За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 28 763
  • 738
  •   1
Отговори
# 630
  • Мнения: 225
Отворен пакет с точени кори може ли да се съхрани някак за седмица? Взех някакъв макси пакет 2х400 гр, но половината няма какво да ги правя. Да ги замразя?

# 631
  • Мнения: X
Благодаря за отговорите,направих ги в плик,станаха супер.
Аз съм замразявала кори,нямаше промяна в качеството.

# 632
  • София
  • Мнения: 31 402
Търся изпитана рецепта на бухти с точни грамажи. Вече няколко рецепти от нет-а ползвам и не мога да споя тестото.

# 633
  • Мнения: 8 429
Търся изпитана рецепта на бухти с точни грамажи. Вече няколко рецепти от нет-а ползвам и не мога да споя тестото.
"Икономични бухтички на Бени". Напишете в Гугъл и ще излезе рецептата. Много е точна. Приготвям ги често за закуска, любими са ни.

# 634
  • София
  • Мнения: 31 402
Търся изпитана рецепта на бухти с точни грамажи. Вече няколко рецепти от нет-а ползвам и не мога да споя тестото.
"Икономични бухтички на Бени". Напишете в Гугъл и ще излезе рецептата. Много е точна. Приготвям ги често за закуска, любими са ни.
Сега видях рецептата, ако пропорциите са правилни, значи тези рецепти в нет-а, които аз ползвах, са тотално сгрешени. Тук пише 300гр брашно, а в другите са 600гр.!!!! при същите съставки.
Благодаря, ще ги пробвам Вашата рецепта.

# 635
  • Мнения: 9 460
Отворен пакет с точени кори може ли да се съхрани някак за седмица? Взех някакъв макси пакет 2х400 гр, но половината няма какво да ги правя. Да ги замразя?
Може и да замразиш , но като са добре увити в найлонов плик издържат до 10 дни  свежи

# 636
  • München, Deutschland
  • Мнения: 6 852
Отворен пакет с точени кори може ли да се съхрани някак за седмица? Взех някакъв макси пакет 2х400 гр, но половината няма какво да ги правя. Да ги замразя?
Аз ги оставям в опаковката в хладилника. На 6я-7я ден стават чупливи, но пак могат да се ползват. Докъм 5я ден нищо им няма.

# 637
  • Русе
  • Мнения: 6 162
Скрит текст:
Търся изпитана рецепта на бухти с точни грамажи. Вече няколко рецепти от нет-а ползвам и не мога да споя тестото.

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/02/blog-post_6.html


https://ipeychev9.blogspot.com/2016/06/2_28.html


https://ipeychev9.blogspot.com/2014/02/blog-post_9436.html

# 638
  • Мнения: 8 429
Търся изпитана рецепта на бухти с точни грамажи. Вече няколко рецепти от нет-а ползвам и не мога да споя тестото.
"Икономични бухтички на Бени". Напишете в Гугъл и ще излезе рецептата. Много е точна. Приготвям ги често за закуска, любими са ни.
Сега видях рецептата, ако пропорциите са правилни, значи тези рецепти в нет-а, които аз ползвах, са тотално сгрешени. Тук пише 300гр брашно, а в другите са 600гр.!!!! при същите съставки.
Благодаря, ще ги пробвам Вашата рецепта.
Рецептата не е моя, аз съм само ползвател.
Дори правя половин доза, понеже в почивните дни съм сама с детето. Слагам едно по-малко по големина яйце, с кухненска везна тегля млякото и брашното, с лъжицата от хлебопекарната меря содата. Пържа в обикновено олио, винаги се получават.
П. П. Авторката на блога, откъдето е рецептата ни е съфорумка.
Дано ви харесат. 😊

# 639
  • In transit
  • Мнения: 14 218
Отворен пакет с точени кори може ли да се съхрани някак за седмица? Взех някакъв макси пакет 2х400 гр, но половината няма какво да ги правя. Да ги замразя?
Може да се съхраняват в хладилник. Само ги увий добре в стреч фолио, да не изсъхнат. Може да ги прибереш в тяхната си опаковка, която да увиеш в стреч.

# 640
  • на Земята
  • Мнения: 310
Как да използвам и може ли ,замразени плодове в сладкиш с крем и бишкоти?
Правила съм все с пресни плодове.В случая са праскови.Замразени и нарязани .Като се размразят,направо плуват в сок.
Благодаря!

# 641
  • Мнения: 2 815
В сладкиш с крем и бишкоти не съм ползвала замразени плодове.
Слагала съм замразени малини в торта ( спаначена) между крем от сметана и млечен крем и в крем от сметана и сгущенка. Наръсих замразените малини върху блата, както са си замразени, отгоре слагах крем .... проблем нямаше, при размразяването на малините соса им попи директно в блата.
Ако това те ориентира....

Листи за баница съхранявам в хладилника, затварям максимално пакета, вкарвам го в найлонова чанта и завързвам добре, да не влиза въздух. И месец издържат. Но аз купувам от години едни турски, в тях има и пакетче за обиране на влагата....

# 642
  • Бургас
  • Мнения: 24 200
Кори за баница,съхранявам в торбичка,плътно завити.

# 643
  • Мнения: 15 046
Скоро правих бишкоти с крем и замразени боровинки в него (заквасена сметана и маскарпоне). Въпреки, че по боровинките имаше скреж, това не се отрази на крема.

Последна редакция: нд, 06 ное 2022, 20:45 от Dara888

# 644
  • Козлодуй
  • Мнения: 5 644
Dara888, а рецепта за него може ли?

Общи условия

Активация на акаунт