За битовизмите и сметките

• 35 666
  • 1 174
  •   1
Отговори
# 1 110
  • София
Много ми е интересно ако "детето" се хване с 10 + партньор, кой какво ще направи, бидейки несъгласен, че не ми е ясно. 😁

Аз нищо не бих. Животът си е техен, в крайна сметка. Но не бих се и нагърбила да търча да покривам негативите от една такава връзка. Но това всъщност важи за всяка една връзка и негативите от нея. Твърдо вярвам, че човек правейки избор, трябва да се оправя с последствията, а не да чака някой да му изравнява условията.

# 1 111
Значи ще оставиш 18г дъщеря да спи със съученика ти, дето нищо не е направил в тоя живот, но татко му приватизирал фабрика и има пари.

А ако татко му на този нищо не е приватизирал ко праим? Ако съученикът ми е направил много в този живот? Или това не е възможна версия - да е стойностен човек.

ПП. при мен няма шанс, моите минаха спряганата възраст-вододел от 18 години. И аз си пиша хипотетично само.

# 1 112
Много ми е интересно ако "детето" се хване с 10 + партньор, кой какво ще направи, бидейки несъгласен, че не ми е ясно. 😁

Аз нищо не бих. Животът си е техен, в крайна сметка. Но не бих се и нагърбила да търча да покривам негативите от една такава връзка. Но това всъщност важи за всяка една връзка и негативите от нея. Твърдо вярвам, че човек правейки избор, трябва да се оправя с последствията, а не да чака някой да му изравнява условията.
Дъщеря ти ако остане на 20 год. сама с бебе, няма ли да я приемеш обратно у вас и да й помагаш?

# 1 113
  • Между гори и планини
Много тесногръдо гледате на нещата. Значи, щом е по- възрастен, значи е чичко паричко.
Аз говоря за любов, взаимност, уважение, доверие, партньорство, а вие за пари... Всеки търси различни неща.

# 1 114
Родителите абсолютно нищо не могат да направят от момента, в който децата им не са зависими от тях.
И майка ми надали е мислела,че зет и ще е по-възрастен от нея, но освен,че мрънка чат-пат срещу брака, друго не се случва.

# 1 115
  • София
Скрит текст:

Дъщеря ти ако остане на 20 год. сама с бебе, няма ли да я приемеш обратно у вас и да й помагаш?

Доста трудно е да се даде отговор на такъв въпрос без да ти се е случило. За мен правилното би било да я оставя да се оправя сама, за да си вземе поука. От друга страна е трудно, да не говорим рисковано, да си оставиш детето и внучето в такава уязвима позиция. Така че вероятно ще се стигне до някакъв компромисен вариант. Но това аз да гледам детето, тя да си живее младостта, няма да е вариант изобщо. Най-вероятно ще й осигуря покрив и ще се погрижа детето да живее в добри условия, но тя ще трябва да си заслужи своето и да се грижи пълноценно за детето. И всичко това с условието да върви към стъпване на крака и самостоятелност, а не да си крета по този начин цял живот.

# 1 116
И това какво общо има с възрастта на бащата?

# 1 117
Дафина, коментира се масовия модел. В повечето връзки с голяма разлика, мъжът е финансово сгоден. Рядко можеш да видиш обикновен средностатистически от към доходи мъж, да бъде с 20 години по-млада жена. Разбира се, винаги има изключения, но те не променят тенденцията.

# 1 118
  • София
Аз честно казано си мисля, че ако някоя ще се хваща с 20 години по-възрастен, поне да гледа да има пари Joy Иначе, любов, разбирателство, сродни души, всичко това е много по-лесно, когато не трябва да мислиш за финанси Wink Та някои дори да не го осъзнават, пак парите са изиграли своето. Не че при всички случаи са намесени пари. Хората търсят това, което търсят, по множество причини.

И това какво общо има с възрастта на бащата?

Попринцип, няма. Въпреки, че вероятно бих гледала различно на 20-годишна, разбременяла от набор, и на 20-годишна, забременяла от 35-годишен чичо. Различно се стига до този резултат в двете ситуации. Но и в двата случая стои въпросът къде й е бил акълът и какво е очаквала да стане. Дали се е подвела, дали си е правела грешни, тънки сметчици, дали е било просто инцидент, дали това е искала. Много са факторите.

# 1 119
Но всичко това просто няма връзка с възрастта на мъжа. Просто няма.
Хипотеза  - младо момиче забременява от млад мъж. Тук версиите са:случайно ли е, гаджета ли са, женени ли са. Ако допуснем подходящата версия-женени са: каква е гаранцията, че няма да се окаже сама с бебето, и младият и мъж да е несериозен льольо, пръскащ парите на баща си. Или да няма два лева да купи памперсите. Или да се поизнерви, че бебето реве и да започнат скандалите, защото е млад, неопитен и категорично не е готов за баща?
Хипотези всякакви.
Продължавам да се удивлявам как наричате 35 годишен мъж чичак. Такива са вече на 45, ама 35 за мъж си е направо млад мъж.
Под млада жена визирам такива на по 20-25 години. На 18 са ученички още, въобще не ги броя. Не, че няма ситуации, ама там е здраво изпусната работа.

# 1 120
  • София
За възрастта не знам, но за мен различния социален статус е голям проблем. И в двете посоки. Хайде, жените сме малко по-адаптивни, но пак да се събереш с някой в пъти по-богат, да се радваш на стандарт, който сам никога не би могъл да си позволиш е капан. Хайде, ти добре ще се върнеш в старата си кочина ако всичко приключи, ми като имаш деца какво ще правиш. До вчера в 200 квадрата и ги е возил шофьор и от утре ги прибираш при баба и дядо в гарсониерата в Люлин.

# 1 121
Значи ще оставиш 18г дъщеря да спи със съученика ти, дето нищо не е направил в тоя живот, но татко му приватизирал фабрика и има пари.
Даже най-добре, за да се харесаш на псевдо-толерантните (дето никога няма да дадат децата си на чичаци) да ѝ кажеш, браво маме, отгледах те широкоскроена, отивай да сервираш на мъжа си.
а не, бе,
ще я вържа с верига за радиатора Laughing ...
Така става тая работа...
Плюйте си в пазвата, както казват бабите, за неща който не искате да ви стигнат и без големи изхвърляния, че животът е странен и непредвидим!

# 1 122
  • София
Продължавам да се удивлявам как наричате 35 годишен мъж чичак. Такива са вече на 45, ама 35 за мъж си е направо млад мъж.

Когато бях на 20, 35-годишните си ми бяха чичаци. Сега са ми близо до набори, та е друго, но пък 50-годишните направо са ми дядовци Joy А втората половина на 30-те вече доста си се счичкавяват и са загубили енергията и фОрмата на младостта. В тази възраст поддръжката вече си казва думата, и ако липсва, старостта идва бързо.

# 1 123
  • Между гори и планини
Ако средната възраст на жените тук е 30+, то техните мъже са чичаци на се около 40+. Интересно е колко от тях са чичко паричко.
Вчера гледах филм с Мерилин Монро - Мъжете обичат блондинки. Та нейната фраза там е - ако мъжете могат да обичат жените заради тяхната красота, защо жените да не могат да обичат мъжете с пари?
Аз винаги съм искала спокойствие, да не мисля как ще си платим тока, храната, заредим колата, учебниците на детето и дрехите които умаляват с часове. Не съм искала мезонет в центъра на Варна с гледка към морето, нито шопинг в Дубай и море на Малдивите. Мъжът ми ми обеща спокойствие, и до днес си удържа на думата. За мен това е щастие.

# 1 124
  • София
Ако средната възраст на жените тук е 30+, то техните мъже са чичаци на се около 40+. Интересно е колко от тях са чичко паричко.
Вчера гледах филм с Мерилин Монро - Мъжете обичат блондинки. Та нейната фраза там е - ако мъжете могат да обичат жените заради тяхната красота, защо жените да не могат да обичат мъжете с пари?
Аз винаги съм искала спокойствие, да не мисля как ще си платим тока, храната, заредим колата, учебниците на детето и дрехите които умаляват с часове. Не съм искала мезонет в центъра на Варна с гледка към морето, нито шопинг в Дубай и море на Малдивите. Мъжът ми ми обеща спокойствие, и до днес си удържа на думата. За мен това е щастие.

Тоест, пак е било въпрос на пари? Thinking

Общи условия

Активация на акаунт