Тема за бързи въпроси и отговори ~ Всичко за нашите деца ~ Училищен блиц ~ Тема №6

• 70 451
  • 747
  •   1
Отговори
# 240
На мен ми искаха да края на годината, в която навършва 12 г. С обяснения от моя страна, че децата, родени в началото на годината получават по- голяма отстъпка като време, док се съгласи да отложим поне 3 месеца. Беше съгласна сега за ваканцията, но изведнъж поиска сега до края на месеца.

# 241
Благодаря. Интересува ме, за да знам дали имаме време и да планирам да отидем през неучебен ден, че не ми се иска да губи заради ваксина.

# 242
  • Майничка
Принципно, ако в конкретния град е обявена грипна епидемия, не е  редно да протича редовна ваксинация.

# 243
То затова най- добре лятото. И МЗ, вместо да искат да се правят през календарната година е редно да дават за всички деца еднакъв срок. За тези, родени ноември и декември, при тези вируси да им отпуснат поне половин година, не ние да треперим дали са здрави по време на ваксината.

# 244
  • пустинята Гоби
От лекаря зависи кога ще се сложи ваксината. Предишното джипи на децата много държеше да се сложат ваксините веднага след рожденния ден, сегашната е много разбрана и ги слагаме до една година след навършване на възрастта (най-често края на лятото, че детето да има всички ваксини, които трябват за пред училищните власти).

# 245
Тази вечер имаме родителска среща и ще си задам въпроса към конкретния учител, но все пак да питам и тук.
Редно ли е цял срок да няма нанесена нито една оценка, освен входно ниво и да се оформи срочна въз основа на тази единствена оценка? Иначе е изпитван и контролни е правил (неоценени). Другите деца от класа имат по 2-3 оценки. Много ми е странна цялата ситуация.

# 246
  • European Union
Алисса, според мен е по-добре този въпрос да се зададе към ръководството на училището, не към конкретния учител. Защото това не е редно, но реално освен да ядосате учителя и да нарочи детето, какво друго ще постигнете.
А директорът е длъжен да следи за ритмичността на оценяване и да предупреди/накаже учителя, който не си изпълнява задълженията.
Едно време с хартиения дневник беше различно. Последната седмица се появяваха по няколко оценки. Сега с електронния лесно се хващат такива безхаберници.
Въпреки че ако другите ученици имат по няколко оценки, а само един ученик не, това обикновено означава, че много е отсъствал или са му спестявани двойките. Не казвам че при вас е така, но обикновено това е причината.

# 247
Първо с учителя, разбира се. Учителят, така или иначе, ще разбере за оплакването и да не се обърне това срещу детето не е причина да бъде прескочен. Прескачането е по-вероятно да повлече такова последствие, дори и причината за липсващите оценки да не е специално отношение към детето.   

# 248
И аз съм на мнението на Солничка, че проблемът ще се възприеме по-лошо, ако тръгна да занимавам директно директора с такъв въпрос. Иначе детето е отличник и говори и пише без грешки на английски. А предметът, за който става въпрос е именно английски. И да го нарочи, определено би навредило повече на нея, отколкото на него. Оценката му е 6, но аз си се чудя... Така или иначе, довечера ще бъде изкоментирана ситуацията.

# 249
А тогава е възможно учителят да си е казвал, че детето е ясно, знае всичко, чакай да обърна внимание на другите деца. И просто да не е вписвал 6-те. Не с умисъл.

# 250
  • София
Благодаря много за информацията. А до колко време след навършване на 12 г. трябва да се направи?
Трябва да се направи в рамките на една година,докато не навърши 13г.

# 251
  • София
Дами имам нужда от добър математик 😄, за следното изчисление. Вэв връзка с един член от закона за училищното образование, относно - ако има отсъствие  по даден предмет 25% не може да се оформи оценка.
Въпросът ми е как да изчисля до колко броя отсъствия по дадения предмет е ппод тези 25%.
Пример - по бел, по 3 броя часове седмично, годишно 108,тоест по 54 часа на срок. Колко отсъствия максимум може да има при тези данни? 😤😣

# 252
  • Пловдив
Не повече от 13?

# 253
  • Майничка
Делиш 54 на 4.😉
Но си в грешка, че не може да се оформи оценка. Не може само ако ученикът няма необходимия минимален брой оценки.

# 254
  • ту тук, ту там
Дами имам нужда от добър математик 😄, за следното изчисление. Вэв връзка с един член от закона за училищното образование, относно - ако има отсъствие  по даден предмет 25% не може да се оформи оценка.
Въпросът ми е как да изчисля до колко броя отсъствия по дадения предмет е ппод тези 25%.
Пример - по бел, по 3 броя часове седмично, годишно 108,тоест по 54 часа на срок. Колко отсъствия максимум може да има при тези данни? 😤😣

Не можете да изчислите 25% от 54, правилно ли разбрах?

Общи условия

Активация на акаунт