Тема за бързи въпроси и отговори ~ Всичко за нашите деца ~ Училищен блиц ~ Тема №6

• 69 716
  • 747
  •   1
Отговори
# 390
Когато училището е на две смени, няма избор децата да почват по-късно, 7,30 е първият час за първа смяна. Ако е едносменен режим, тогава може в 8-8,30 ч.
В София са малко училищата само в една смяна обаче.

# 391
Това не е вярно. 1, 2, че и 3 клас са с по-малък брой часове и спокойно могат да започват около 8 ч. и при двусменен режим.

# 392
Не е съвсем така. Винаги е трудно да се съчетаят последния час на първа и първия на втора смяна. Ако малките почват късно един час, то ще свършват по-късно с един час, което пречи на планирането заетостта на кабинетите.
И все пак първи клас почват след 8 ч. навсякъде, доколкото знам.

# 393
Нашата раница е от 1 кл. , сега ще е 6. Здрава е. Детето не е имало желание за смяна.

# 394
  • пустинята Гоби
Нашето училище е на смени и малките почват в 8:20. Следобед така или иначе имат занималня в стаите, само за тях са. Училището е гимназия.

# 395
  • Deutschland/HE
А във Варна преди 35г имаше стъпаловиден график за започване на занятие, МГ започвахме в 7.10 сутринта, а за втора смяна в 13.10. В него край на града се бяха събрали 2 техникума, 3 гимназии, спортното училище и въпреки стъпаловидния график автобусите от кварталите се пукаха по шевовете.

# 396
  • София
.

Последна редакция: вт, 12 сеп 2023, 19:44 от milka22

# 397
  • София
Ахахах, вие вярвате ли наистина, че някой въобще мисли за такива неща като логистика или удобство, сериозно ли?

# 398
  • София
Въпрос относно шести клас-в програмата часовете са обявени по 45 минути, не си ли прие миналата година да са по 40 минути в прогимназия или важи само за пети клас?

# 399
Въпрос относно шести клас-в програмата часовете са обявени по 45 минути, не си ли прие миналата година да са по 40 минути в прогимназия или важи само за пети клас?

https://bntnews.bg/news/chasovete-na-uchenicite-v-5-i-6-i-i-7-i- … -1202396news.html

това трябва да е още актуално
НАРЕДБА № 10 от 01.09.2016 г. за организация на дейностите в
училищното образование, чл. 7. (1) 2. (изм. - ДВ, бр. 69 от 2022 г.) четиридесет минути - в III - VII клас;

# 400
  • София
Имам въпрос относно купоните за храна в София. Преди 3 г за деца от многодетни семейства се полагаха безплатни купони. Знаете ли ,дали това важи още? Учителката не знае нищо по въпроса. Идея на кой точно да звънна в училището да питам,жената отговаряща за купоните? От предишната учителка разбрах първия път и тя предвижи нещата с купоните.

# 401
  • пустинята Гоби
Аз бих звъннала в канцеларията, а най-добре на място на питате пак там в понеделник.

# 402
Имам въпрос относно купоните за храна в София. Преди 3 г за деца от многодетни семейства се полагаха безплатни купони. Знаете ли ,дали това важи още? Учителката не знае нищо по въпроса. Идея на кой точно да звънна в училището да питам,жената отговаряща за купоните? От предишната учителка разбрах първия път и тя предвижи нещата с купоните.
това беше по някаква програма, не е всяка година. И аз ползвах безплатно стол една година със средното дете, беше чудесно, наистина

# 403
  • София
Зависи и от училището.

# 404
  • София
Явно само в моето обкръжение сменят често раници. И аз мислех да изкара до 4-ти с тази. Реално  здрава и не е захабена. Вие сте сменяли не от капризи, а е имало причина.

Моята изкара 1-4 клас с една, която е в перфектно състояние и може да кара още години, но спечели нова от една игра. Иначе щеше да си кара със старата. Много съм доволна от марката всъщност. И брат и е с такава. Busquets.
Има ли други петокласници с 9 часа по програма? Питам, защото съм бясна и мисля да се обаждам да се карам.
Едносменен режим. Започва в 08.00 и приключва в 15.30 (Слава Богу, само веднъж седмично), а в друг ден има 6 часа. Дано не ни направят от 07.30.

Общи условия

Активация на акаунт