Брекети – къде, какви, за колко? -тема 16

• 76 480
  • 751
  •   1
Отговори
# 210
Някой има ли успешно лечение на зъб, развиващ се по контура на носната кухина?

# 211
  • София
Като цяло всичко.

# 212
Според мен е добър професионалист. Мила и забавна е. Преподава и в Стоматологичния факултет, което е атестат за висока квалификация. При нас става бавно, защото борим голяма захапка. Други ортодонти искаха да вадят и зъби, с което не сме съгласни, а и беше важно детето да я хареса (беше на 11, когато започнахме).
Цената според мен е нормална за София, плаща се 30% и после може да се разсрочва по всякакви начини - съобразяват се с клиента.
Недостатъците - тъй като е заета и с лекции и изпити, смените й са сравнително малко и винаги е натоварено в кабинета. Час се записва 1-2 месеца предварително и въпреки това често се изчаква в чакалнята. Работи с двама млади колеги, единият вече лекар ортодонт, другият може би специализант, и те поемат също част от работата, т.е. няма всеки път да ви преглежда и коригира брекетите самата тя.
Дъщеря ми отдавна ходи сама и малко ми липсва информация за хода на лечението - очакваме скоро да махнат брекетите, но този момент все се отлага.

# 213
Нормално ли е след 3 месеца с брекети, телчето, която е след последния зъб в едната страна да ми дразни от днес? По принцип там досега не ми е закачало,скъсено е и при всеки преглед ме питат дали е ок всичко и дали закача. Последно бях мкналия месец края, сега ще ходя другата седмица, разбира се ще кажа да се оправи, но просто ми е интересно, ще има ли още такива ситуации. Само първоначално на тези кучешките зъби самия брекет ми закачаше, но след 2 седмици нямах проблеми и не съм носила восък повече. Сега явно трябва пак да го нося Grinning

# 214
  • София
Ако зъбите се събират и изместват по към центъра, е нормално дъгата да щръкне в един момент от края. Хубаво е да я завиват леко, но ако първоначално е отрязана къса именно с цел да не щръкне прекалено много в рамките на един месец, а това се случи може да почне да драска. Слагайте восък до другата седмица.

# 215
Нормално ли е след 3 месеца с брекети, телчето, която е след последния зъб в едната страна да ми дразни от днес? По принцип там досега не ми е закачало,скъсено е и при всеки преглед ме питат дали е ок всичко и дали закача. Последно бях мкналия месец края, сега ще ходя другата седмица, разбира се ще кажа да се оправи, но просто ми е интересно, ще има ли още такива ситуации. Само първоначално на тези кучешките зъби самия брекет ми закачаше, но след 2 седмици нямах проблеми и не съм носила восък повече. Сега явно трябва пак да го нося Grinning

Това значи, че зъбите се местят, нормално е. Ако много закача и те убиват, може да отидеш да ти ги срежат, вместо да чакаш часа, защото понякога се получава рана.

# 216

Това значи, че зъбите се местят, нормално е. Ако много закача и те убиват, може да отидеш да ти ги срежат, вместо да чакаш часа, защото понякога се получава рана.
А, няма нужда, миналия месец ходих за ластик, че падна, не ми се ходи една седмица по-рано, че чакам понякога повечко:joy: то с восъка се оправят нещата, пък и на следващия ден като махнах восъка не ми закачаше

# 217
Минавам само да кажа, че в новата брошура на Лидл видях, че са пуснали зъбния душ, за който стана на въпрос по-горе, на цена от 65лв.
Аз го купих някъде септември месец, досега го използвам и нямам никакви проблеми Blush

# 218
  • Sofia
На мен лично точно този вариант на зъбен душ би ми бил много неудобен. Заема много място, трябва да е включен към ел. захранване. Резервоара на другите е достатъчно за едно измиване, а батерията на моя издържа месец

# 219
Така е, въпреки че аз го прибирам всеки път и не ми заема място. Но пък има четири накрайника и става за цялото семейство.

# 220
  • София
Имам нужда да чуя и други мнения.. Знам, че е строго индивидуално, но все пак Sad
Преди 3 седмици сложихме брекетите (метални самолигиращи) на горна челюст, имам и т.нар. повдигачи. Не стига, че не може да стане дума за дъвчене, ами зъбите все още са толкова чувствителни, че и отхапването е немислимо. Вчера опитах с кренвирш, едвам успях 2-3 хапки и до там, камо ли друга храна колкото и мека да е.

Първоначалната болка, която се усеща постоянно отмина, не беше кой знае какво, очаквах повече, дет' се вика. В момента само на допир с език или храна усещам прорязваща болка по корена на зъбите.

При вас така ли е било, в началото? Чудя се, като сложим и на долните зъби как изобщо ще премлясквам храна. Чак пък толкова време да болят ..

# 221
Зъбният душ на Лидл се разваля /спря да зарежда/, и после не се поправя. Когато го връщах за рекламация, ми казаха че ще го приемат и предложиха да го сменят или да ми върнат парите защото, цитирам "тези душове не се ремонтират". Предпочетох парите и си купих друг. Така че НЕ препоръчнам душовете на Лидъл. Тогава струваха под 50 лв.

# 222
Имам нужда да чуя и други мнения.. Знам, че е строго индивидуално, но все пак Sad
Преди 3 седмици сложихме брекетите (метални самолигиращи) на горна челюст, имам и т.нар. повдигачи. Не стига, че не може да стане дума за дъвчене, ами зъбите все още са толкова чувствителни, че и отхапването е немислимо. Вчера опитах с кренвирш, едвам успях 2-3 хапки и до там, камо ли друга храна колкото и мека да е.

Първоначалната болка, която се усеща постоянно отмина, не беше кой знае какво, очаквах повече, дет' се вика. В момента само на допир с език или храна усещам прорязваща болка по корена на зъбите.

При вас така ли е било, в началото? Чудя се, като сложим и на долните зъби как изобщо ще премлясквам храна. Чак пък толкова време да болят ..
Аз така бях първия месец почти, с обикновените брекети. Постоянна болка нямаше след 1вата седмица, но почти докрая на 1-вия месец не можех да отхапя. Помня, че първия ми успешен опит за отхапване без чак такъв дискомфорт беше след 3-та седмица. После минава и го има същото напрежение при отхапване , при стягането.

# 223
Аз съм с обикновени метални брекети и да, боля ме доооста в началото! По-скоро точно тази чувствителност при допир с език, камо ли храна, продължиха 2 месеца, но и аз съм дооста тежък случай Simple Smile) Затова ортодонтите първо слагат горе, докато посвикне човек и след това долу (там тъй като и проблемите ми са по-малки не болеше толкова). Помня как се опитах да ям кексче с парченца шоколад вътре - е все едно камъни се опитвах да сдъвча, такъв дискомфорт и болка! Дори банан не можех да отхапвам, ами го мачках на пюре с вилицата.. Но плюсът е, че свалих 5 кила неусетно хаха
За щастие всичко се забравя, вече над година с брекетите и хич не ги усещам, освен лек дискомфорт за ден-два след месечното посещение за "натягане" (тук пък минусът е, че пак започнах да ям като преди и си върнах килцата.. Simple Smile) Така че кураж, ще мине и този етап и ще си е заслужавало!

# 224
  • София
Благодаря за отговорите Simple Smile
Ясно е, ще 'стискам' зъби и ще си ям супите, докато не отмине чувствителността Laughing

Общи условия

Активация на акаунт