 667
Здравейте, чета с голям интерес всичко написано по сериала. Не съм чела книгите, но направо не издържам да разбера кой ще седне накрая на трона. Моля споделете кой ще спечели голямата касапница, която предстой. Дано да е Ренира.😁

Бран сакатия 😁

# 668
Коронис доста неща вече пипнаха, образа на Корлис тотално го подмениха. Няма да се изненадам
Скрит текст:
ако решат че Ренис е достатъчна да води войната.
Иначе за Деймън не знаех, че е непланувана сцена,
Скрит текст:
но много добро включване на Мат Смит. За ми изглеждаше човечен, сякаш му пука за брат му, а не е гола амбиция

Алисънт беше наясно, че има предвид Ренира.  тя не знаеше нищо за никакъв сън, целият разговор й бе непотятен.
Не ми хареса Джофри на някакъв гей ми заприлича   -  млечнобяла кожа и коса, без никакъв косъм по себе си, и му показаха голото дупе- Като някакъв елф -гей изглеждаше. Виж Емонд бе мъжествен с тая превръзка.

# 669
  • Русе
Важен е Корлис, един е той. Освен това има и кастинг значение за представяне на малцинствата, което е провокирало и външната му промяна. Обзалагам се на пет шишарки, че има да го гледаме още дълго време Simple Smile

Ако им потрябва допълнителен силен женски персонаж в ролята на предводител, могат да включат лейди Арин. С радост ще гледам как ще свие сармите на Демън заради първата му жена.

# 670
Цитат на: Drama Llama
link=topic=1485967.msg45414875#msg45414875 date=1665438687

Бран сакатия 😁

Аз наистина бях сериозна. 😁😁

# 671
  • София
Изгледах епизод 8. Топ епизод!
Имаме една постоянна възходяща градация, което е най-хубавото нещо.
Невероятна актьорска игра в един много въздействащ емоционално епизод.
На кого му трябва безцелен екшън при такъв сценарий и игра? 🙂

9.5 от 10!

Останаха 2 епизода до финала. Следващия предполагам ще е за погребението на Визерис и над това ще се наблегне основно + обтягането на отношенията между черни и зелени. Войната ще избухне в средата или края на последния епизод и поне цялата първа половина на сезон 2 трябва да е само война и битки, защо не и целия сезон... Но, не знам дали ще им стигнат парите, защото нека си го кажем откровено. Дори и в епоси като Смело сърце ; Гладиатор ; Бен Хур ; Троя и т.н. битките са максимум 1 час. Много скъпи излизат...
''Пръстените на Силата'' на Амазон е с рекорден бюджет в историята, ама аз екшън в този първи сезон почти не видях. Сигурно се пазят парите за великата битка в края на втората епоха, преди началото на третата с 'геройството на Исилдур' ама то това трябва да е финалът на цялата им сага, хаха, а нали имат 5 сезона обявени...

Та не знам сега каква ще е правилната тактика на HBO с това шоу, мхм? А въздушни батални сцени с огнедишащи дракони ще е УАУ, но и много, много скъпо, ако се търси истински реализъм, а не скапан и евтин CGI.

Но да се върна на епизода:

Изключителен Пади Консидайн! Ако не му дадат Еми, не знам просто. Уникален!

Юън Митчъл, уау, каква осанка, какво присъствие. Дори засенчи Демън за един кратък миг, майко мила. И сякаш си имаме Демън 2.0, ама едно към едно са. Да не му е син?

Рис Айфънс. Малко думи, но вижте му мимиките, играта с лице и тяло. Уникално присъствие.

Оливия Кук. От едната крайност в другата. Колко умело се видяха всички промени у нея. Добротата запратена някъде дълбоко в нея и едновременно с това, решителността и покварата от опита, който вече има.

Най-великия момент бе когато зомбито а.к.а. Визерис влезе в залата и шока изписан на лицата на всички.
Оскарова сцена! 💀
И накрая си отиде в покой. Още когато бе на стола и видя всички как танцуват и се веселят и му стана драго, миг преди да изпадне в неговото си състояние. Накрая видя Ема и си отиде щастлив и в мир!
Категорично за мен той е много добър съпруг и баща, но колкото и да го харесвам, не е добър Крал! Един добър владетел трябваше много по-решително да се погрижи за своето наследство, ако трябва и с твърда ръка, но той избра да си затвори очите и като кон с капаци да не предприеме нещо по-решително. И реално с бездействието и малодушието си, Визерис закопа Таргариените в перспектива, защото след края на Танцът те значително отслабват като сила и влияние и бунтът на Робърт години по-късно е следствие на всичко това.

Алисънт. Ами не мога да и простя това което стори с Даяна. Според мен и даде парите, за да я успокои и после я отрови, а не и даде лунен чай. А парите лесно ще си ги вземе и всъщност изобщо не са от значение, не знам защо изобщо ги споменах. Хм, може и да е купила мълчанието и все пак, ама пък откъде да е сигурна, че Даяна няма да се напие и развърже езика в някой бар? На 95% си я уби според мен. За това бе толкова тъжна, за малко да ревне и също така после за това бе толкова жестока с думите си към Егон и толкова кахърна с Хелена, когато тя питаше за прислужницата.
Втора Церси няма как да подкрепям, така че вече съм в отбор, всички са маскари! Абдикирам от зеленото, но все пак няма да ги предам, обличайки черното. 😜 А и Емонд ми е новия любимец, таа ще видим, ще дебна от засада евентуално пак да нахлузя зеленото, хаха.
Не, майтапя се хора. Не мога да подкрепям откаченяци, инцести и убийци. А и аз никога не съм бил фен на Таргите, та всъщност ще рупам пуканки и ще гледам зрелището. Аз съм си Старк до мозъка на костите!
И прословутото им пророчество претърпява провал, защото не Денерис спаси хората от бродниците.
Родиха се в огън, в огън си и отидоха. Толкова за Таргите. И песни ще се пеят за Джон, Аря и Бран. Не за тях. 😈

За края на епизода. Аз го изтълкувах така. Визерис мислеше, че говори с Ренира, а споменатия Егон, не е синът им, а 'Завоевателя' Не знам как не се усети Алисънт. Ама някои хора чуват само това което искат да чуят...

Имам питане към челите книгите. Там има ли подобна сцена? Защото ако няма, това е трик на сценаристите, да измислят някакво оправдание пред Алисънт, за това че ще тръгне на война. Едн вид и нея не я показват чак токова лоша и черна. Но постъпката и с Даяна остава, бляк. Не мога да я оправдая, въпреки че е най-логичната за вселената на Вестерос и за нравите в онези години (то така е било и в историята, такива като Даяна никой не ги е жалил, то и сега се убиват хора, попаднали в лошия момент на лошото място).

Чакам с нетърпение епизод 9.

# 672
  • Русе
Аз наистина бях сериозна. 😁😁

Ще кажа единствено, че бъдният владетел на трона след войната присъства в този епизод Wink
Писах ти на лично кой точно е той, за да не се спойлне на някой друг.

Имам питане към челите книгите. Там има ли подобна сцена?

Не. За мен беше да покажат временно Алисънт в добрата й, стара версия. И след това използваха тази сцена като повод пак да се обърнат нещата към военен конфликт.

Иначе в книгите Визерис има определени здравословни проблеми като задух и затлъстяване, които май са му основните. Няма проказа или каквото там гледахме. Умира в съня си на около 50 години от нещо рязко, тип инсулт/инфаркт. Една вечер си играе с внучетата (от Егон и Хелена), когато му призлява и ги отпраща по стаите, за да си легне. Повече не се събужда. Всъщност ето официален арт на последната му вечер.

Показаните до него са Хелена и трите й деца.

Последна редакция: вт, 11 окт 2022, 01:42 от Koronis

# 673
  • Варна
Аз съм си Старк до мозъка на костите!
И прословутото им пророчество претърпява провал, защото не Денерис спаси хората от бродниците.
Родиха се в огън, в огън си и отидоха. Толкова за Таргите. И песни ще се пеят за Джон, Аря и Бран. Не за тях. 😈
ОП е Джонката, не Денерис. Тъй казва Регар. Пък ако направят и сериал за него как държи Другите на север съвсем ще пасне. Simple Smile

Имам питане към челите книгите. Там има ли подобна сцена? Защото ако няма, това е трик на сценаристите, да измислят някакво оправдание пред Алисънт, за това че ще тръгне на война. Едн вид и нея не я показват чак токова лоша и черна. Но постъпката и с Даяна остава, бляк. Не мога да я оправдая, въпреки че е най-логичната за вселената на Вестерос и за нравите в онези години (то така е било и в историята, такива като Даяна никой не ги е жалил, то и сега се убиват хора, попаднали в лошия момент на лошото място).

Писах вече, няма. Там по-скоро се намеква, че тя е отровила Визерис.

# 674
Няма такава сцена. Тежкото умиране на Визерис въобще не е описано с такива детайли. В целият епизод почти нищо не е според книгите м, мисля че и сцената с Даяна е сред тях. както и цялата сцена на масата, а преди това в тронната зала.
Относно Даяна-
Скрит текст:
и за мен я отрови Кутрето в ГоТ-книгите бе казала, че не можеш да имаш доверие никому, един ще те продаде за пари, друг под принуда. В случая Даяна бе казала на цели трима души, можеше да каже на още триста тридесет и трима
.

Общи условия

Активация на акаунт