За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 29 387
  • 738
  •   1
Отговори
# 420
  • Sofia
хора, дайте идеи какво да направя 2 литра леко пресечено мляко. извара не искам, по-скоро да го вложа в нещо, но е много. едни палачинки ще направя, но друго?
На твое място, ако не получа по-добри предложения, в крайна сметка бих пробвала какво ще стане с идеята за сирене Панир, което много харесваме - лимонът се добавя след като заври млякото.

Кори за лазаня могат и да се мокрят, но канелоните са съвсем друго нещо... трябва да са сухи, за да се напълнят.

# 421
Здравейте,
Отново да питам - мога ли да ползвам боровинков плод от компот,като плънка за мъфини или кекс?
Притеснява ме дали няма да овлажни тестото отвътре.
Благодаря!

# 422
  • Sofia
Здравейте,
Отново да питам - мога ли да ползвам боровинков плод от компот,като плънка за мъфини или кекс?
Притеснява ме дали няма да овлажни тестото отвътре.
Благодаря!
Ако ги изцедиш добре предварително... но ако не е наложително да ги ползваш...

# 423
  • в сърцата на децата <3
хора, дайте идеи какво да направя 2 литра леко пресечено мляко. извара не искам, по-скоро да го вложа в нещо, но е много. едни палачинки ще направя, но друго?
Можеш да замениш половината течност за хляб с прясно мляко, нищо му няма дори да е започнало да се пресича. Можеш да го замразиш в еднократни чашки и после да събереш кубчетата в плик. Ще ги ползваш пак за хляб, козунаци... Ей сега по Коледа доста вървят такива неща. Имам един кекс, който е с чаша и половина прясно мляко, като може да се замени и с по-рядко кисело мляко - ако искаш ще ти я напиша. Та не знам колко ще оползотвориш на палачинки, може би към литър ще ти иде, ако направиш с 2 чаши хляб, още чаша и половина - кекс и... То почти не останало 😂

# 424
Обзаведох се с кексова форма, която дори оцеля след първия изпечен в нея кекс 😂😂😂 (не знам как го правя - с тавите нямам проблем, но във форма винаги заминават в кофата заедно с нея...) Та дайте някоя рецепта за кекс, който да е сочен след изпичане, не сух и ронлив. Ако оцелее след още една проба ще опитам и Кодит Кадир 😂😂😂😂
Честита форма! Да си я ползваш дълго време. Simple Smile

Ето ти три изпитани и вкусни рецепти за кекс:
Мраморен кекс по Лука Монтерсино

Пухкав кекс с гореща вода

Кекс с кафе и ядки

Дали ще станат в правоъгълната форма за кекс или трябва да е от тези с дупката, че в момента само такава имам? Обемаът ме притеснява, да не вземе сместа да се разхожда из фурната.

# 425
  • София
Филе от херинга вкусно ли е пържено?
И как точно? В повече олио и да овалям предварително в галета, сол и яйце ли?

# 426
  • München, Deutschland
Вкусно е. Овъргалваш в каквото и всяка друга риба. Ние често правим риба (не само херинга) на тиган без панировка, първо с кожата надолу, после за малко от другата страна, 1-2 с.л. олио. Друг вариант е да се махне кожата и да се направи на чипс. Естествено и с панировка, която си казала, също ще стане, просто дадох и други варианти.

# 427
  • Sofia
Всяка риба (и изобщо всичко) е вкусна пържена. Simple Smile
Може да пържиш в малко мазнина (или дълбоко пържене) и без нищо (само подправена) или само с брашно, или с панировка.
Овалването е първо в брашно (за да полепва течната смес), след това в яйце (а може и брашно с малко вода, ако яйцето е по някакви причини проблем), след това в галета (или друго хрупкаво).   Може и само тесто да се оваля, като преди това е пак в брашно.

# 428
  • в сърцата на децата <3
Скрит текст:
Обзаведох се с кексова форма, която дори оцеля след първия изпечен в нея кекс 😂😂😂 (не знам как го правя - с тавите нямам проблем, но във форма винаги заминават в кофата заедно с нея...) Та дайте някоя рецепта за кекс, който да е сочен след изпичане, не сух и ронлив. Ако оцелее след още една проба ще опитам и Кодит Кадир 😂😂😂😂
Честита форма! Да си я ползваш дълго време. Simple Smile

Ето ти три изпитани и вкусни рецепти за кекс:
Мраморен кекс по Лука Монтерсино

Пухкав кекс с гореща вода

Кекс с кафе и ядки

Дали ще станат в правоъгълната форма за кекс или трябва да е от тези с дупката, че в момента само такава имам? Обемаът ме притеснява, да не вземе сместа да се разхожда из фурната.
Колко ти е голяма формата? Иначе за ставане - ще стане. Но правоъгълни има много разнообразни размери и обеми, така че измери поне горе-долу колко е твоята.

# 429
Слагаш от сместа за кекс в правоъгълната форма, а ако ти остане, правиш мъфини. Ако имаш форма за тях, де.

# 430
  • Козлодуй
В Лидл има еднократни форми от алуминиево фолио за мъфини и крем карамел

# 431
  • In transit
Atanasb, стават във всякакви форми, може и в кръгла за торта, може в правоъгълна, в хартиена еднократна, в алуминиева. Но както са писали по-нагоре зависи какъв размер ти е формата, която имаш. Напиши размери и ще ти кажа.

# 432
За плодовете от компот- изцедени и объркани с малко смлени ядки, които още веднъж да гарантират, че няма да предизвикат разводняване.

# 433
Atanasb, стават във всякакви форми, може и в кръгла за торта, може в правоъгълна, в хартиена еднократна, в алуминиева. Но както са писали по-нагоре зависи какъв размер ти е формата, която имаш. Напиши размери и ще ти кажа.
23х11х6, май 2 литра събираше догоре

# 434
  • в сърцата на децата <3
Ще стигне, пълни смело

Общи условия

Активация на акаунт