Да се ОПЛАЧЕМ и да поспортуваме ... октомври

• 86 584
  • 2 463
  •   1
Отговори
# 2 100
  • София
Дълъг период ще отнеме, поне година за да има осезаем резултат.

# 2 101
Силно се замислям за догодина...ще пускам в касичката левчета Wink
Мисти, още преди 4-5 години започнах да слагам в касичката на Нахалницата металните пари, които ми останат в края на деня, за да подпомогна спестяванията ѝ за разни по-хубави таблети за рисуване и подобни едри неща. Останах изумена, че месечно се събираха минимум 200, а понякога и 300 лева. Никога не бих допуснала, че толкова пари се подмятат и ги считаме за някакви никакви стотинки. Та, съвсем сериозно, пускай левчета в касичката.

# 2 102
  • София
Добро утро!

Уиш, да ти е здрав Говендър, зло да го забрави!

Момичета, благодаря, че сте съпричастни с моята Пантичка! ❤️ Вчера педагогическата съветничка в училище е събрала щерката и въпросното дете. Младежът се извинил на Пантата и обещал да не я закача. Оказва се обаче, че той има редовни поведенчески проблеми и е чест посетител при съветничката по този повод, така че продължавам да наблюдавам зорко.

# 2 103
  • София
Уиш, да е здрав младежа, успешен и все така оправен.

# 2 104
Само здрави да са ни децата, пък с останалото все ще се оправят.

Панди, добре, че педагогическата съветничка при вас си е на мястото и е реагирала. Дано се озапти малкото говедце, да не тормози ПанТето.

# 2 105
  • София
А Пантата как е? Дано вече на му се връзва на говедцето.

Майка ми е разправяла, че в първи клас съм имала някаква драма с момче, което ми е казало "курва", а аз съм му скочила с репликата "ще ти счупя главата и ще ти изям мозъка". Явно се е разсмърдяла работата и той се е оплакал, и е стигнала до учител. Аз нямам спомен, но майка ми има. Но аз много рязко скачам, чукнат ли ме, където не трябва. Много съм остра.

# 2 106
  • Пловдив
Дълъг период ще отнеме, поне година за да има осезаем резултат.
Мид, ами то ако открием кое е храненето, което му помага ще стане основно, т.е напр.ще почне да се храни без млечни и така...

Панде, дано това е било еднократно и не се повтаря!

Уиш, ами нямам навик наистина, ама ти ме замисли...всъщност имам колеги, които редовно обменят монети при касиерката Simple Smile

# 2 107
  • София
Именно, отнема дълго време..

# 2 108
Сиросче, стискам Flowers Four Leaf Clover
Мисте, интересно звучи. Сигурно ще е нужно повечко време, но важното е да има резултат.
Панде, радвам се, че от училището не са замели проблема. Пантичката успя ли да се поуспокои?
Скай, зачудих се дали снимката е правена от теб Heart Eyes

И ние събираме метални левчета и двулевки. Едно лято си платихме цялото море със събраното, друг път сме ходили някъде за уикенда. Последните две години "разбиваме" касичката пак преди морето, там използваме левчетата за плажни принадлежности (много ни се радват, обикновено остават без дребни за връщане), за кафе, за закуски.

Дядо ми утре има юбилей. Планирахме скромно семейно събиране, но ще се отложи, още не са съвсем добре. И сега умувам дали и накъде да драснем за ден или с една нощувка. Хем не ми се стои у дома, хем не ми се ходи никъде.

# 2 109
  • France
ДобрЮтро. Още е тъмно вън, а децата са пощурели. Ни да ги изведеш, ни да ги оставиш Rolling Eyes
Аз плащам навсякъде с карта. От години нямам кеш в портмонето си. И естествено нищо не успявам да спестя.

# 2 110
  • София
Да, успокои се Пантата, даже твърде бързо според мен. Думите й бяха "Проблемът е решен". Явно така й е казала съветничката, за да я успокои и тя повтаря нейните думи. Имам доверие на тази съветничка. Тя познава детето ми, защото, както съм ви споменавала, Пантата е много неуверена и болезнено самокритична. По този повод педагогическата съветничка работи с нея за придобиване на повече самоувереност. Изобщо училището е изградило добра система на ниво психо-емоционални проблеми при учениците. Класните ръководители са първата брънка. Ако намерят за необходимо, се свързват с педагогически съветник ,психолог или логопед и работят в екип за подпомагане на процеса около преодоляване на проблема.

Сега ще наблюдавам, защото детето ми  е и доста добродушно и наивно като допълнение, поради което вече е простила на момчето и не вижда причина да не общува с него. Той е от друг клас, но са заедно на каратеи наистина ще е трудно да го отбягва, но я посъветвах да положи усилия в тази посока. Тя обаче твърди, че проблем с него вече няма. Аз не смея да забранявам, защото знам, че на тази възраст не само няма да ме послуша, а и напук на мен ще се вре да общува все повече с него. Та наблюдавам и чат-пат ще напътствам деликатно.

Да, плащането с карта и при мен води до липса на спестовност. Затова тегля по-голяма сума и гледам да нося в брой като всеки ден си взимам малко пари в себе си, за да не се изкушавам. Само ако знам, че ще ми трябват повече, се подготвям. При мен това работи. Иначе ще останем без пари още в ден първи след заплата.

Много дълго стана. Още щях да пиша, но ще ви пощадя. Laughing

# 2 111
  • Наблизо
Аз също от години кеш не виждам,обаче спестявах и то успешно.Сега хем не харча обективно повече,не стига че не спестявам ами и спестяванията бутам понякога за големи покупки.Преди не ми се налагаше…

# 2 112
Phil, не ги слушай тези, че пестят от закуски. Laughing Аз също пестя благодарение на монетите, ама защото си ги харча най-редовно, а не развалям пари за всяка покупка. И после не се занимавам да ходя, да ги уедрявам. ММ събира също големи суми с монети, но защото и той не ги зачита за пари. После мъкне едни ужасно тежки кутии от уиски към банката, че вечер си изтръсква джобовете в една купа, като я напълни, прехвърля в кутия. И си плаща за удоволствието такса в банката, да му ги уедряват. Ама щом го кефи.

# 2 113
  • София
При мен като наближи отпускарския сезон, започват да пристигат клиенти със събрани много монети и така си плащат в офиса. От заплатата сложили банкноти в буркана с монети, а монетите събрали в джоба и тръгнали да си вършат работа и да плащат  с тях. Аз им се радвам, защото дребни все не ми достигат.

# 2 114
  • sf
Довечера се прибираме. Бих си останала, даже място за живеене си харесах. Как пък не се влюби в мен някой испанец, че да ме помоли да остана?! 😆

Последна редакция: пт, 28 окт 2022, 00:36 от donsita

Общи условия

Активация на акаунт