Искам да кажа...(199) през Октомври 2022

• 41 505
  • 923
  •   1
Отговори
# 645
  • при моите деца .....
Добро утро!
Лютеница и аз съм правила когато съм помагала на мама.... Иначе - никога...
Ени, и аз планирам туршия.
Ще питам и аз за марината.
Петък е!!!
Очаквам края на деня!
Хубав ден!

# 646
Добро утро на св. Петък!

Вчера много претоварих на работа и не спах добре тази нощ. Днес ще мигам на парцали, ами дано поне да е спокойно. 

Хубав ден, банда!

# 647
Добро утро.
Лютеница правя от няколко години, по рецептата на мама,  детето много се радва, когато я правим.
Онзи ден правих айвар на котлона, защото поръчах 1 кг патладжан и получих 1 патладжан, който беше 1 кг. Не ме привлече да го готвя, та стана на айвар.
Пека банички за закуска, но този път снощи отметнах доста неща и сега пия кафе на спокойствие.
Пожелавам ви хубав петък.

# 648
  • На брега на реката
Добро утро!

Много обичам като видя, че сте писали и всичко си прочетох!

Лин, браво на твоя мъж!

Ели, Стейси, много ви се радвам! Аз съм селско чедо, но отдавна живея в градче и някак не се виждам на село! Не е моето!

Ени, явно добре си се справила щом има и бакшиш!

Ети, да минава таз ръка!  Ще кажеш рецептата за лютеничката, че нали и аз обмислям покупката на такъв уред и ако е лесна, ще опитам! Не обичам да правя неща, на които ще им бая по няколко дни!

Деско, що така бе, миличка!  Явно е моментно и ще мине!

Мари, не съм пробвала магнезиево олио, но пия  магнезиев цитрат!

Хубав да ни е петъка, дами!

# 649
Миналата година направих няколко бурканчета лютеница по бързата процедура(рецептата е от темата ни). ММ каза, че на вкус е като бебешко пюренце.
Хубав да ви е днешния ден. А и топъл.

# 650
  • Бургас
Добро утро банда!
Честит петък!

Нищо не правя аз. Ни лютеница,нищо. Никаква зимнина.
Но,сега мисля да направя 2-3 буркана с царска туршия че много я обичам. Имам рецепта от съседката,която я прави и съм я опитвала,страхотна е. С топла марината. Мисля от нея да направя. Ще следя и вашите рецепти.

Баткото е наказан. Не му е ок,ама....щом се налага.

# 651
Ени, много доволни клиенти.

Пак сте се разготвили 🙂
Не правим зимнини и почти не консумираме такива. Майка прави едно желе от дюли, страхотно е. Сладко обичам само от череши.

Рано станах днес, дълъг ден ще е.
Отивам на кафенце.

Хубав ден ☀️

# 652
  • на Мелмак
Добро утро,

Давам ви рецепта за марината, на нас ни допадна. Аз също правя за първи път туршия.
Така - 1.5л вода, 1ч.чаша захар, 1ч.чаша олио, 3с.л сол, бахар, ч.пипер на зърна, дафинов лист, слага се да заври. Като се стопи захарта, се маха от котлона и се добавя 1ч.чаша бял оцет. Това е. Grinning
Лютеницата после ще опитам, дано няма нужда от добавяне на нещо Sunglasses
Бубе, правих я по рецепта на Супичка. Зеленчуците на два пъти ги правих под налягането, защото като обем са много. Просто изсипах соковете им после, смесих ги с подправките и по рецепта Grinning
Сладко не ядем в къщи.
Майка ми правеше преди доста неща, с баща ми обичаха да си хапват. Правеше много хубава зимна салата от мариновани чушки, патладжан и чесън. Не знам рецептата, през годините съм я търсела и не я намирам.
За айвара-от коя рецепта сте доволни? Не гледах като си ги разменяхте с Буба Grinning Не знаех, че ще имам пориви за нещоправене Simple Smile

Карзче, нашият малкия е наказан, вече сигурно месец, еми свикна. 7 клас е, трябва да се стегне, а не на плейстейшъна. Иска да влиза в английската, френската гимназия, те оценките няма да дойдат сами за тези гимназии Simple Smile
Вчера картофената ми салата стана за 3 минути в уредчето. Искат пилешки пържоли, екстра Wink
Ени, само така Hug

Бреййй, колко писах!
Хубав петък от мен!

# 653
  • Бургас
Добро утро!

Аз правя туршията на Рая_Никол от готварската ни книга, много я харесваме. Редуваме я с киселото зеле на нашите и това са ни основните салати цяла зима. Компоти не ядем, сладко само с неделните палачинки и с едно руло, което правя. Липсва ми единствено домашната лютеница, но вече няколко години не правим и се залъгваме с разни купешки заместители.
Само като сетя какво производство кипеше преди години на село, поточна линия някаква. Обработваха се много земи и всичко после влизаше в буркани. Направо се чудя как сме го изяждали после цялото това количество.

Ети, тази марината за колко кг зеленчуци е?

# 654
  • на Мелмак
Селесте, бях напълнила една 10 литрова кутия. Една глава карфиол, половин зелка, моркови-около половин килограм, чушки - не знам колко и несъществените чесън и целина Grinning На оЧо беше работата Grinning

# 655
И аз правя по същата рецепта.
Правя и пълнени чушки със нарязано зеле.
И сладка правя, въпреки, че никой не ги яде , но пък ги подарявам.
И вишновка и лимончело правих.

Калин и той от вчера е без тел. Така за 3 месеца. Яко го тресе пубертета и на моменти не мога да си позная детето.

# 656
  • Canada
Добро утро!

Ени, на късмет да е клиентката!

Етти, браво, хубаво си се развихрила! Но се щади 🤗

Деси, ще мине 🤗 На два часа полет сте.

За две години селски живот доста неща си припомних и научих. Всичко, което прибрах като зимнина се харесва и търси у дома 😁 Остана само киселото зеле.

# 657
  • Germany
Добро утро!
Не правя никаква зимнина. Единствено си опекохме чушки и си замразих няколко пакета. Обичам царска трушия и преди татко правеше специално за мен, но сега си купувам от българският магазин и всъщност е чудесна, пак от там купуваме и лютеница. Кисели краставички си купуваме от руският магазин и това е. Компоти не ядем, сладко само с палачинки или пържени филийки, които правя рядко. Спомням си и аз едно време какъв труд кипеше вкъщи, покрай приготвянето на зимнина.
За наказаните младежи - знам, че понякога е нужно, ама не ги наказвайте дълго. На тази възраст това много се отразява на самочувствието + ги прави супер изобретателни в лъжите и прикриването после. Аз по принцип съм "мека Мара" и ми става жал дори за наказани чужди деца Simple Smile
Хубав да ви е петъка!

# 658
  • гр.София
Добро утро ☕
По добре съм момичета, благодарение на една мацка, тя си знае 🤗
Знам, че ще има такива моменти за съжаление, ама ще ми мине.
Щерката не я пуснах на училище, с болки в тялото и гърлото е, пффф.
Ще си я глезя днес.
Тук цял Булгарплод е станало 😁 аз правех само туршия с дива ферментация, тук нищо.
Мони, къде намери читави чушки за печене и пълнене, тук само някакви по 3бр. или едни рахитични 😂 не стават за пълнене.
И ние наказваме, имаме една Нокия с фенерче, получават я веднага ако сгафят 😁
Хубав ден момичета 🤗

# 659
  • Euskal Herria
Добро утро!
Откакто сме тук, зимнина не правим. Киселите краставички на лидл са чудесни. Кисело зеле (вакуумирани цели зелки) взимаме от румънски магазин, иначе зелето е сръбско.
Спокоен петък!

Общи условия

Активация на акаунт