Тема за бързи въпроси и отговори ~ Всичко за нашите деца ~ Училищен блиц ~ Тема №6

• 69 727
  • 747
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Аз днес купих от Джъмбо с 60, 50 и 80 листа, А5 формат. Бяха под 1 лв.бройката. Преди това минахме през една книжарница и ми се изправи косата с цена на тетрадките от 1.50 лв нагоре, и то за по-тънки тетрадки отколкото ние искаме. Директно си излезнахме от там.
Кутия с 12 химикалки за 6 лв. купихме също от Джъмбо.
Черни клинове за часовете по физическо възпитание имаше 2-3 модела, цената май беше максимум 12 лв. Ние взехме само един, че госпожицата ми е с претенции и друг не хареса.

В Пепко също има прилични училищни пособия на нормални цени. Купували сме предишни години, също и от Лидл.

Подкрепям и за китайските магазини тип левче.

# 346
Погледна ли в Джъмбо големите тетрадки  А4 80 и 100 л. на какви цени са?

# 347
За джъмбо можете смело да гледате гръцкия онлайн магазин и да видите какво е снабдено в момента (стоките съответстват) и какви са цените.

# 348
  • София
Големите тетрадки не ги гледах и не мога да кажа цени.

# 349
  • Sofia
Голям формат с широки редове 80л. - 2.49.в, с 60л. - 1.79лв., с карирани 40л. (нямаше по-дебели) - 1.29лв.

# 350
Заредих тетрадки от ebag..bg, заедно със седмичния пазар.
Имаме останали и от миналата година доста. Добре, че съм пазарувала повече. 😁

# 351
  • Горна Оряховица
Момичета, последно от училище ми казаха, че есенната ваканция ще е от 1.11 до 5.11...запазих хотел и без малко и билети. Чуквам сайта на МОН сега и виждам това:

Писах до МОН, ама кой знае кога ще получа отговор. Някой наясно ли е на 100% кога ще се знае нещо на 100% в тая държава и в това образование. Хотела мога да си сменя датите, но за полета няма да мога, а ако чакам още малко и цената ще стане двойна.

# 352
На сайта на МОН е актуалната информация. Не знам защо в училището са ви казали други дати. Ако не може да анулирате, вариант са ви дните по семейни причини, със заявление до класния ръководител или директора, според броят им. Имайте предвид само, че се подава преди отсъствието, а не след това.

# 353
  • София
Местните избори са на 29.10.2023 г. Понеделника след избори е неучебен ден.
Това е и причината есенната ваканция да е по-дълга от един уикенд и да е от 28 октомври до 1 ноември.

# 354
Тази седмица промениха датите на ваканцията, точно заради изборите

# 355
  • София
Ако всеки, който пише на МОН за каквото и да е, добави накрая на писанието си и въпроса кога ще спрат да броят уикендите и официалните празници за ваканция, да се надяваме, че за внуците ще имаме друг отговор, освен "Ами такива сме си, малоумни".

# 356
Е, какво значение има дали пишат 5 дни ваканция с вкл. съб.и нед. или 3 дни без уикенда? Все пак всеки може да си направи сметка. Това да са ни проблемите......

# 357
  • пустинята Гоби
Да и аз с изненада научих, че ваканцията е променена. Само туткането ме спаси от подобна ситуация с купени билети и хотел. Преди няколко седмици на сайта на МОН седяха други дати.

# 358
Днес прочетох да електронните бележки за извиняване на отсъствията по болест. Уж в "пробен" период. Интересно ми е обаче, дали ЛЛ ще продължат да събират такси за издаването им. Уж "административно обслужване", обаче 5 лв. за една бележка...

# 359
Много ясно. Правят пари от всичко. Последно нашата се чуди за какво да ми вземе "такса", като ходихме за ваксина и каза, че понеже го е прегледала преди ваксината ѝ дължим 4 лв. такса. Не ми се разправяше, ама се ядосах. Не стига, че изобщо не го вика на профилактични прегледи вече толкова години, ами само се чуди за какво да ни таксува. Бележките и те се плащат, скоро очаквам и рецептите. При това става въпрос за деца....

Общи условия

Активация на акаунт