Да се ОПЛАЧЕМ и да поспортуваме ... октомври

• 86 420
  • 2 463
  •   1
Отговори
# 645
Предлагам кюфтета по цариградски(с картофеното пюре),или по чирпански 😁

# 646
  • Euskal Herria
Руло Стефани?
Хубава събота на всички!

# 647
Добър...следобед, леле сега погледнах часовника Scream Седнах за две минути да храносмеля закуската и да изгледам един, два, три вече станаха епизода "Разкази с неочакван край", то вече време да се готви обяд Rolling Eyes Щях да подравнявам тревата в градината, но у съседите хвърчи талашит, кастрят две дървета покрай оградата и се скрих. А такава хубава сенчица хвърляха там, бяхме си заформили кътче за барбекю, че от другата страна в сянката растат разни неща и няма как да се тъпче така. Щяхме да ходим на събитие днес и специално се отказах за да градинарствам, въобще разбута се деня. Сега се чудя дали да не включа прахосмукачката да оползотворя времето. А е такова готино слънчице навън, щеше ми се да оползотворя него докато го има.

Замислих се за манджи с кайма и реших у нас да правя макарони на фурна днес (пастичио).

Палци за излекуване!

# 648
Кюфтета с доматен сос предлагам аз,откога ми се ядат и все не остава време.Оплаквам се че утре почвам захранването.Яко се вълнувам,но и ми е странно кога минаха почти шест месеца 🥰

# 649
Обикновени кюфтета от мен. Или принцеси. Joy Ние ще сме на пълнени чушки. И у нас децата не ядат чушки, но не отказват плънката. Ние пък изяждаме и техните чушките. Също ядат и ориз с кайма, ако ми остане прекалено много плънка, я запичам в малка тавичка до основната.

# 650
Пастицио предлаган аз.

# 651
  • тук и там
Боядисах се. До колкото можах сама де, та сигурно ще има някой бял косъм останал отзад.
Пратих ММ до Турския магазин за краставици и др. зеленчуци, поръчах му да вземе и натриев бензоат ,ако види. Взел ми ...нещо си. Ей това
Скрит текст:

Калиум метабисулфит?!  Май е сярна киселина..Rolling Eyes

# 652
  • sf
Боядисах се, подстригах се, налакирах се. От мен супа топчета. Не мога да си намеря компания за разходка утре. Пътува ми се.

# 653
Не е сярна киселина, Кайсийка. Серниста киселина е. Служи за избистряне на виното и дезинфекция.

# 654
Уиш ме изпревари. Серниста киселина, за виното. От нея боли глава, когато технологът не го бива и прекали, за да се застрахова. Или когато се налага да се работи с кофти суровина.

# 655
  • тук и там
Благодаря, Уиш и Кло! Ми значи имам серниста киселина..Ако реша да си правя вино и ракия тук, да съм подготвена..Grinning

# 656
За ракия не ти трябва, за нея в домашни условия само добра тенджера под налягане, за която имаш резервни уплътнения, ако решиш И да готвиш после в нея и ... добър охладител. Може и саморъчно да се изработи. Медна тръба и огромна консервна кутия вършат работа, може от пет килограма маслини.

# 657
Кайсийка, при вас няма ли от фиксовете на туршия на доктор Йоткер? От този тип имам предвид: https://www.oetker.bg/bg-bg/produkti/pikant-fiks/pikant-fiks-sladko-kisela

# 658
  • София
Кло, скри ми шапката жено 🤣. Какви познания имаш само.
С кайма днес ядохме бъргъри.

# 659
  • France
Добър ви следобед. Нещо или някой ме събуди малко преди 5. Имах чувството, че някой вика за помощ. Събудих се със сърцетуп. Но беше спокойно. Слухтях в тоалетната, там най се чува. После отидох на балкона. Но нямаше никой. Само някоя кола минаваше. Странно.
ММ е болен и едва се влачи. Мен ме наболява кръста, дано не са бъбреците, че се размотавах сумати време по нощница, а си беше направо студено. Сега искам да спя, но май съм единствената.

Общи условия

Активация на акаунт