Тема за бързи въпроси и отговори ~ Всичко за нашите деца ~ Училищен блиц ~ Тема №6

• 69 689
  • 747
  •   1
Отговори
# 465
Картата за календара година ли важи, или от дата до дата?

# 466
  • пустинята Гоби
Би следвало да е от дата до дата, както е годишната карта за възрастни.

# 467
  • София
От дата до дата е, потвърдено от опит. Както са и месечните. За годишната - така е нямаше безплатни месеци.  Но от днешна гледна точка, когато само 3 мес до края на 2023 са по 15 лв, а след това стават по 20 лв., реално има отстъпка като се вземе годишна отсега.

# 468
  • София
Здравейте,
Синът ми е пети клас. Не е използвал Тиймс от ДО, тоест от втори, трети клас. Сега се наложи да влезе в профила му, но изписва, че този профил не съществува. Сигурна съм, че не бъркаме  имейла и паролата. Към кого да се обърна за съдействие? Към училището ли? Нали те ни раздаваха тези имейли в началото.

# 469
Да, към училището. Говорете с класния, той ще Ви насочи.

# 470
  • София
Моля да ме извините, в случай че звуча тъпо, но все пак да попитам... Детето ми, милото, ако реши в края на 12 клас да се яви на матура по английски език, колко трябва да го знае, до кое ниво например трябва да е минал до B2 ли например или.... Имам нужда от насока каква подготовка е нужна, за да се яви на такава матура и да се справи.

# 471
  • София
Зависи как е изучаван езикът в училище - интензивно или разширено, дали е профил във втори гимназиален етап или не.

# 472
Въпросче леко встрани от училище.... Дали в 2024 г. ще остане префеенцията от 15 лв месечна карта за градския транспорт. Не, че 20 лв., както беше, е много, но информативно да знам....

# 473
Това не го ли решава ОС? Мисля, че ще оставят 15лв за всички линии както е сега, но не знам със сигурност

Има ли много болни в класовете на вашите деца?

# 474
Това не го ли решава ОС? Мисля, че ще оставят 15лв за всички линии както е сега, но не знам със сигурност

Понеже нали се смени кмета и ОС, та затова питам. Не, че ще ме съборят 5 лв, ама да си знам....

# 475
  • София
Аз питах когато зареждах картата на детето.Отговориха ми,че ще бъде 20 лв и не може да се зареди декември няколко месеца напред.

# 476
  • пустинята Гоби
Мда, намалението беше временно - до края на годината. Предполагам, че от тогава ще трябва да купувам и карта за градския на 7 годишното дете.

# 477
  • София
Но може сега да се купи годишна за 180 лв. По новите цени ще е минимум 200 (ако дадат отново отстъпка за 2 мес), но може и да е 240 лв, ако не гласуват пак отстъпката.

# 478
Дали няма да доплащаме, ако купим годишна? Или пък нещо да му направят проблем на детето. Иначе лятото той не ползва ГТ и реално 3 месеца така ще си стои само картата.

# 479
Слушах преди малко по радионовини, че е внесен законопроект деца до 14 години да пътуват безплатно в градски транспорт. А дано!

Общи условия

Активация на акаунт