Липсата на отводнителни и дренажни системи са ад дори при 5 капки дъжд.
В Юк също- 2 мм сняг- бедствено положение, летищата престават да функционират, градски транспорт спира, училищата хлопват кепенците.
В Бг изненадани- неизненадани, животът си върви.

Всяка географска ширина със спецификите си.

Забравих да споделя, че започнах да купувам нови коледни декорации.
Само да мине Хелоуин и започвам да вадя венци, паля свещи със зимни аромати и да гледам коледни филми.
Тази година съм малко нетърпелива май. 
Тили, не знам как съм те пропуснала, може би съм чела спейки
не им се присмивам, точно обратното - впечатлена съм от желанието им да направят повече и по-добре за всички, не за единиците с парите.
никой икономически разчет не би излязал ако се заложи изграждането на дренажни системи и съоръжения за дъжд, който пада два-три пъти годишно, при късмет - иначе по-рядко.
а поддръжката на тези съоръжения при пясъка, който е целогодишно ще е предизвикателство за всяка икономика, независимо от почти неизчерпаемия човешки ресурс.
тук не само пътищата са проблем при дъжд, основния пробем идва от шофьорите, те не знаят как да карат при мокър асфалт.
от летището до дома видяхме две локви и те извън шосето, частично на най-дясното платно. и само две коли на всичките пет платна, едната нашата.
локвите лесно могат да бъдат заобиколени, но мокър пясък на шосето е плашещо и те правят най-правилното - спират излишните движения, докато нещата не се оправят.
минава ми еретична, чак еротична мислА - да си дойдем за Коледа, може и нова година, а след това от България, с туристическа агенция да мръднем някъде. дебели дрехи в София си имаме.
ще го мисля.

Ти заради някаква причина или просто така го усещаш?