Да се ОПЛАЧЕМ и да поспортуваме ... октомври

• 86 322
  • 2 463
  •   1
Отговори
# 570
Ех, де да минаваше гърло от люти чушлета, ама не би.
Весе, какво го закърши, душко?
Аз се обзаведох с АБ. Нямаше го ЛЛ, а някакъв заместващ, дето го беше страх, да ме доближи, такъв преглед ми направи.

# 571
  • Пловдив
Сиросче, да минава!

Весе, лошо...

Казвала съм ви, че МН е изключение относно горните ви оплаквания...
Та не са всички Wink

# 572
Добро слънчево утро!
Ясно, с алабаш бъркам гулията. То пък ще се окаже че половината цветя се ядат, много ми хареса как цъфти тая земна ябълка, ще си търся в необятния интернет, пише че се сади и октомври, тамън. Едно време се появяваше в супермаркетите, сега нъцки Rolling Eyes На рудебекия ми прилича, а рудебекията не ще да расте у нас, а я харесвам много, ще видим дали пък зеленчука ще тръгне, на зеленчук по ми върви напоследък.

Кайсийка, натриев бензоат има на д-р Йоткер, супермаркетски е по принцип, има и из интернет разни други, в аптеки не знам, но не е екзотика. Слага се да не ти мухляса туршията, ако има достатъчно сол и седи на подходяща температура по принцип не е жизнено необходим.

Имам едни декоративни чушлета, толкова са люти, че вероятно всичко церят 😁
Голяма досада са бъбречните павенца, мисля че голямо количество вода би помогнало повече от гулията, но в такива ситуации най-добре да се пробва всичко.
Палци, детелинки!

# 573
Аз пък вчера накълцах за кюфтетата нещо магданозеноподобно, което чак когато ми замириса на миризливка, обърнах внимание, че не е магданоз, а е с по-широки листа. И вкусът му е като на миризливка, не че съм опитвала някога. Laughing

# 574
Попи, май кервиз си нацелила.

# 575
  • София
Кориандър. И аз не го понасям.

# 576
  • Euskal Herria
Кориандърът (силантро) прилича на магданоз. И аз внимавам, когато пазарувам, че винаги ги нареждат един до друг в супера.

# 577
  • София
Преди бях попадала на група на хората, мразещи кориандър. Кориандър - миризливна, хареса ми.

Аз и кориандър ям. Ям почти всички на този свят. Чак ме е срам. Дори не се сещам нещо, което не бих опитала.

# 578
  • тук и там
Ефибуш, благодаря! Не знаех че се продва и в супер-маркетите, мислех че го има само в аптеките.
За сега ще ядем туршия от турския магазин, или ще пробвам, по рецептата на Уиш,че  тази на майка е за някакви  промишлени количества, а аз кьорав буркан нямам в къщи. Само на Икея имам от онези стъклените , дето за бисквити и др, подобни неща -два броя ,и туй то.
И ММ ми мъкне редовно ,вместо магданоз-кервиз, кориандър и др. магданозо приличащи.Имам един замразен, купен от супермаркета, който си стои във фризера, за всеки случай..(разбирайте, когато ММ ми домъкне нещо друго, пък ми трябва магданоз).

Аз къри не обичам много. Ям ,ама едно че не ми понася на стомаха, друго че и не ми харесва  особено.

# 579
Съншайн вземи си машинка за мъхчета,хубава работа вършат и бързо,аз съм доволна.
Моят си лекува гърлобола с двайсет годишната ракия от дядо ми 😂.Убих се да меря улиците днеска,хиляда задачи имах.Пусти смотани пътища и тротоари 🤬

# 580
О, Попи, челен сблъсък с кориандър Simple Smile него или го харесваш или не, средно положение май не съм срещала.
На мен ми е един такъв метален на вкус о го избягвам, ама имам позната, която си го яде директно.

# 581
От толкова познати дето варят ракия не знам ни един дето да издържи да пази 20 години бутилки пърцуца 🤣
Кориандъра постепенно започва да ми харесва, за манджи. По принцип съм против.

# 582
Дядо ми пази няколко бутилки ракия вече над 30 години. Наречени са за сватбата на братовчед ми, но той няма намерения в тази посока и от време на време подкача дядо да даде ракията Joy Чак на мен ми е мерак да я опитам, а по принцип не пия ракия.

# 583
Що да не,макар и да не е пърцуца,ми готова разредена 😁.Имаме "заключени" вкъщи разни реколти,различно производство,но все домашно.Е,двайсетгодишна още нямаме,но след някоя и друга година ще станат на по толкова 😂.Ама това сигурно защото ракия не употребявам 🤭

# 584
Направи си лозе вкъщи,като затвориха тези извън селата дето имахме и първата реколта я нарече за нашите сватби моята и на сестра ми.На моята от 20 литра останаха половината пишман пиячи бяхме.И вече пета година по повод само се пие.Моят само си търси де,вика че била мека.Аз не съм я опитвала,от 20 грама твърд алкохол и заспивам.Винце само и бейлисче,ама вече година и повече не съм.Та така,на сестра ми още седи ракията трийсетгодишна ще стане сигурно.Не доживя горкия семейни да ни види и правнуци да има.Ей ся на 25 щеше да стане на 90 години 💙

Общи условия

Активация на акаунт