Оцветяване на миниатюрни фигурки и т.н.

 • 2 504
 • 7
 •   1
Отговори
 • Мнения: 3
Повече от година търся човек за оцветяване на миниатюрни фигурки, досега с нулев успех... Изрових България - не, не и не! Никой ли не го прави, никой ли няма опит в тази насока - не знам, но като последна инстанция (уважавана и доказала се!) се обръщам към вас в БГ Мама.

Фигурките са 6, от излят метал (вероятно алуминий), с височина 26 - 28 мм (мащаб 1:64) и изобразяват част от екипажа на стар платноход (HMS Fly, 1776 - 1802) в различните си функции - капитан, боцман, матроси, рулеви и т.н. Всяка от тях е различна и в позиция, отразяваща нейните задължения - капитанът наблюдава останалите, моряк се катери по мишият трап на въжетата, друг работи седнал на палубата и т.н. Всяка фигурка е със съответното характерно облекло за нейните функции (и за споменатият период!) и всяка отливка отразява коректно това.

Ще намеря ли между вас някой, който да ми помогне с това или да търся оцветители в чужбина?

Поздрави!

# 1
 • Мнения: 4 101
Търсете форуми или фейсбук групи за Warhammer, там повечето оцветяват. Зависи от качеството, което желаете и достоверността на цветовете на униформите, като вероятно ще се наложи да обясните подробно какъв цвят е всеки детайл, защото там оцветяват друг стил фигури. Не мисля, че ще намерите специалист по историческо оцветяване в България, ако реализмът и историята ви са важни - от сега се насочете навън, но си пригответе доста пари. Иначе за нереално представяне сме предостатъчно хора в България Simple Smile

# 2
 • Мнения: 3
Обезкуражаващо и тъжно... Парите са последното, за което мисля в случая, истински тъжното е, че липсват знания и възможности.

# 3
 • Мнения: 449
И аз ще кажа същото, питайте в Warhammer групите. Има хора, които са наистина много добри, но както и по- горе е казано друга тематика са фигурките, които оцветяват, а и са друг материал.

# 4
 • Мнения: 4 101
Обезкуражаващо и тъжно... Парите са последното, за което мисля в случая, истински тъжното е, че липсват знания и възможности.
Тъжно, не тъжно - такава е държавата. Оцветяването е скъпо хоби, ако иска човек да се занимава на високо ниво с него. Не е и много разпространено, както казах - предимно в специфични групи по интереси (в случая вселената на Warhammer си е заплюла тази ниша и предлага голямо разнообразие на материали и фигури за оцветяване, в сравнение с всички останали жанрове) За такива специфични хобита е нормално да няма много хора, които ги практикуват, особено в малка държава.

# 5
 • Мнения: 13 073
Ако питаш в художествените училища и академии?

Скрит текст:
Хайде сега държавата виновна, че някой не може да си намери специфичен художник. Малко по-леко с охулване на държавата. Крайно дразнещо.

# 6
 • Мнения: 4 101
Няма се предвид държавата е виновна, е че е малка страна, това хоби е специфично, няма много такива хора. В голяма държава с много население има по-голям шанс за тесни специалисти с подобно хоби.

# 7
 • Мнения: 3
Реакцията и отговорите ви са ми безкрайно полезни (въпреки тъгата), благодаря ви много! Ще последвам съветите ви, а ако на някой хрумне още нещо - ще посещавам Форума всеки ден.

Хубава вечер на всички!

Допълнение от днес, 30.09: Благодаря ви, Drama Llama и dandan1! Вашият съвет за Warhammer проработи перфектно, намери се човек който ще се заеме с фигурките, независимо от различията в темата. Подробностите и спецификата ще уточним, важното е, че има кой да го направи!

Дълбок поклон, много ме зарадвахте!

Последна редакция: пт, 30 сеп 2022, 17:43 от Поклонник

Общи условия

Активация на акаунт