Тема за бързи въпроси и отговори ~ Всичко за нашите деца ~ Училищен блиц ~ Тема №6

• 69 681
  • 747
  •   1
Отговори
# 525
  • Майничка
Няма процедура. Всяко училище решава според възможностите си.

# 526
При нашите училището има асансьор и се возят.

# 527
В сайтовете на издателствата учебниците може само да се разглеждат /прелистват, не могат да се смъкнат като файл и после да се отварят.
мисля, че е възможно. С десен бутон - запази картинката. И така страница по страница, слагам го в Уорд и печат урока

# 528
Със сигурност съм питала, но не се сещам в коя тема, затова да попитам отново: Как се преобразува ха през последната година точките в оценка от матура по чужд език.

# 529
  • пустинята Гоби
Учениците ще могат да отсъстват до 15 дни от училище по семейни причини

Не мога да повярвам, че ще отпадне нуждата за всяко нещо да се търчи до личния лекар.

# 530
  • София
Браво! Прието ли е вече? Не мога да разбера от статията.

Учениците ще могат да отсъстват до 15 дни от училище по семейни причини

Не мога да повярвам, че ще отпадне нуждата за всяко нещо да се търчи до личния лекар.

# 531
  • пустинята Гоби
Мисля, че не. Предполагам, че трябва да излезе решение на МС, с което променят въпросната наредба и едва тогава решенето ще взеле в сила. Би следвало класните ръководители да уведомят родителите, когато това се случи.

# 532
  • София
Някой с опит и/или учител може ли да ме насочи къде по-подробно е описана СФО - в ЗПУО, Наредба 10, др... Преди 2 месеца като тръгнахме по този път четох някъде за сесиите- редовни, поправителни, на които имат право, но не го намирам сега.  Детето е под 16 г, с протокол от ЛКК, ако има значение.

# 533
Здравейте, Имате ли представа дали ФУЧ е задължителен или избираем предмет и дали се определя от директора на училището?

# 534
  • Майничка
Избираем, по желание, но се избира измежду варианти, гласувани на педагогически съвет.

# 535
  • София
Едно време му викаха задължително избираем Simple Smile

# 536
  • Майничка
Не, задължителноизбираем е ИУЧ, ФУЧ е факултативен, няма оценка. Избереш ли го веднъж обаче, става задължителен за годината, пишат се отсъствия.

# 537
  • София
Разглеждам програмата за 2 срок /6 клас/. Имат 1 час КМИТ и 1 час ТП, преди 1 срок бяха по 2 часа. Дали има промяна на хорариума или е грешка?

# 538
Да, и при нас е така. Хорариумът е  1,5 ч., затова единия срок са 2 часа, другия - по един.

# 539
  • София
Благодаря! Малко жалко за 2-я час, беше като почивка, но сега ще се връща вкъщи по-рано и да учи по-сериозно разказните, да се надяваме...

Общи условия

Активация на акаунт