Тема за бързи въпроси и отговори ~ Всичко за нашите деца ~ Училищен блиц ~ Тема №6

• 69 686
  • 747
  •   1
Отговори
# 480
Те докато го приемат, нашите деца ще станат над 14 Laughing
Ако въобще го приемат, че по-важни задачи имат

# 481
  • София
Някой има ли представа учениците, които са в СФО (самостоятелна форма на обучение) дали имат право на еднократната помощ от 300 лв.? Дали ще трябва да се връща, ако по средата на годината преминат на СФО?

# 482
  • пустинята Гоби
Нямам представа, но помощта се отпуска на два пъти така или иначе. Половината в началото на годината, втората половина посредата (в началото на втория срок). Най-много да не преведат втората половина, въпреки че не виждам причина, ако детето се обучава самостоятелно. Разходите си вървят, а нали в това е идеята.

# 483
  • Пловдив
СФО е за ученици, навършили 16г.
А помощта, която имате предвид, най-вероятно е тази за осмокласници.

# 484
  • София
СФО има и под 16 г. по медицински причини. И да, за помощта за 8ми клас питам.

# 485
  • Майничка
Не би трябвало да има ограничения, никъде не намерих изискване за форма на обучение.

# 486
Според мен, ограничението би следвало да е само наказание от ПС на ученика - преминаване в СФО.

# 487
  • Майничка
Такова наказание е само за 12 клас.

# 488
Да, така е. Допълвам, че и при наказания за неизвинени отсъствия или поведение, също видях, че има ограничение.

# 489
Допусне ли ученикът неизвинени отсъствия и без наказание ще спрат изплащането на втория транш.

# 490
Сега когато учениците са присъствена форма на обучение, Teams официално средство ли е за поставяне на домашни работи?

# 491
Мисля, че да, когато трябва да бъдат направени на компютър и изпратени. Може би първо трябва да им кажат, че ще имат там домашно, понеже не всички отварят тиймс.

# 492
При дъщеря ми е класрум. Там обявяват домашните и там ги качват. Така не губят време в проверяване в час.

# 493
  • пустинята Гоби
При нас тиймс никога не се е ползвал като платформа. Домашни се задават само в час и се пишат в тетрадки, но понякога учителите дават допълнителни материали за обучение в платформата, които използваха по време на пандемията Гугъл класрум. Може би има значение за колко голямо дете говорим.

# 494
Ние слагаме родителски контрол на телефона. Лаптопът също не се отваря без нужда. Една госпожа за втори път вече пуска домашна в 9 сутринта, без  да е предупредила преди това в час, и слага срок след 3 часа за обяд. После пише в школо без домашна. Ами няма как да се види. А домашната я иска написана в тетрадката. Питах специално няколко деца, казала ли е от преден ден, не.

Общи условия

Активация на акаунт