Да се ОПЛАЧЕМ и да поспортуваме ... октомври

• 86 574
  • 2 463
  •   1
Отговори
# 2 130
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Добри, добре че сте успели да кацнете и да се доберете до дома ви.
Липсата на отводнителни и дренажни системи са ад дори при 5 капки дъжд.
Скрит текст:
Дори строителните материали не са пригодени за дъжд- гледаш, как в търговски центрове и къщи за милиони започва да капе покривът, а движението по пътищата- мисия невъзможна. Често има и жертви.
В Юк също- 2 мм сняг- бедствено положение, летищата престават да функционират, градски транспорт спира, училищата хлопват кепенците.
В Бг изненадани- неизненадани, животът си върви. Sunglasses
Всяка географска ширина със спецификите си. Grinning

Забравих да споделя, че започнах да купувам нови коледни декорации.
Само да мине Хелоуин и започвам да вадя венци, паля свещи със зимни аромати и да гледам коледни филми. Heart Eyes Тази година съм малко нетърпелива май. Rolling Eyes

Тили, не знам как съм те пропуснала, може би съм чела спейки Simple Smile
не им се присмивам, точно обратното - впечатлена съм от желанието им да направят повече и по-добре за всички, не за единиците с парите.
никой икономически разчет не би излязал ако се заложи изграждането на дренажни системи и съоръжения за дъжд, който пада два-три пъти годишно, при късмет - иначе по-рядко. Wink
а поддръжката на тези съоръжения при пясъка, който е целогодишно ще е предизвикателство за всяка икономика, независимо от почти неизчерпаемия човешки ресурс.

тук не само пътищата са проблем при дъжд, основния пробем идва от шофьорите, те не знаят как да карат при мокър асфалт.
от летището до дома видяхме две локви и те извън шосето, частично на най-дясното платно.  и само две коли на всичките пет платна, едната нашата. Wink
локвите лесно могат да бъдат заобиколени, но мокър пясък на шосето е плашещо и те правят най-правилното - спират излишните движения, докато нещата не се оправят.

минава ми еретична, чак еротична мислА - да си дойдем за Коледа, може и нова година, а след това от България, с туристическа агенция да мръднем някъде. дебели дрехи в София си имаме.
ще го мисля. Simple Smile

# 2 131
  • София
ДобрЕ, колко градуса най-студено става там? И какви дрехи носят местните при въпросната температура? Някакво любопитство ме загложди. Grin

# 2 132
Яморлуци на 15 градуса 🤣🤣🤣

# 2 133
  • София
Аз много се радвам, че все повече се мисли за храненето. Преди 15 г когато говорехме за Аюрведа и д-р Заркова правеше консултации ни имаха за ненормални.

# 2 134
Мисте, дано има резултат. Така ще има и стимул ТМ да продължи.
Иначе това, че е пловдивски фитнес мен не ме притеснява, важното ми е дали работи с клиенти онлайн. Ако не те притеснява, би ли попитала. Мерси.

Ние пролетта в Германия правихме на германците пържени кюфтета. Те си облизаха пръстите и казаха, че толкова вкусно нещо досега не са яли. Но ние не ги харесахме изобщо. Без тукашните домашни подправки не станаха толкова ароматни.

Оооо, аз си нося. Винаги. Всичко.
От магазинчето за суш. подправки дни преди тръгване излизам с по две пълни торби. ММ после не спира да ме бъзика. Ама като яде- ушите му плющят. Blush

Добри, не съм си и помислила, че се подиграваш. Приех си го като споделяне. Hug
Това с идването до Бг и после екскурзия нанякъде е добър план. Иначе- ако отидете в Испания, например и хванете  6 или 7ми януари, Яна да каже- денят на тримата крале май беше... Нямат ли тогава карнавал някакъв?
За дестинации с по- дебели дрехи Коледно- Новогодишен Лондон ми е "топа". Ама мнооооооооооого народ, много нещо.

Иначе за World Fest- а просто няма как да седна да подготвям нещо за родителите на 1200 деца. Rolling Eyes Не се оправдавам и ми е ясно, че важно е желанието. Simple Smile Моето нещо го няма.Confused

Мид, така е. Много ми се иска по- дълго време (няколко седмици) да пробвам да живея в съответствие с препоръките за моята доша, но в съвременния свят, или поне в моето ежедневие на този етап е много трудно. Не казвам невъзможно. Но стъпка по стъпка... Ето- почти не пия, млечните съм ги минимизирала, месото (разрешено ми е пилешко и риба принципно) така или иначе последните 2- 3 години не ме влече особено, като цяло започнах да си лягам по- рано, да се движа сред природата повече... И най- важното е, че се чувствам добре. Поле- поле. Hug

# 2 135
  • София
Аз съм вече на етап ядене веднъж на ден преди 18.30.или зависи от екадаши и не ям.

# 2 136
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
ДобрЕ, колко градуса най-студено става там? И какви дрехи носят местните при въпросната температура? Някакво любопитство ме загложди. Grin

миналата зима беше изключително студена Wink около 15 градуса денем над 10 нощем и изключително дълга - две седмици и половина, вместо само една.

имам снимки някъде на първата ни екскурзия в Кайро - 20 април, денм около 40 градуса, ние по къси ръкави и се чудим как да се охлаждаме в Сахара, а гидът се навлякал като зелка - видимата част - дебела бархетна риза, плетено пуловерче (може би без ръкав, шушляково елече, а над него - дълъг до колената дебел шушляк с качулка с пух.
попитах го защо някои дами носят палта и ботуши, след като е 40 градуса, а той ме поправи - не са 40, а 38, и до края на април е зима, а през зимата никой няма да свали палтата и ботушите.

до вчера бяха всякак - по ризи, с пухени якета...
днес е "хладно" след дъжда малко над 30 май Wink ще се опитам да снимам как са облечени.

# 2 137
  • Euskal Herria
Аз съм вече на етап ядене веднъж на ден преди 18.30.или зависи от екадаши и не ям.
А медицинската сестра, като разбра, че ям веднъж - около 17,30, нададе вой до небесата и ми връчи диета с 5 хранения дневно. Не можах да ги докарам, опитвах се, ама...
Лично за мен във всеки хранителен режим има по нещо, което не мога да правя - заради различни здравословни проблеми. Ако за един е добре да се избягва дадена храна, при друг е препоръчителна същата.

Рейес Магос - 6 януари, е много тачен и голям празник в Испания. Повече и от Коледа. На 5 януари задължително има карнавални шествия. В нашия град от специална платформа хвърлят бонбони на събралите се. Децата се срещат с тримата крале, дават своите писма на помощниците им преди това.  Има специални пощенски кутии или дори къща - пощенски пункт , където лично дават писмата си.
Преди Коледа има друго шествие, което е с герои от тукашната митология. Всичките празници са чакани и от малки, и от големи, без изключение. Не ходят само децата по карнавалите, много от големите също пристигат маскирани.
Скрит текст:
Имам много снимки от различни години, ако ви е интересно, мога да пусна някои.

# 2 138
  • sf
Ей за тая снимка отидох 😆

Последна редакция: пт, 28 окт 2022, 00:37 от donsita

# 2 139
  • Пловдив
Пускай Янче Simple Smile

Мид, да не работиш в тая сфера? Thinking Ти заради някаква причина или просто така го усещаш?

Тили, човека чийто е фитнеса постоянно пътува и консултира всякакви хора...предполагам няма да е проблем.

# 2 140
Янче, на мен би ми било интересно и ще се радвам, ако споделиш снимки.

Аз си давам сметка, че храната оказва голямо значение на здравето ни, но съм слабохарактерна и ми е трудно да елиминирам някои вредни неща, например сладко и тестено. Успях да огранича значително хляба, но пък ям други тестени. За сладкото съм на моменти - понякога, макар и рядко, изобщо не ми се яде, друг път нямам насита. За момента нямам воля да променя храненето.

# 2 141
Браво, Донси!!! Sunglasses
Мисте, не е проблем, дори в случая си е удобство. Grinning
Яна, пускай! На мен също ще ми е много интересно!
Оф, Бърди... моите препъни камъЦи пък са солените неща- чипсове, пици, крекери...
Ей го, щерката често ми отправя някакви предизвикателства за "без сладко" да правим двете- минавам ги без проблем. Ама онзи ден й казах "и без чипс" и вчера се провалих- и Моцарт пих (което си е бая сладичко), и чипс ядох (ся, верно много здравословен- с минимум мазнини и сол, с картоф, бран в четвъртък на новолуние във високосна година след сняг през юли), ама си е чипс!
Сега с тези фиести идните дни давам свободно и от вторник- отново, само не съм решила до кога.

# 2 142
  • София
Не, далеч съм от тази сфера.
Аз от дете съм така с храната, в смисъл ако е, възможно не бих яла.
Така го усещам, после бившият ми мъж имаше проблеми и да ги стимулирам.
После Павел с него да съм заедно във всичко.
В момента ядем на седмица  по 2 чебати с децата около 500 гр. Павел е като мен, Ена си яде повечко.
Само шоколад ме изкушава, но не е проблем да не ям.

# 2 143
Мама е с ковид.
Същите симптоми като моите хора на село, където са категорични, че не е ковид, без да са се тествали.
Дилемите за уикенда рязко отпаднаха.

# 2 144
  • София
Бърди, дано го изкара леко! Flowers Four Leaf Clover

Общи условия

Активация на акаунт