Тема за бързи въпроси и отговори ~ Всичко за нашите деца ~ Училищен блиц ~ Тема №6

• 69 681
  • 747
  •   1
Отговори
# 510
  • София
https://www.bgonair.bg/a/157-direktno/326382-obratna-vrazka-uche … digitalna-ranitsa

1-7 клас, в бъдеще вероятно всички , от догодина стават безплатни учебниците на гимназистите

# 511
Целите учебници ги има на Клет, явно не сте цъкнали където трябва, малко си е обърквация, че имат различни варианти. Ето тук - https://sales.anubis-bulvest.com/parents/eReadableOnline?kind=4010&group=0&firm=0

Сега го видях, но детето вече спи Joy Стигнах до страницата и не знам защо не можаш да отворя учебника Confused Явно от нерви и бързане така става.

# 512
  • пустинята Гоби
Нищо, ще знаете за друг път. И ние сме търсили учебници по нощите. Аз на моето дете бях купила учебници по ЧО и ЧП да седят вкъщи, че да ги има винаги при нужда.

# 513
  • София
В сайтовете на издателствата учебниците може само да се разглеждат /прелистват, не могат да се смъкнат като файл и после да се отварят.

# 514
Между другото, намерих в нета доста добре разработени статии за уроците. Докато в учебника ми се струва малко като разхвърляни факти и на детето хич не му е интересно.

# 515
Здравейте. Къде се провеждат сега националните кръгове на ученическите олимпиади?

# 516
В различни градове - на сайта на МОН може да видите.

# 517
Въпрос за електронната извинителна бележка.
Вчера (понеделник) лекар издаде бележка на второкласника до петък.
Има просто хрема, без темп и тн. Вече е по-добре, а до четвъртък, ще е съвсем добре. Ако искам да го пусна на училище трябва ли нова бележка с по-кратък срок?

# 518
  • София
Миналият месец нашата лекарка издаде на дъщеря ми бележка за 1 седмица и каза, че ако детето се почувства добре и без симптоми по-рано, може да я пусна без да  е необходима промяна в бележката.

# 519
Не трябва, особено за второкласник. Дано наистина е добре детето

# 520
И на мен са ми казвали, че няма проблем детето да се върне по-рано от срока в електронната бележка, и лекаря и класната на дъщеря ми. Най-добре питайте и в училището все пак, в старото училище на моята имаха някаква фобия от вируси и не съм я пускала по-рано, дори да е добре, за да нямаме проблеми.

# 521
  • София
Могат ли да се правят две класни в един и същи ден? А класно и контролно в един ден? За пети клас става въпрос, ако има значение.

# 522
  • Майничка
Не.
Наредба 11 за оценяването, чл.20 (1) Контролните и класните работи се провеждат по график, при спазване на
 следните изисквания:
1. За една и съща паралелка не може да се провежда повече от една класна или една контролна работа в един учебен ден;
2. За една и съща паралелка, в една учебна седмица, не могат да се провеждат повече от
две класни и/или контролни работи;
3. Не се провеждат класни работи в последната седмица от учебния срок.

Това за класна и контролна не е така, ако контролната минава в графа "писмено изпитване", извън одобрения график. Но пък писмено изпитване трае под един учебен час, за разлика от контролната, която е пълен час.

# 523
  • София
Благодаря, явно при нас не се спазва наредбата.

# 524
  • ВАРНА
Въпрос за следната ситуация -  контузено дете в час по ФВС и впоследствие предписание на лекар да носи ортеза + придвижване с патерици за период от 6 седмици. Има ли действаща за всички училища наредба как се процедира в такъв случай с цел осигуряване достъп до учебните занятия за този период (преместване на класа на първи етаж, преминаване в орес, ...) или всяко училище решава самО как да процедира?

Общи условия

Активация на акаунт