Работа, CV-та, HR-и, съвети - 81

• 30 223
  • 902
  •   1
Отговори
# 705
Много се дразня, когато всички около мен започват да употребяват "бъзуърдс", модерни чуждици и нонсенс словоблудства :-х
Ти....не виждаш ли в коя тема пишеш?

# 706
Някой дали има представа в Софийска община какво е заплащането на главните експерти или сходните позиции?

# 707
Здравейте, Някой има ли представа как вървят заплатите за служител в нотариална кантора? Без юридическо образование. Просто деловодител. И въобще отзиви за работа на такова място ако някой има.

# 708
Бях писала преди време за дъълъг рекрутмънт просцес в голяма фирма, даже коментирахме сроковете. Е, предложиха ми оферта, аз ги бях отписала
Сега се чудя какво да правя - да приема ли, или да си седя на настоящата работа. То за три месеца някои неща се промениха, други не. Парите са една идея повече, позицията е по-висока, но очаквам да ме повишат на същата и в настоящата работа (но обещаването не е, като даването, все пак) по-малко отпуск и хибриден модел на работа офис:хоум 50:50, сега съм изцяло хоум и имам 5 дни повече отпуск. По-перспективна и търсена роля, сегашната ми е  малко нишова. Ии изобщо не знам какво да правя всичко е на кантар.

# 709
А защо си тръгнала да сменяш настоящата работа? Извинявам се, май беше писано в предните теми, но не помня.
Моят въпрос наред, вие пращате ли мейл след интервю, да благодарите, да допълните свои предимства за ролята, да затвърдите интереса си?

# 710

Моят въпрос наред, вие пращате ли мейл след интервю, да благодарите, да допълните свои предимства за ролята, да затвърдите интереса си?

Никога не съм го правила. Според мен каквото впечатление оставиш на интервюто, това е. Особено ако е присъствено. Вярвам много в силата на персоналитито и въобще в това, че имаш 1 час да се продадеш. После няма какво да им пиша, ако са ме харесали, ще ме помнят.

# 711
Не, изглежда ми малко натегаческо.

# 712
Ох, успокоихте ме. И аз съм на това мнение. Просто гледах клипчета на тема симптоми за добро интервю, и винаги присъства бърз отговор на такъв мейл. Представяте ли си всеки извикан на интервю да им пише 🫣

# 713
Не изпращам мейл след интервю.

Сменям заради калпав мениджмънт и организация на работа и малко рискова сфера на дейност.

# 714
Сменям заради калпав мениджмънт и организация на работа и малко рискова сфера на дейност.
Ок, а новата работа решава ли тези проблеми?

# 715
  • София
Аз съм пращала мейл само когато сме се разбрали изрично, че ще пратя - например, ако в обявата са си спестили някои факти, които се отразяват на заплата. Също така, тази година ХР-ката, с която си контактувах до един момент не присъстваше на интервютата с мениджърите и ми беше писала да ме пита как са минали, но и двата случая са различни.
 Iseis, аз в момента за недрастични финансови условия не бих сменяла, ако обстановката на работа и заплатата е ОК.

# 716
Ок, а новата работа решава ли тези проблеми?
Ами с ръка на сърцето - това няма как да знае човек преди да е поработил поне три месеца. Единственото сигурно е, че сферата е доста стабилна и ролята е широко търсена. Мениджмънта и организацията - един Бог знае.

# 717
  • Пловдив
Всичко е въпрос на вътрешно усещане.
Сменяш работа ако не харесваш какво получаваш, как се чувстваш.... но винаги си имам на ум ,че новата работа крие  рискове.
Познатият цирк е за предпочитане, ако реално новото предложение не е много примамливо....Преди работех за кариера и пари, сега на (30г.+) искам свобода и спокойствие, парите останаха на по-заден план. Важното е да откриеш място на което се чувстваш възможно най добре.Няма пълно щастие,но това не значи че не трябва да се борим за него.

# 718
Бях писала преди време за дъълъг рекрутмънт просцес в голяма фирма, даже коментирахме сроковете. Е, предложиха ми оферта, аз ги бях отписала
Сега се чудя какво да правя - да приема ли, или да си седя на настоящата работа. То за три месеца някои неща се промениха, други не. Парите са една идея повече, позицията е по-висока, но очаквам да ме повишат на същата и в настоящата работа (но обещаването не е, като даването, все пак) по-малко отпуск и хибриден модел на работа офис:хоум 50:50, сега съм изцяло хоум и имам 5 дни повече отпуск. По-перспективна и търсена роля, сегашната ми е  малко нишова. Ии изобщо не знам какво да правя всичко е на кантар.

Може и да блъфираш, но трябва да си готова за неуспех - отиваш при шефовете и казваш, че имаш по-добра оферта и искаш да напуснеш, защото тук всичко е чудесно (и шефовете, и колегите, и хоумофиса), но развитието ти е в застой. И тогава ако наистина те ценят, ще наддават, а ако не, ще те пуснат. Но трябва да си готова и за двете.

Последна редакция: пт, 28 окт 2022, 11:02 от Черна станция

# 719
При така описаната ситуация, аз лично бих сменила. Но просто съм с нагласата, че новите неща, които се появяват като възможност, трябва да се хващат. Нова среда, нови контакти, нова енергия. От старата каквото имаш да вземаш, си го взела за тези години.
Ако усещаш, че ти е време за промяна, направи го. Винаги ще има доводи против нея, въпросът е ти как го усещаш.

По отношене на мейл след интервю - лично аз не пращам. Когато кандидати са изпращали, не мога да кажа, че е повлияло по някакъв начин. Не бих избрала някой по този критерий.

Общи условия

Активация на акаунт