За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 29 445
  • 738
  •   1
Отговори
# 315
  • Sofia
Вие сте "ужасни"! Добре, че генът все още ме пази от надебеляване - откак ви чета, вкъщи все има нещо за похапване мимоходом... А сега и лемингтъни, за чието съществуване дори не подозирах до преди минути! Дано ме домързи, дано!
Складирам идеята за някой повод и това е, похапването е между храненията и еднократно. - парче шоколад, някоя или друга ядка или плод/зеленчук.

# 316
Почти същата рецепта и аз я имам в един стар тефтер на мама и е точно със заглавие "Лемингтъни". Какаовият сос, в който се потапят е по-рядък от ганаша и попива леко в квадратчетата и сладките не стават сухи. А и преди 35-40 години такова нещо като ганаш не беше известно тук, та нашите баби и мами са импровизирали.

# 317
Скрит текст:

Прилича ми на вариация на този сладкиш.

уникална книга с отлични рецепти!
Пусто любопитство Blush , коя е книгата?

# 318
  • Русе
Скрит текст:
Скрит текст:

Прилича ми на вариация на този сладкиш.

уникална книга с отлични рецепти!
Пусто любопитство Blush , коя е книгата?

Първата книга, отдясно наляво. Стр. 43

# 319
  • Sofia
И аз имам подобна на тази рецепта с кокосово какаовите кубчета,много са вкусни 😋
Моите са 👦🏿🧒🏿👨🏿с 🥥 🙄
Скрит текст:

# 320
  • под тепетата
Редактирам се, че четенето в друсащ автобус явно е през ред. Тази вдясно имам аз.

Последна редакция: ср, 19 окт 2022, 16:57 от bilqna_69

# 321
Аааа, моята книга е друга. Simple Smile Но пак е вкусна. Шрифтът е същия- това ме обърка.

# 322
Благодаря Ви💐
И двете ги имам ....но скоро не съм ги отваряла

# 323
Аааа, моята книга е друга. Simple Smile Но пак е вкусна. Шрифтът е същия- това ме обърка.

Със тази книга навремето се учих да готвя...много са лесни и сполучливи рецептите!

# 324
  • в сърцата на децата <3
Замислихте ме къде ли съм забутала "Какво да сготвя когато мама я няма" 😂 Подарих я на съпружието когато заживяхме заедно... Не се научи да готви де 🤣🤣🤣

Иначе имам завещани от бабата на мъжа доста готварски книги, включително една за обществено хранене и промишлено консервиране, кога ли ще остане време да ги сканирам...

# 325
  • Русе
Скрит текст:

Със тази книга навремето се учих да готвя...много са лесни и сполучливи рецептите!

Те са цяла поредица от книги, с много сполучливи рецепти. Някои от тях, които притежавам.

# 326
  • под тепетата
От "Какво да сготвим , когато  мама я няма" си правя ашурето. Рецептата е страхотна!
Скрит текст:

# 327
  • в сърцата на децата <3
Ей, урочасахте ми сладкиша 😂😂😂 Забравих рома в крема (през цялото време бутилката стои до касеролата с крема!!), не ми стигнаха кокосовите стърготини... Добре, че по някое време опитах едно парче, та долях ром и имам запаси кокосово брашно и закърпих и тази "дупка" 🤦 Утре ще стане ясно колко точно е зле с брашното, в краен случай ще пратя само тези със стърготините (които пък са без ром...) Абе отдавна не бях успявала така да прецакам храна 😂

# 328
Ей, урочасахте ми сладкиша 😂😂😂 Забравих рома в крема (през цялото време бутилката стои до касеролата с крема!!), не ми стигнаха кокосовите стърготини... Добре, че по някое време опитах едно парче, та долях ром и имам запаси кокосово брашно и закърпих и тази "дупка" 🤦 Утре ще стане ясно колко точно е зле с брашното, в краен случай ще пратя само тези със стърготините (които пък са без ром...) Абе отдавна не бях успявала така да прецакам храна 😂
Кокосовите стърготини можеш да замениш с настърган шоколад или със смлени орехи.

# 329
  • München, Deutschland

Тук сте кулинари, които са виждали всичко. Дали знаете какво е оригиналното име на тази рецепта от маминия тефтер?
Писана е преди поне 35 години, питала съм и Нели (чиято явно е рецептата) - при нея е записан с името на друга жена, от която е взета. А сладкишът е разкош, ще го правя днес за колегите на съпружието (гадни късметлии 😆) и се присетих да ви питам Simple Smile

Сноу, благодаря за рецептата, спретнах я, само захарта за глазурата намалих по наш вкус. Много ни харесва. 😃 Баба го нарязваше този сладкиш и го заливаше отгоре, кокос не помня имало ли е, но се казваше Жадната монахиня или Ненаситната калугерица. 😃

Правих в неголяма тавичка и се надигна по средата повечко и понеже не махнах крайчетата, а ползвах всичко, не са еднакви парченцата. Не съобразих да снимам в разрез, но и утре е ден. 😃

Общи условия

Активация на акаунт