Искам да кажа...(199) през Октомври 2022

• 41 377
  • 923
  •   1
Отговори
# 90
  • гр.София
Ние в Германия нямаме кредитна история, нищо не сме купували на изплащане до сега. Офертата беше телефон с карта  на договор, телефона платихме кеш, че хич не се връзваше да им даваме 400 евро депозит и първоначална 150 евро, ядосах се, че и само за картата искаха депозит 200 евро, което ми се стори просто абсурдно, ама нямах избор заради интернета с който си скъсах нервите! Пари в сметката има достатъчно, ама явно, затова, че сме българи не им харесва!
Както и да е, като сме решили да живеем тук, ще е по техните правила, дано след време да имате добра кредитна история и нещата да се променят.

# 91
Не е нужно да сте купували нещо на кредит, трябва просто да има достатъчно данни в Шуфа, което означава наличие на банкова сметка за определен период от време, не знам година ли, две ли, или повече, от и към която да има регулярни плащания. На тази база и всякакви допълнителни данни ви се изчислява кредитен рейтинг, но не и на база националност. От колко време сте в Германия?

# 92
  • гр.София
От скоро, явно затова. ММ е от по дълго но на постоянен договор от скоро, август напусна българската фирма, идваше командировки за по няколко месеца и беше на временни договори, при фирмата в която е в момента.

# 93
Деси, нормално е. Вие сте от един месец там.
Дори и при нас, когато пускам лизинг на хора, които нямат постоянен трудов договор (поне 6 месеца) автоматично получават отказ.
Неприятно е, но е част от играта 🙂

При нас вятърът е силен, иначе е слънчево и много приятно.
Утре го дават дъжд.

# 94
  • Germany
От скоро, явно затова. ММ е от по дълго но на постоянен договор от скоро, август напусна българската фирма, идваше командировки за по няколко месеца и беше на временни договори, при фирмата в която е в момента.

Деси, поискаха ви договора на мъжа ти ли? За 1ви път чувам за такова нещо...
Продъни се днес небето при нас. От сутринта вали нонстоп... Чакаме гости, германци и ми е леко напрегнато. До сега само на по бира сме се виждали с тях. Инструктирах децата да приготвят няколко бордгеймс да се забавляват със синът им, който е 2ри клас. Не бяха очаровани Simple Smile

# 95
  • гр.София
Не, Мони! Нищо не поискаха, само адресна регистрация. Руми, ММ е във тази фирма 5г.
Както и да е, преглътнах го горчивия хап😁 не е лесно цял живот в столицата, каквото ти е кеф на момента, ама като искам да сме заедно, това е положението.
Правих суши на щерката, от къде ли не купувахме тук, все не и харесва, мойто било най -хубаво 😁
Та първо гласувахме, ходихме на разходка на едно езеро и сега суши

# 96
  • на Мелмак
Деси, чудесно изглежда, трябва и аз някой ден да се наканя. Да препоръчаш рецепта? Grinning

Много вятър 💨, разходихме се, но вече сме в къщи. Проби ми главата.

# 97
  • Germany
О, Деси, страхотно изглежда! Много обичам суши. Харесвам едно, което продават в Реве, ако искаш го пробвайте.

# 98
Правих мъфини с ръжено брашно, ябълки и орехи. Все си мислех, че съм направила 42 бройки, а като ги подредих в подноса се оказа, че са много по- малко.

Бабче Бел, добре дошла.
Али, снимките са страхотни.
Деси, да ви е сладко.

# 99
  • при моите деца .....
Привет!
Але, невероятна красота! Благодаря за снимките!
Деси, страхотно изглежда сушито.
При нас в заложната къща има телефони Айфон 13, купени на изплащане от Англия, връщат се и ги дават в заложна къща и имат пари в брой.... Та има и такива българи.... После като отиде съвестен гражданин да си купи телефон как да го различат.....
Днес изчистих къщата, изхвърлих 1 чувал с обувки и празни кутии от обувки, сготвих.....
Сега въртя 3 перална.
Имам 16200 крачки.
Доволна съм.
Сипах си вино.
Чакам резултатите.
Неразбираема е за мен слабата избирателна активност.
Наздраве!
Дано поне гласувалите да са проявили мъдрост.

# 100
  • София
мари, чудно изглеждат. Ако рецептата е лесна, напиши я, моля!
боби, "нищо не мога да променя" е идеалното прикритие за безхаберието ни...мисля, че ни чакат нови избори през зимата.

# 101
  • някъде ... тук ...
Добре дошъл на Октомври! Искам си циганското лято Simple Smile

Доста работа отхвърлихме на село. Успяхме да се приберем на време и да гласуваме. Даже и коминчета ядохме на Парк феста, с бира и докато слушаме Стефан Вълдобрев.

# 102
  • при моите деца .....
Да се знае....
Наруших режима в 22 ч..
Но това не е важно.
Прекалих с виното ...
Няма да има стабилност в България...
Ще натискам Марти да сбъдне мечтата си и да учи и живее в Германия..... ☹️

# 103
Добро утро

Стягаме св за път, че ни чакат 12 часа до Одрин... Дано мине леко и бързо.

Спорна седмица,  банда!

# 104
  • На брега на реката
Добро утро!

Лек път, Али!

Мари, чудесно изглеждат!

Хубава седмица, момичета!

Общи условия

Активация на акаунт