Тема за бързи въпроси и отговори ~ Всичко за нашите деца ~ Училищен блиц ~ Тема №6

• 69 727
  • 747
  •   1
Отговори
# 360
  • пустинята Гоби
Моята лична не взема пари за нищо свързано с децата. Ако бяха направили електронни и тъпите бележки от личния с информация за ваксините, които се носят в началото н годината, цена нямаше да имат. За другите така или иначе водя детето на преглед,  не ми пречи да взема и бележка. Ама воденето и чакането за нищо септември ми е ужас.

# 361
Доколкото разбрах, хартиените като да се носят от детето си остават, просто ще се въвеждат като болничните в система, от която да се прави справка дали бележката е истинска. Та, за отпадане, няма да отпаднат съвсем.....

# 362
  • София
Ако бяха направили тъпите бележки от личния с информация за ваксините, които се носят в началото н годината, цена нямаше да имат.
Ама воденето и чакането за нищо септември ми е ужас.

Проблема в случая си е в теб. Защо чакаш 15-ти септември, за да вземеш ЛЗПК?
Винаги съм ги вземала през август, когато е спокойно, а сега, когато децата са големи само подсещам и единият от двамата ходи до ЛЛ.

# 363
Личната специално ми се обади да ме предупреди, че до 01.10 ще е в отпуск, да на търся за здравната карта за училище. Дано от училището да дадат по- голям гратисен период Rolling Eyes

# 364
И нашата е в отпуск, но в понеделник ще работи. Потрисам се само като си помисля каква лудница ще бъде. Цял месец я е нямало.

# 365
  • София
Те децата нали не дължат такса при лл.
Дано стане това с електронните извинителни бележки. Не бях чувала, че се въвежда.

# 366
  • пустинята Гоби
Ако бяха направили тъпите бележки от личния с информация за ваксините, които се носят в началото н годината, цена нямаше да имат.
Ама воденето и чакането за нищо септември ми е ужас.

Проблема в случая си е в теб. Защо чакаш 15-ти септември, за да вземеш ЛЗПК?
Винаги съм ги вземала през август, когато е спокойно, а сега, когато децата са големи само подсещам и единият от двамата ходи до ЛЛ.
Няма да чакам 15-ти, в понеделник ще звънна на личната, вторник ще ида да го взема. При моята лична много се виси винаги, лятото когато децата са здрави не искам и да стъпвам там. Та въпреки, че ще ѝ се обадя и бележките ще са готови, мога да си отвися.

Бележките са безсмислени, ваксините на децата са въведени в системата на НЗОК или все тая къде. Училището не може ли да си ги провери, ами ще ми губи времето?

# 367

Принципно да, ама ето - казват ти, че дължиш, понеже не било покрито от ЗК и това е. Какво точно ще кажеш?!?

# 368
  • София
И на мен ми взимат за незадължителни манипулации. Аз разбрах, че лекарката е изтъкнала като довод за сумата проведен преглед. Както и да е.

# 369
Е, така де. Прегледала е детето преди ваксината. И 4 лв. било таксата.

Иначе взема за бележки всякакви. Въпреки че трябва всичко до 18 г. да е безплатно, ЗК си затваря очите за тези таксички....

Ама какво да направим? И без това няма свестни ЛЛ, та.....

# 370
Не всичко е безплатно за децата и някои лекари и зъболекари се възползват от тези вратички. На мен също ми взема пари за извинителна бележка, но за преглед и ваксини не ми е вемала, все още

# 371
  • София
При нас личната не взема такси. Каза, че  ЛЗПК може да изздаде още в края на учебната година, юни, юли, а август винаги е в отпуск и изрично предупреди да ходим по-рано, не септември.

# 372

Принципно да, ама ето - казват ти, че дължиш, понеже не било покрито от ЗК и това е. Какво точно ще кажеш?!?
моля да ми дадете касова бележка!
Нямат право да вземат за лица под 18 г. Които са л.л.

# 373
Не искам да рискувам за няколко лева да си го изкара на детето ми. Иначе да, не трябва да вземат такси за деца.....

# 374
  • София
Старият ни личен лекар никога не вземаше пари за децата.
Новият взема за бележки. Плащам с радост и закръглям нагоре - ползва superdoc и това сигурно струва пари.

Общи условия

Активация на акаунт