Тема за бързи въпроси и отговори ~ Всичко за нашите деца ~ Училищен блиц ~ Тема №6

• 69 257
  • 747
  •   1
Отговори
# 675
  • Майничка
Обикновено през юли - къде в началото, къде в средата...

# 676
Подарявам няколко помагала за 6 клас - нови + сборник по мат (ползван, но не е писано вътре)

Контурни карти география, изд. Атласи
Работни листове - БЕ, Булвест
Работни листове - лит. , Булвест
Тетрадка - технологии, изд. Бит и техника
Тетрадка - ЧП, Педагог 6

сборник контролни работи на Просвета

# 677
  • София
Здравейте, дали някой е запознат с наредбите по преместване на дете от трети за четвърти клас? Искаме да е в конкретен клас, който в момента е с максимален брой деца, а има съседен, който е с по-малко бройки. Кой определя къде да отиде детето- директора или наредба/закон ( да се запълни клас до максимален брой и тогава да се изиска допълнителна бройка от МОН)? Надявам се да се разбира казуса ми..
Благодаря за отговорите! Надявам се някой минал по този път да знае верния отговор..

# 678
Принципно не може да избирате клас, особено ако е с максимум бройки. Ако и в двата класа имаше места, можеше и да се съобразят с желанието ви, но в случая не мисля. Говорете с директора все пак.

ПС: Не съм местила дете 3 за 4 клас. Разсъждавам просто.

# 679
  • Майничка
Нормативно се урежда с Наредба 10 за организацията на дейностите в училищното и предучилищното образование. Ако обаче класовете не са с различни профили, при наличие на свободни места в едната паралелка, няма много шанс. Май изключенията бяха дете-близнак, което отива при другото или сирак без двама родители.

# 680
  • София
В 7 клас какъв вероятно ще е хорариумът на новите разказвателни предмети - химия, биология, физика? В 6 клас ЧП беше 2 ч.  седмично. първи срок и 3 ч. - втори. Мисля дали ще се увеличат много часовете в 7 клас. География и история вероятно ще останат с по 2 ч.

# 681
В 7 клас какъв вероятно ще е хорариумът на новите разказвателни предмети - химия, биология, физика? В 6 клас ЧП беше 2 ч.  седмично. първи срок и 3 ч. - втори. Мисля дали ще се увеличат много часовете в 7 клас. География и история вероятно ще останат с по 2 ч.
Биологията - 2 часа
Физика и химия - 1 час единия срок, 2 часа другия срок

Това е хорариума според Раздел А - задължителни учебни часове.
Училището индивидуално може да предложи още часове към тези в Раздел Б или Раздел В

# 682
  • София
Благодаря, училището е обикновено ОУ, няма да има още часове по тези предмети в раздел Б и В

# 683
Здравейте! Имам един въпрос, чийто отговор търсих в интернет, но не съм сигурна дали е точно това, което ми трябва. Какви са основните документи в образователната сфера, чрез които се организира работата в едно училище? Дали са всички закони и наредби за предучилищното и училищното образование, приобщаващото образование и т.н или аз съм се заблудила? Благодаря предварително!

# 684
  • Майничка
Те са, да. Плюс учебните програми и планове.

# 685
  • София
Кога обикновено МОН обявява графика за новата учебна година, ваканции и т.н.?

# 686
  • София
Кога обикновено МОН обявява графика за новата учебна година, ваканции и т.н.?
Краят на август.

# 687
  • Пловдив
Около 25 юли. Дава се месец за обществено обсъждане и предложения. Към 25-28 август вече се публикуват окончателните дати за ваканции, неучебни дни, нво-та и т.н.

# 688
Кога ще излезе пустото класиране за след 7-ми клас? Мерси

# 689

Общи условия

Активация на акаунт